Linux ve Windows Karşılaştırması Arıyorum

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@rise windows 7 yi hangi tarihte kurduğumu görebileceğim birşey varmı windows da :) kurduğum tarihi unuttum yemin ederim :D 1 seneye yaklaştı sanıyorum ama emin olmak istiyorum

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
@rise windows 7 yi hangi tarihte kurduğumu görebileceğim birşey varmı windows da :) kurduğum tarihi unuttum yemin ederim :D 1 seneye yaklaştı sanıyorum ama emin olmak istiyorum
Başlat>Çalıştır>CMD
grnt13.jpg

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
simdi karsilastirma degilde asil ihtiyac ve kullanim alanidir .sahsen benim ihtiyacimi linux fazlasiyla görüyor ,kendimi güvende hissediyorum ,ve kullanim olarak daha basitime gidiyor ,yani daha fonksionel geliyor,windows icinnde duvarlar arasinda kalmis gibi hissediyorum ,ama gel görki oyun olayinda linuxsun önü kapali cünki linux icin oyun yazilmiyor veyahut alternatiflerine oranla nerdeyse hic yok gibi ,olan acik kaynakli oyunlarda bir yere kadar ,eger linuxda oyun ayni windowsdaki gibi olsun ,bence millet windowsa bakmaz bile ,

Reaksiyon puanı
189
Birini yüceltmek için öbürünü itin g**ne sokmaya gerek yok. Hepsi güzel sistemler. Mac'in kendine göre güzel yanları var, linux'un kendine göre güzel yanları var, windows'un kendine göre güzel yanları var.

Hepsinin kullanıcısı ayrı sebepler ile kullanıyor dikkat ederseniz. Ortak kullanım amacı da internete girsin müzik dinlesin film izlesindir zaten.

Oyuncu biri windows tercih eder. Sebebi oyunların windows'a göre yazılmasıdır. Yazılım geliştiricilerin büyük bir kısmı linux tercih eder çünkü yazılım konusunda en genişletilebilir yapıya sahip sistemdir. Grafikerler mac'i tercih eder çünkü ses getirmiş en iyi grafik yazılımları mac os'a göre çıkmıştır.

İhtiyaçlar doğrultusunda kişiler seçim yapıyorlar zaten. Hepsi güzeldir ve kendi içinde bir çok fonsiyonelliği ve kullanım alanı vardır ama hiç biri en iyisi değildir. En iyisi diye bir şey olamaz çünkü ihtiyaçlar doğrultusunda içlerinden biri seçilir. En iyi olabilmesi için hepsinin aynı şeyleri yapabilmesi gerekirdi...

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Daha iyi örnek vermek açısından kola'yı ele alalım; Bugün herkes o ünlü marka olan kola firmasının kolasını içiyoruz.Görünüşte; güzel, asitli ,şekerli gazlı içeçek yemeklerimizin yanında içeriz arkadaş ortamında içeriz... Fakat dıştan bu derece masum ve güzel görünen kola yoğun baskılara karşı o firma, kolanın nasıl yapıldığını açıkladı ve içler acısı bir tablo çıktı ortaya hepimiz biliyoruz ki kolanın nasıl yapıldığını gördük ve anladık..

İşte windowsta böyle olabilir imalatını bilmiyoruz. Bill amcanın politikası böyle olabilir evet,, fakat güvenmek nereye kadar..

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Komut satırında ( CMD) ; WMIC OS GET InstallDate yazarsan kurulum tarihini görebilirsin.

Reaksiyon puanı
189
Daha iyi örnek vermek açısından kola'yı ele alalım; Bugün herkes o ünlü marka olan kola firmasının kolasını içiyoruz.Görünüşte; güzel, asitli ,şekerli gazlı içeçek yemeklerimizin yanında içeriz arkadaş ortamında içeriz... Fakat dıştan bu derece masum ve güzel görünen kola yoğun baskılara karşı o firma, kolanın nasıl yapıldığını açıkladı ve içler acısı bir tablo çıktı ortaya hepimiz biliyoruz ki kolanın nasıl yapıldığını gördük ve anladık..

