Linux vs Windows

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Videolar eğlenceliydi. Yeri olmasa da belirtmek isterim. Dikkat ediyorum da Linux sürekli Microsoft'a saldırgan davranıyor. Genelde yazılar, mesajlar, resimler, videolar hep Microsoft'u ele alarak hazırlanıyor. Oysa Microsoft kendi çalışmlarını yapıp ticaretine devam ediyor. Ama Linux camiası Linux'u ön plana getirmek için sürekli Microsoft'u kullanıyor. Bir Linux kullanıcısı olsamda buna karşıyım. Linux kendini Microsoft'suz sevdirmeli.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
ilk videodaki mavi ekran hatası güzeldi..:D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Videolar eğlenceliydi. Yeri olmasa da belirtmek isterim. Dikkat ediyorum da Linux sürekli Microsoft'a saldırgan davranıyor. Genelde yazılar, mesajlar, resimler, videolar hep Microsoft'u ele alarak hazırlanıyor. Oysa Microsoft kendi çalışmlarını yapıp ticaretine devam ediyor. Ama Linux camiası Linux'u ön plana getirmek için sürekli Microsoft'u kullanıyor. Bir Linux kullanıcısı olsamda buna karşıyım. Linux kendini Microsoft'suz sevdirmeli.
Microsoft çalışanlarına verilen eğitim seminerlerinde Linux'u müşterilere karşı nasıl kötüleyecekleri anlatılıyor, ama son zamanlarda milletimizde bu Amerikan soyguncu şirketini savunmak hastalık halini aldı nedense.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
aptalca videolar bu videolar bile windowsda hazırlanmıştır

AdReNaLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
3
daha bir satır kodunu bile yazmadığınız bir sistemin herşeyiyle kendinizinmiş gibi savunmakta ne iş arkadaş :| diyeceksinizki para veriyoruz bizimdir !! oldu canım senindir yaa. Bırakın o iyi bu kötü evimde 3 pc var 2 tanesinde windows bir tanesinde ise linüx yüklü saçma sapan şeylerle tartışmayı bırakında işinize hangisi geliyorsa onu kullanmakla uğraşın...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bunlar tehlike kokan hareketler

zamanında bende kurcalamıştım

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Linux ve Windows karşılaştırması asla uygun olmaz:):)
Linux vs unix (macos) karşılaştırması yapılabilir:D:D
Çünkü Windowsa rakip olacak bir işletim sistemi henüz yapılmadı!!!
Daha iyisi yapılan kadar en iyisi bu!(Microsoft)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Linux ve Windows karşılaştırması asla uygun olmaz:):)
Linux vs unix (macos) karşılaştırması yapılabilir:D:D
Çünkü Windowsa rakip olacak bir işletim sistemi henüz yapılmadı!!!
Daha iyisi yapılan kadar en iyisi bu!(Microsoft)
Hangi açıdan daha iyi mesela? Söyle de bizde bilelim, engin bilgilerinden bizi mahrum bırakma üzülürüz :D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
karcx sen ne gereksiz adamsın be
Haps'ı mumla arıyorum
Bak aslanım ben sana hiç öğle laflar etmiyorum.Laflarına dikkat et.:cursing::cursing:

HapS veya bir başkası farketmez.Hala anlamıyorsunuz.
Kardeşim işte windowsun rakibi yok....

Hangi açıdan daha iyi mesela? Söyle de bizde bilelim, engin bilgilerinden bizi mahrum bırakma üzülürüz :D

Aklına gelebilecek her açıdan desem.Yazılımından işletim sistemine; son kullanıcıdan ;sunucusuna ordan da sürücüsüne kadar...

Her zaman kendi deneyimlerinizi aktarın.
En basit örnek:
Makinanız linux(unix) yüklü iken bir kaç kere aniden makinanın fişini çekip yeniden başlatın bakallım o övdüğünüz sisteminiz açılacak mı?

Linuxlar ilerde atak yapar windowsu devirir bizde o zaman deriz ki Linux 1 numara:)
Ancak şu an için bu çok düşük bir ihtimal:):)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bak aslanım ben sana hiç öğle laflar etmiyorum.Laflarına dikkat et.:cursing::cursing:

HapS veya bir başkası farketmez.Hala anlamıyorsunuz.
Kardeşim işte windowsun rakibi yok....

Aklına gelebilecek her açıdan desem.Yazılımından işletim sistemine; son kullanıcıdan ;sunucusuna ordan da sürücüsüne kadar...

