Linux Seferberliği

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
beraber karar verilebilir tabi ama bu iş için epey bir dağıtım bilgisi gerekiyor :) adam akıllı çalışan 20ye yakın belki daha fazla linux sürümü var. hepsinin masaüstü ortamını, 64bit desteğini, depo durumunu vs bilmek/araştırmak gerekiyor. ama yapılabilir tabi neden olmasın. sorular seçenekler hazırlansın, exe ye dökme görevini üstleniyorum :) hem de tüm sorular hazırlandıktan sonra (tabi bittiğinden haberim olursa) maksimum 1 gün içinde hazırlarım :)

Bu program platform bağımlı masaüstü uygulaması yerine Taşınabilir (Platform Bağımsız) Java Applet uygulaması olarak tasarlansa daha iyi olmazmı. Hayır en azından platform ayrıştırılması mevcutken neden platform bağımlı programlar tercih edilsin. Linux'u tanıtmak için neden exe uzantılı program tercih edelim?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bu programı platform bağımlı masaüstü uygulaması yerine Taşınabilir (Platform Bağımsız) Java Applet uygulaması olarak tasarlansa daha iyi olmazmı. Hayır en azından platform ayrıştırılması mevcutken neden platform bağımlı programlar tercih edilsin. Linux'u tanıtmak için neden exe uzantılı program tercih edilsin?

Değil mi? platform bağımlı bir program işimizi görmeyecektir. Bu konuda bu işi web arayüzlü bir yazılımla da çözebiliriz. Öncelikle dağıtımlar hakkında ayrıntılı bir puanlama çıkarmak lazım sonra geri kalan kısmı kolay bir arkadaş grafik arayüzü hallederse, arka tarafta kodları hoplatıp zıplatmayı yaparız :wink:

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Değil mi? platform bağımlı bir program işimizi görmeyecektir. Bu konuda bu işi web arayüzlü bir yazılımla da çözebiliriz. Öncelikle dağıtımlar hakkında ayrıntılı bir puanlama çıkarmak lazım sonra geri kalan kısmı kolay bir arkadaş grafik arayüzü hallederse, arka tarafta kodları hoplatıp zıplatmayı yaparız :wink:

Grafik arayüzü kolay :) Zaten 1 günde olacak bir iş değil. Eğer çok iyi birşey istiyorsak.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Grafik arayüzü kolay :) Zaten 1 günde olacak bir iş değil. Eğer çok iyi birşey istiyorsak.

Bence işin veri toplama kısmını Jea'nin oluşturucağı bir ekip hallederse, Sercan ile beraber bu projenin elle tutulabilir hale gelmesini sağlarız. Ortaya güzel birşey çıkacak gibi bir his var içimde. Hatta projenin birkaç dilde hizmet vermesi güzel olacaktır, ancak yine bu konuda linkini verdiğim siteden daha başarılı bir proje çıkarmalıyız ortaya ki yaptığımız işin bir anlamı olsun. :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bence işin veri toplama kısmını Jea'nin oluşturucağı bir ekip hallederse, Sercan ile beraber bu projenin elle tutulabilir hale gelmesini sağlarız. Ortaya güzel birşey çıkacak gibi bir his var içimde. Hatta projenin birkaç dilde hizmet vermesi güzel olacaktır, ancak yine bu konuda linkini verdiğim siteden daha başarılı bir proje çıkarmalıyız ortaya ki yaptığımız işin bir anlamı olsun. :)

Kendi çapımızda çok büyük bir proje olacak bence. :) Fransızca konusunda destek çıkarım, başka dil bilen arkadaşlar varsa yardım alabiliriz. Zaten sorular basit ve kısa cevaplı olacak.

Programlama kısmından anlamadığım için o konuda size güveniyorum. Veri kısmında da yusufsan21 ve real'e ihtiyacım var. :)

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Ama ben Java'yı daha yeni keşfettim söyleyeyim.:blush: Elimden geldiğince yardımcı olacağım. Kendime bir kitap aldım ona başladım şuan yeni öğreniyorum.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ama ben Java'yı daha yeni keşfettim söyleyeyim.:blush: Elimden geldiğince yardımcı olacağım. Kendime bir kitap aldım ona başladım şuan yeni öğreniyorum.