İşte windowsta böyle olabilir imalatını bilmiyoruz. Bill amcanın politikası böyle olabilir evet,, fakat güvenmek nereye kadar..

Microsoft sizin kıçı kırık bilgilerinizi ne yapsın. İmalatında ms'e veri gönderen bir şey olduğundan şüpheleniyorsanız önüne bir tane hardware fireewall koyup sistemi internete onun üzerinden çıkarır nereye ne gönderdiğini görürsünüz. Kaldı ki senelerce fabrikalara benzeri sistemi kurup kullandırtmış biri olarak bunu defalarca test etme şansına eriştim. Sonuç sistemin sadece güncelleştirmeler için microsoft ile haberleştiği.

Kusura bakmayın ama çamur at izi kalsın olmuş sizinki biraz...

misken

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herhangi bir linux dağıtımı kurup 1 hafta kadar ihtiyaçlarınıza yönelik uygulama yükleyip zorluklarıyla karşılaşıp ihtiyaçlarınızı giderebilirseniz linux'a ister istemez geçmiş olursunuz. Karşılaştırma ile ancak fikir sahibi olursunuz. Bence kur ve kullan. Çabuk pes edersen zaten ilelebet windows'a mahkum kalırsın. Tavsiyedir.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Ya ihtiyacınızı karşılayacak işletim sistemi kullanın ya da kullanmak istediğiniz işletim sisteminin ihtiyacınızı karşılamasını sağlayın :D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Başlat>Çalıştır>CMD
grnt13.jpg

rise çok teşekkür ettim şubat ayında tam 1 yıl olacakmış yüklediğim onun öncesi var ama ozaman betaydı windows :D aslında 1 seneden fazladır aynı windows u kullanıyorum diyebilirim

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Rica ederim.
Güle güle kullan.
Gerçi bir ayda çökeceğini iddia edenler vardı :D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
ne bir ayı ne bir senesi 2002 de bir radyo istasyonunun yayın bilgisayarına windows xp kurmuştum hala aynı sistemi kullaniyorlar eğer kullanılan otomasyon değişti storage değişti ama işletim sistemi aynı 8 sene olmuş yani eğer adapazarına gidersem orda bir ekran görüntüsü alırım yapıştırırım buraya :D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Kısaca;

-Windows ,hazır pasta..
-Linux , pastayı kendiniz yaparsınız..

Ama içindeki malzemelerin %60'ı olmadan :D

o koladaki böceği diyorsan, renk katma amaçlı kullanılır. Bir çok yiyecek ve içecekde vardır.
haberleri de sadece coca colaya yönelik yapılan saldırıdan başka birşey değildir. insan sağlığını düşünen mi var devirde..

Böcekten elde edilen karmin maddesi gıda renklendirme ajani olarak kozmetiklerde, ilaç sanayiinde ve boyacılıkta kullanılmaktadır. Etleri, sosları, kırmızı deniz ve işlenmiş kanatlı ürünleri de içine alan geniş bir gıda ürünü yelpazesinde kullanılan karmin, sosisler ve işlenmiş kümes hayvanı gibi et ürünlerinde, meyve preperatlarında, reçel ve marmelatlarda, koruyucularda, jelatinli tatlılarda, pasta ve fırın ürünlerinde, dondurmalarda, şekerlemelerde ve süt ürünlerinde de doğal renklendirici olarak bulunabilir[1]. Bir insan yiyecekler ile birlikte yılda ortalama bir ilâ iki damla karminik asit tüketmektedir.[2].

Kozmetiklerde ise saç ve cilt bakım ürünlerinde, rujlarda, yüz pudralarında, allıklarda kullanılmaktadır

http://tr.wikipedia.org/wiki/Cochineal