Her zaman kendi deneyimlerinizi aktarın.
En basit örnek:
Makinanız linux(unix) yüklü iken bir kaç kere aniden makinanın fişini çekip yeniden başlatın bakallım o övdüğünüz sisteminiz açılacak mı?

Linuxlar ilerde atak yapar windowsu devirir bizde o zaman deriz ki Linux 1 numara:)
Ancak şu an için bu çok düşük bir ihtimal:):)
Sunucu mu :D Yok artık, hiç güleceğim yoktu kendine güldürme bence.
Benim fişi çekmeme gerek yok tedaş saolsun benim yerime hallediyor, olmadı en kötü fsck yapar yine hallederim bir fiş çekildi diye sistem mi çöker :D
Oyun konusu hariç söylediklerinde hiçbir mantık yok, anca atıp tutma.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ben gereksiz mesajlar yazmıyorum senin gibi.
windows bölümüne gidip de
obaaa en iyi linux, sizi ezikler edasında dolaşmıyorum
diyelim ki dediklerinde haklısın
bunu ilk mesajında yaptığın gibi değil de bu mesajındaki gibi azıcık açıklayarak söylesen en azından Haps kategorisine yükselirdin :D
şimdi birkaç kez fiş çekme deneyini yapacağım
fişi ilk çektikten sonra yeniden başlatırken ikinci ve sonraki fiş çekme hamlelerim sisteme girdikten sonra mı girmeden önce mi olsun :D

Haps'ı ben sevmek mi
Haps'a özel mesajla hakaret etmiş adamım ben
Ondan sonra da yüzsüzce ufak bir kod hareketini yakalayıp yönetime şikayet ettim
Hala gülüyorum yazarken bile :D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Yeri olmasa da belirtmek isterim. Dikkat ediyorum da Linux sürekli Microsoft'a saldırgan davranıyor. Genelde yazılar, mesajlar, resimler, videolar hep Microsoft'u ele alarak hazırlanıyor. Oysa Microsoft kendi çalışmlarını yapıp ticaretine devam ediyor. Ama Linux camiası Linux'u ön plana getirmek için sürekli Microsoft'u kullanıyor. Bir Linux kullanıcısı olsamda buna karşıyım. Linux kendini Microsoft'suz sevdirmeli.

adam haklı beyler

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Sunucu mu :D Yok artık, hiç güleceğim yoktu kendine güldürme bence.
Benim fişi çekmeme gerek yok tedaş saolsun benim yerime hallediyor, olmadı en kötü fsck yapar yine hallederim bir fiş çekildi diye sistem mi çöker :D
Oyun konusu hariç söylediklerinde hiçbir mantık yok, anca atıp tutma.

Kendine çok güveniyorsun galiba:

Hadi dene bakalım bir kaç kere makinanın aniden kapat aç.(Üstüste 3 kere denemen yeterli olacaktır.)
Hala takmışsın oyuna....
Microsoft sadece oyunlarda önde öylemi?Google bir sor; çok mu zor?
Aslında sizin gibilerle tartışmaya bile gerek yok.
Siz ancak fanatiklik yaparsınız.
Şirketlere git bak linux dağıtımlarını Windows Server önüne sadece firewall olarak kullanıyor.Önce bir araştırın sonradan ahkam kesin...

-----------------------------------------------------
@realmanager:
HapS uzman bir arkadaş...
Sizlerin HapSdan öğreneceği çok şey var...
Ayrıca ben hiç bir zaman kimseye uzmanlık yapmadım;yapmamda...
Sadece tecrübelerimi paylaşırım.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65

Hadi dene bakalım bir kaç kere makinanın aniden kapat aç.(Üstüste 3 kere denemen yeterli olacaktır.)
Hala takmışsın oyuna....
Şirketlere git bak linux dağıtımlarını Windows Server önüne sadece firewall olarak kullanıyor.Önce bir araştırın sonradan ahkam kesin...
Güç kaynağım bozuk olduğu için bir ara sık sık oluyordu zaten, oraya fsck seçeneğini boşuna koymamışlar kullanmayı öğren o zaman :D
Google'a göre önde, ama bir şeyin en çok kullanılan olması en iyi olduğu anlamına gelmez. Buna göre IE'de en iyi tarayıcı o zaman, kargalar bile güler buna :D
Google'a da bir sor bakalım sunucularda niye Linux tercih ediliyor, bir tane şirket görmüş onu anlatıyor :D

