Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Linux ve Windows XP ikisi birlikte tek bilgisayarda
Linux ve Windows XP işletim sistemlerini bilgisayarıma kurmak istiyorum...İkisini kuracak olursam herhangi bi zararı olur mu bilgisayara eğer olursa bunlar nelerdir ??? Yardımcı olursanız sevinirim.
Nasıl kurulacağını iyice araştırıp öğrendiysen zararı olmaz korkma.Ben senin şu an planladığın şeyi yapıyorum, zararını görmedim hiç hatta çok faydasını gördüm
Aynı sürücüye kurma ama farklı sürücüye.
Sadece Linux kurmak daha iyi gerçi ama
Herneyse ikisinide kurmak istiyorsan eğer ilk önce windows kur
sonra linux kur ama dikkatli ol !
Kurulum sırasında Kurduğun Linux a göre sana yardımcı olan kurulum sistemi sana Linux u MBA'ya (MasterBootRecord:Bilgisayarın Temel sistemi tanımladığı bölüm) yazmak isteyip istemediğini sorar
oradakki seçeneklerde birçok opsiyon var onlardan sana uygun olanını seç.
Başlangıc bilgilerini bir diskete veya hafıza çubuğuna yazdır: böylece açılışta boot u (biostan ayarlayıp)
o sürücüden okumasını sağlayabilirsin.
-İkincisi daha kullanışlı aslında bende 128 mb lik bir sd kart var onu kullanıyorum
birincisinde MBA dan Linuxu silmek biraz uğraştırıyor(Tabi Linux'u kaldırmak istersen ).
C:'de Windows kurulu olsun.
D:'ye -örneğin- Pardus'u kur. Pardus'un grub sistemi , Windows'un MRB sistemini silecek. Sana seçim imkânı tanıyacak. Yanlız, ilk önce C:'yeWindows kur. Sonra dosyalarını C:'ye taşı. Pardus'u D:'ye klurarken D:'yi de formatlamak zorunda kalacaksın. Ya da dosyalarını saklayabileceğin bir ek disk ya da disk bölümüne taşı .