Linux sürümleri arasındaki Farklar Yardım

haykomesut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle linux sürümleri arasındaki farklar nelerdir ve nedenleri konusu hakkında bir sunu hazırlamam lazım ama internette bir sunu hazırlayacak kadar net bir bilgi bulamadım sizlerin görüşlerini alıp düzenleyip sunuma katmak istiyorum yardım ederseniz teşekkürler

(Konunun yeri yada amacı yanlış ise kusura bakmayın lütfen.)

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Benimde çok bilgim yok ama, yaygınlığı ve desteği önemli. Ubuntu en gelişmiş Linux dağıtımlarından biri ancak Ubuntu hakkında, Linux dünyasının Microsoft'u derler. Linux Mint Ubuntu depolarını kullanabilen bir dağıtımdır. Bu yüzden eski ubuntu severler Linux Mint'e doğru kaydı.Şuan en popüler dağıtımların başını Linux mint çeker.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010
Bir kısım dağıtımlar deneyimsiz veya deneyimi az son kullanıcıya hitab eder. Bir kısım dağıtımlar deneyimli kullanıcılara veya geliştiricilere hitab ederler. Bir kısım dağıtımlar Profesyonel kullanım için tasarlanırlar. Bazı dağıtımlar eski ve günümüz şartlarına göre düşük performanslı donanıma sahip olanlara hitab ederler. Bazı dağıtımlar Windows'ta veya diğer Linux'ta sorun giderme amaçlı geliştirlirler. Ubuntu'unun yaygınlığının sebebi, her kesim tarafından tercih edilebilir olması.

haykomesut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya açıkçası bilgi internette bilgi var ama çok kısıtlı bir sunum çıkarıcak kadar bulamadım sizlerden yardım istedim desteğiniz ve ilginiz için teşekkürler daha bilgi verirsenizde şimdiden teşekkürler

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010
İnternet'ten başkalarının görüşünü, yorumunu okuyarak değil, kendin deneyerek ve kendin bir fikir edinerek kendi görüş ve yorumunu yazarsan daha iyi olmaznı? İnternet'te bulabildikleceklerin, her hangi birilrinin fikirleri veya değerlendirmeleri. Tamamen saçma bir şey bulursan ama sana ilginç gelirse, doğru olduğuna inanabilir ve yanlışlıka yazabilirsin. Araştırma dediğin bu şekilde yapılmaz. Buna soruşturma denir. İkisi farklı şeyler. Vaktin olduğu sürece farlı Linux dağıtımlarını incele, kendin arada ne tür fark olabileceğine karar ver.

haykomesut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında konuyu açtığımda da belirttiğim gibi sizlerin görüşlerinizi almak istedim kısıtlı bir sürede tüm sürümleri deneme imkanım çok yok malesef.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010
Tüm sürümleri deneyemezsin. Belirli çok bilinen sürümleri deneyebilirsin. Tüm sürümler denince, yüzlercesi var. Belirli yaygın dağıtım grupları var. Debian grubu, Slackware grubu, Redhat grubu, Gentoo grubu, Puppy grubu ve bunların çatallamaları en çok kullanılan dağıtımlar. Bunlar ile hiç bir ilgisi bulunmayan ve de fazla bilinmeyen bir çok dağıtım daha var. Örnek olarak çok yaygın kullanılan Masaüstü dağıtımlardan Ubuntu, Fedora, Arch ve Slax'ı deneyebilir ve görebildiğin farklar; veya kendi fikirlerin hakkında yazabilirsin. Birer gün denemen yeterli gelir sanıyorum.