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bende ortalıgı biraz karistirayim karcx arkadasimiz bir kere daha dediydi mac ile linux karsilastirilir windowsla kiyas edilemez .ben ubuntuyu macin kopyası olarak goruyorum daha dogrusu 10.4 surumu hakkinda konusabilirim. hemen de kizmayin arkadaslar. ben macde apple mail kullaniyorum ubuntuda empathy mac de ichat ubuntuda da benzeri progam vardi yine ayni seyleri destekliyorlardi (gmail vs.)tabiki ichat burda daha ustun.ichatin cok hos ozellikleri var . rhytm box itunes bana gore rhtym box cok guzel programdi ama itunes itunes store'undan kazaniyo. ubuntu one var ama itunesun o genis podcast radyo vs yelpazesi daha yok . 10.4 ile ipod sekronizasyonu mumkun bu da hos bir sey . vs vs devam ediyo iste neyse ben ubuntuyu kurunca hicde yabancilik cekmedim sadece docku gitmis bir macosdu.
Birde ister mac ister linux umrumda degil mace alistim macle gider eger ubuntu olsaydi ubuntuyla.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
İnternet Explorer hakkında bir lafımız olmadı.Tarayıcıda opera ve chrome ikilisi varken...

Ancak senin firefoxunun ÇAKMA internet explorer olduğunuda unutma...
Ayrıca sunucularada iyi çalış.
Windows Server 2008 i araştırman biraz olsun seni doğru yola döndürecektir...
(Unix sunucuları hariç tutmak kaydı ile)

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
#karcx

hiç linux dağıtımları kullandın mı?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Hala takmışsın oyuna....

-----------------------------------------------------
@realmanager:
HapS uzman bir arkadaş...
Sizlerin HapSdan öğreneceği çok şey var...
Ayrıca ben hiç bir zaman kimseye uzmanlık yapmadım;yapmamda...
Sadece tecrübelerimi paylaşırım.

İyi sallamışsın ha.

Hiçbir sistem sürekli yeniden başlatılmaya dayanamaz zaten. Genelde elektrik kesintilerinde çöken sistem Windows'tur çünkü bir sistem dosyası zarar gördüğünde sistem bir daha hiç açılmaz. Ben Ubuntu'yu zilyon kez güç düğmesi ile kapattım. Dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Uzun süre basılı tutup bir anda kapattım binlerce kez. Kaç kere şarjı bitti, pat diye kapandı. Hem de en önemli işlerim sırasında bile. Daha bir kez bile bana mısın demedi. Kullanmadığın sistem hakkında yorum yapma. Senin Linux'tan anladığından şüpheliyim. Ama bizim Windows'tan anladığımızı unutma.

Ayrıca HapS'ın uzman olduğunu söylemişsin. Bilmekle bildiklerini yorumlamak arasında ince bir çizgi vardır. HapS o çizgiyi geçemiyor maalesef.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
firefox'a çakma dedi yaa
teknoloji forumunda ban sebebi olmalı :D
çakmayla niye kafayı bozdun

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
İnternet Explorer hakkında bir lafımız olmadı.Tarayıcıda opera ve chrome ikilisi varken...

Ancak senin firefoxunun ÇAKMA internet explorer olduğunuda unutma...
Ayrıca sunucularada iyi çalış.
Windows Server 2008 i araştırman biraz olsun seni doğru yola döndürecektir...
(Unix sunucuları hariç tutmak kaydı ile)
Çakma explorer mı :D Explorer'dan önce Netscape vardı Explorer daha sonra çıktı, kim kimin çakması acaba? Çoluk çocukla tartışıyoruz burada, tamam sen kafana göre takıl. Böyle derin bilgisi olan bir arkadaşla tartışamam, ezilirim yoksa :D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
#karcx

hiç linux dağıtımları kullandın mı?

Hayır hiç kullanmadım?
Yanlız şunları kullanırım.Bunlara ne deniyorsa artık:
freeBSD;openBSD;solaris;debian;gentoo;slackware;redhat;opensuse;mandriva powerpack ;pardus...

@y_ates:
Aç kullandığın dağıtımla ilgili bir konu yada(her hangi bir dağıtımda olur) orda sana kimin bilgili olduğunu göstereyim.
.Çocuk olan kim sen misin yoksa senden en az 9-10 yaş büyük olan ben mi?Sizlerin terbiyeye ihtiyacı var...

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Zaten Linux bir kere bulaştıysa bir daha kopamaz. Ben kendimden örnek vereyim. Ne Sdn den vazgeçerim ne Linuxdan :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
karcx macos'de film izlemek için gerekli kodekler paralı diye duydum.
doğru mu
doğruysa onlara para verdin mi :D