!!!Linux Slax USB boot yardım!!!

lasofaten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle merhaba;

:clover:linux slax'i UNetbootin ile flash belleğime fat olarak format attıktan sonra anlatılan şekilde yükledim... ,

Sonra "boot:/boot/vesamenu.c32:not a COM32R image" diye error çıktı

neyse onu boot dosyasından boot isimli bat uzantılı dosyaya basarak hallettim.Düzeldi bunu yaptığım bilgisayarda sorun yok slax usb ile çalışıyor.

Fakat en önemli nokta bnm çöken bir dizüstüm var galiba winload.exe adlı dosya silinmiş bu dosyada muhtemelen windows'un başlamasına yarıyor.

Amacım slax ile çöken bilgisayara girip hem bilgilerimi kurtarmak hem de system32 ye winload.exe dosyasını kopyalamak..

şimdi dönelim konumuza ben slaxi bu çöken laptop ta kullanamıyorum;
"CRC ERROR SYSTEM HALTED" diyor.

Biraz netten araştırdım dosya eksik olabilir falan diyor,UNetbootin dosyasını yeniden indirin diyor falan filan...Denedim yeniden indirdim her iki dosyayıda ikisininde mp5'ini kontrol ettim bi problem yok... BİOStan boot sırasında usb'yi 1. sıraya yükselttim yani onlar falan tmm..hataa bu sitede videosu var izlediyseniz bilirsiniz. (slax yazın çıkar bilgisayar hackleme başlıklı)

Ecevit bey usb'yi biçimlendirdi UNetbootin ile de slaxi boot halinde yükledi ve hemen diğer bilgisayara geçti onunkinde direk oldu bnmkinde olmuyor hata veriyor

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
http://www.slax.org/get_slax.php sayfasında
Slax'ı bu siteden çeşitli şekillerde edinebilirsiniz. CD için Slax, ISO dosya biçimiyle dağıtılmaktadır. CD yazma yazılımınızdaki özel bir seçenekle - genellike "CD ISO dosyası yaz" şeklindedir - yazın. USB için Slax TAR belgeliği şeklinde dağıtılmaktadır. Basitçe USB cihazınıza açın ve bootinst.bat (veya bootinst.sh) dosyasını çalıştırarak cihazınızı sistem açabilir hale getirin.

Açıklama vardı bende de aynı sorun vardı. Ben yaptıklarımı en baştan anlatayım. fat32 olarak usb yi biçimlendirdim. ardından slax ı yükledim flash belleğin içine girerek boot dosyasının içinde bulunan bootinst.bat dosyasını uyumluluk modunu windows xp yaptım daha sonra dosyayı çalıştırdım. Hiç bir hata mesajı vermedi. Sonra bozuk olan pc ye usb yi boot ettirdim. Sistem sorunsuz çalıştı. Bunları bir daha dene istersen yine olmaz ise bir çare daha var eğer olmaz ise onu deneriz.

lasofaten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1-slaxi unebootin programıyla yükledin dmi..
2-yalnız benim çöken bilgisayar vista, hem uyumluluk modunu nasıl yapıyorsun?

(NOT:ben xp kullanıyorum çöken dizüstü vista bu arada)

---------- Post added at 12:57 ---------- Previous post was at 12:53 ----------

bide slaxin sayfasındakileri anlayamıyorum çok karışık

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Ben sana yardımcı olmak istiyorum. Siteden slax.tar dosyası olarak indir winrar ile aç usb belleğe at benim makineye denedim hepsinde sorunsuz açtı. HDD hatası veren bir tane vardı. Hddyi çıkarıp öyle yaptım onda da çalıştı.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
açılmayan sistemi kurtarmak için bunu yapıyorsun, peki bundan önce windows 7 dvd ile başlangıç onarmayı denedin mi?

lasofaten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
efsane teşekkür ederim..
şimdi sen tar olarak indirdin direk usb belleğe winrarın içindeki dosyaları açarak attın mı???
yani unebootin falan kullanmadın mı?

kadıköy bu arada zaten benm bi diğer sorunumda cd ile repair yapamıyor olmam cd sürücü var çalışıyor fakat olmuyor yani ben zaten herşeyi denedm de,! slax ile açmaya çalışıyorum....

---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:09 ----------

ya efsane zaten herşeyi gereken şekilde yaptımda yanı sen nasıl yaptın bana bi anlatırmısın sen unebootin falan kullanmadın mı onu diyorum yani sen nasıl yapıyorsun bi anlamadım gitti bi anlatsan :)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
efsane teşekkür ederim..
şimdi sen tar olarak indirdin direk usb belleğe winrarın içindeki dosyaları açarak attın mı???
yani unebootin falan kullanmadın mı?

Kullanmadım :) İStersen teamViewer ile gösterebilirim özelden ulaşırsan...

lasofaten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam teşekkür ederim :)
uyumluluğu xp ye falan ayarlıyorum ddn o nasıl
bide diğer yoluda yazabilir misin galiba olacak :)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
adsznci.png

lasofaten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:D :D gerçekten bi değişiklik oldu ama :) olmadı.

"Diskleri çıkarın ve bir tuşa basın" diyor zaten cd sürücüde cd yoktu genede düğmeuye bastım açık bıraktım sonra usb yi çıkardım (mantıksız olsada :D ) olmuyor yani sonuç olarak bu seferde böyle bir error veriyor bide diğer yöntemi anlatabilir misin

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
:D :D gerçekten bi değişiklik oldu ama :) olmadı.

"Diskleri çıkarın ve bir tuşa basın" diyor zaten cd sürücüde cd yoktu genede düğmeuye bastım açık bıraktım sonra usb yi çıkardım (mantıksız olsada :D ) olmuyor yani sonuç olarak bu seferde böyle bir error veriyor bide diğer yöntemi anlatabilir misin

Benim bir tek flash belleğe birden fazla işletim sistemi kurma isimli konumda kullanmıştım slaxı. İsterseniz o yöntemle deneyebilirsiniz. Muhtemelen sorunsuz bir şekilde çalışacaktır. İhtiyacınız olan şey slax imajı.

Konu : http://forum.shiftdelete.net/isleti...ve-isletim-sistemi-kurma-videolu-anlatim.html

lasofaten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
murat teşekkür ederim konun güzel ve xboot ile birkaç işletim sistemi aynı usb de toplamayı öğrendm :D ancak slax gene olmadı ve gene crc error verdi ubuntu denedim birde onda da kendini yeniden başlattı, puppy linux denedim bide oda olmadı :) benim bilgisayarda bi b.k'luk varda anlamadım :D

ama slax için hala cevap bekliyorum arkadaşlar

efsane bide diğer yolu anlatsana

lasofaten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar sorun harddiskteymiş ondan olmuyormuş hepinize teşekkür ederim... xboot programıda güzelmiş bu arada :D