Linux ve Windows XP ikisi birlikte tek bilgisayarda

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Linux ve Windows XP işletim sistemlerini bilgisayarıma kurmak istiyorum...İkisini kuracak olursam herhangi bi zararı olur mu bilgisayara eğer olursa bunlar nelerdir ??? Yardımcı olursanız sevinirim.

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Nasıl kurulacağını iyice araştırıp öğrendiysen zararı olmaz korkma.Ben senin şu an planladığın şeyi yapıyorum, zararını görmedim hiç hatta çok faydasını gördüm :)
Aynı sürücüye kurma ama farklı sürücüye.

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Diskini 4e böl birine xp birine vista birine pardus birinede mac kur pc coşsun :D
Hiçbi zararı olmaz yeterki farklı bölümlere kur..

meddle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sadece Linux kurmak daha iyi gerçi ama :)
Herneyse ikisinide kurmak istiyorsan eğer ilk önce windows kur
sonra linux kur ama dikkatli ol !
Kurulum sırasında Kurduğun Linux a göre sana yardımcı olan kurulum sistemi sana Linux u MBA'ya (MasterBootRecord:Bilgisayarın Temel sistemi tanımladığı bölüm) yazmak isteyip istemediğini sorar
oradakki seçeneklerde birçok opsiyon var onlardan sana uygun olanını seç.

istersen başlangıca yazdır:açılışta windows'la mı yoksa Linux'la mı başlamak istersin diye sorar

Yada

Başlangıc bilgilerini bir diskete veya hafıza çubuğuna yazdır: böylece açılışta boot u (biostan ayarlayıp)
o sürücüden okumasını sağlayabilirsin.

-İkincisi daha kullanışlı aslında bende 128 mb lik bir sd kart var onu kullanıyorum
birincisinde MBA dan Linuxu silmek biraz uğraştırıyor(Tabi Linux'u kaldırmak istersen:D ).

srtc91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
C:'de Windows kurulu olsun.
D:'ye -örneğin- Pardus'u kur. Pardus'un grub sistemi , Windows'un MRB sistemini silecek. Sana seçim imkânı tanıyacak. Yanlız, ilk önce C:'yeWindows kur. Sonra dosyalarını C:'ye taşı. Pardus'u D:'ye klurarken D:'yi de formatlamak zorunda kalacaksın. Ya da dosyalarını saklayabileceğin bir ek disk ya da disk bölümüne taşı .