Linux ve Java uyumsuzluğu

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Ben Java ile yazılmış bir okey oynama sitesi (adını vermeyeyim reklama kaçabilir) oyun oynarken eğer müzik yayını yoksa ses efektleri çalışıyor. Eğer müzik çaları veya video açarsam ses çakışması oluyor java ses gidiyor. Aynı olay flash ile olmuyor. Acaba bu konuda engin fikirlerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim. Saygılar.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bu kullandığın ses driver'ından kaynaklanıyor... Hangi dağıtımı kullanıyorsun merak ettim, bu sorun eski alsa'da vardı. :) Olmadı PulseAudio'ya geçmen gerekebilir. :)

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Ubuntu 9.10 kullanıyorum. Ubuntu forumlarına da sordum çözüm yolu bulamadım. Alsa kaldırdım Pulse audio kurdum ancak netice alamadım. Alsa ses ayarlarını kurcaladım ancak değişen bir şey yok. Acaba sizde böyle bir problem var mıdır? (Yanlış anlaşılmasın bu sorun sadece Java da var flash ile sorun olmuyor)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Java sürümün nedir? Güncelleme yapabilirsin veya kaldırıp tekrar kurabilirsin.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
İlginç gerçekten, iki farklı java uygulaması linki verirsen, bende denerim. :)

Linki özel mesaj ile at. :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
şimdi bu iki nedenden olabilir

java sürümün openjdk ise sun yap
openjdk'daki %9 kod eksikliği var yanlış hatırlamıyorsam
sun ise openjdk yap :D

bütün müzik çalar ve benzerlerinin alsa veya pulseaudio sürücüsünü kullandığından emin ol.
oss kullanıyorsa birden fazla ses açamaz.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Runescape adlı oyundaki java ses sorunundan ubuntuforums.org da sıkça bahsediliyor. 9.04 kullanırken hiç ses gelmezdi. 9.10 sürümünde ses var ama çakışma oluyor. 10.4 de ise sorun devam ediyor. arkadaşlar daemon gibi bir şeyden bahsettiler. sanırım ordan ayar yapmam gerektiği ve konunun çözümünün kde nin sitesinde faq bölümünde bulunduğunu söylediler. ancak yeterli ingilizcem olmadığından anlayamadım. konunun başlığına http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=145431 dan oyun sitesine www.runescape.com yerli okey sitesine www.gamyun.net adresinden ulaşabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkür ederim saygılar sunarım.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
9.04 sürümünde hata yoksa oyunda hata yoktur sistemde vardır.
siz dediklerimi denediniz mi?

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Java uygulamaları sırasında ses çakışmaları için şöyle bir yol uyguladım ve başarılı oldum. Artık aynı anda hem müzik dinleyip hem java uygulamarından ses alabiliyorum. Open sound system kurdum ve pulse audio kaldırdım, sorun çözüldü. Ancak Open Sound System ses çubuğu panelde gözükmüyor. Onu da ossxmix komutu vererek çözdüm.