Linux ubuntu

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Netbooklarda i7 işlemci var mı? Eğer cihazın netbook ise netbook edition sürümünü kullanabilirsin, fakat bu şart değil. Normal desktop yani masaüstü sürümünü de yükleyebilirsin. Başka merak ettiğin şeyler varsa dilimiz ve bilgimiz ölçüsünde cevaplarız.

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
K.bakma şu an kullandığım işlemciyi yazmışım. Şimdi ben o linklerden sadece dektop'u inririsem yetiyo yani ?

LaX

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Eğer gerçekten Ubuntu kurmak istiyorsan Ubuntu sitesine girerek şuan yayında olan 11.04 sürümünü usb bellek aracılığı ile kurulumu gerçekleştirebilirsin. Fakat bu biraz karışık gibi geldi bana. O yüzden o konuda yardımcı olamam cdden kurulum yapmıştım. Ama Ubuntu sitesinde resimli anlatımı var. x64 sürümünü indirirsin istersen.

Md5 değerleri de dosyayı indirdiğin anda bozuk olup olmadığını kontrol etmek için.

-Iso dosyasını indirdiğiniz zaman winMD5Sum dosyasını indirin ve kurun.
-İndirdiğiniz Ubuntu ISO dosyasına sağ tıklayın Gönder > winMD5Sum
-MD5 sağlaması hesaplanırken işlem bitene kadar bekleyin
-Ubuntu sitesinden aldığınız sağlama ile karşılaştırın
-İşlem sonunda "MD5 Check Sums are the same" yazıyorsa dosya doğrulama işlemi tamamlanmıştır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
K.bakma şu an kullandığım işlemciyi yazmışım. Şimdi ben o linklerden sadece dektop'u inririsem yetiyo yani ?

Tercih senin. Aslında kota derdin yoksa ikisini de indirip deneyebilirsin. Performansından memnun kaldığını kullanırsın. Ama sanırım senin asıl sormak istediğin şu;benim netbookun aynısı sende olsa ne kullanırsın ! Kesinlikle desktop sürümü kullanırdım.

megatux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence arkadaş için Zorin OS 5.1 daha iyi
Ne de olsa ilk kez GNU/Linux kullanıyor ve yabancılık çekmez