Zaten bence java ile masaüstü programı yapmak yerine, php ile web programı yapalım :wink:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Hepsini yapalım! :w00t:

exe uygulaması olarak da yapalım. Windows'a destek verelim beyler! :w00t: :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
İlk önce projeyi durdurun.
ugurhanuslu arkadaşım sen Windows aldığın PS ve oyun performansınız Linux altında çeşitli emulatörlerle alamazsın:D Bunu söyleyeyim tabiki Linux un suçu değil ancak bu durum gerçek.Şuan performans konusunda ne kadar Linux,Windows'tan iyi olsada(Tabi bana göre değil) örneğin Wine adlı emulatörle aynı performansı alamazsın.Bu durumda Attan eşşeğe biniceksin benden söylemesi.Ancak yüksek sistem kaynağı istemeyen programların varsa (ki PS ve oyun oynadığın için bu durum söz konusu değil) Linux'a geçebilirsin.Tabikide bu Linux'un problemi değil oyunlar Linux için yazlısa aynı performansı belki daha fazlası alabilirdin Linux'ta

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
sen ne diyorsun ALMİ
Ben mesela CSS oyununda 60fps alırken Windows'ta
Wine ile 70fps alıyorum
DirectX'i Linux için özel modifiye etmişler ki sorma son Win7'li sürümünde
Ayrıca görüntü kalitesi de daha iyi, mipmaplar normalmaplar falan müthiş görünüyor sanırım bu modifiye sayesinde.
Sadece online oyunlarda lag sorunu var gibi şu an

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
sen ne diyorsun ALMİ
Ben mesela CSS oyununda 60fps alırken Windows'ta
Wine ile 70fps alıyorum
DirectX'i Linux için özel modifiye etmişler ki sorma son Win7'li sürümünde
Ayrıca görüntü kalitesi de daha iyi, mipmaplar normalmaplar falan müthiş görünüyor sanırım bu modifiye sayesinde.
Sadece online oyunlarda lag sorunu var gibi şu an
hı hı fake

Zaten sendende CSS örneğini beklerdim.Birde bana kaynak veya senden resim alabilir miyim?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
hocam CSS örneğini veriyorum çünkü
konsola cl_showfps 2 yazınca fpsleri gösteriyor
diğer oyunlarda fps kaç göremiyorum
sana tam kanıtlayacaktım ama fake dedikten sonra asla

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
hocam CSS örneğini veriyorum çünkü
konsola cl_showfps 2 yazınca fpsleri gösteriyor
diğer oyunlarda fps kaç göremiyorum
sana tam kanıtlayacaktım ama fake dedikten sonra asla
Fake derken adına değil:D

Tamam bana çatışmalı bir sahnede FPS değerini gönder.1 hafta süre:D Olmadı PS'den yaparsın:D

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
şu gimp nasıl guzel bi sey mi sizce photoshop heralde dediklerinizden ole anladım

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bu program platform bağımlı masaüstü uygulaması yerine Taşınabilir (Platform Bağımsız) Java Applet uygulaması olarak tasarlansa daha iyi olmazmı. Hayır en azından platform ayrıştırılması mevcutken neden platform bağımlı programlar tercih edilsin. Linux'u tanıtmak için neden exe uzantılı program tercih edelim?

exe dememdeki sebep şu: bu programı öncelikli kullanacak olanlar, zaten linuxu bilmeyenler, yani (şu an için sadece) sistemlerinde win yüklü olan kullanıcılar bu programı kullanacak, exe olmasında bir sakınca görmüyorum bu yüzden, ama web ortamında da olabilir tabi, bence ikisi de olmalı, hatta normalde delphi ile yazacaktım ama madem iş buraya geldi, c de yazarım kodunu açarım, hem exe yaparız sonra da konsolda derleyip linux için olanını oluştururuz :cool: tek eksik sorular :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
yani photoshop değil

:D

Sana cevap veren çıkmamış, ben vereyim. Photoshop'ın açık kaynaklı türevi denebilir. Photoshop ile yapılanlar kullanabilen için Gimp ile de yapılabilir. Birebir birbirlerine denk midirler? Ayrıntılı kullanmadığım için bu soruya cevap veremem ancak tabi ki ikisininde birbirine göre artıları eksileri vardır. :)

BURSANKARA

Asistan
Reaksiyon puanı
10
gimp hakkında biraz daha açıklama yapabilirmisiniz???

---------- saat 20:06 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:01 eklenmişti ----------

gimp hakkında yapılan açıklamalardan tatmin olmadım ve rica ettim hemen eksi bunus almışım :)) soru sormak yasak mıydı bilmiyordum kusura bakmayın :)))
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

---------- saat 20:06 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:01 eklenmişti ----------

gimp hakkında yapılan açıklamalardan tatmin olmadım ve rica ettim hemen eksi bunus almışım :)) soru sormak yasak mıydı bilmiyordum kusura bakmayın :)))
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:) valla veren sana başka biryerden gıcık olup vermiştir diye umuyorum, yoksa niye soru sorana - bonus verilsin :)

Gimp hakkında ne gibi ayrıntılı bilgi istediğini yazar mısın? Sonuçta photoshop'ın açık kaynaklı türevi bildiğim kadarıyla windows versiyonuda var google'da arat indir kur dene? :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Soru sorduğu için kimse (-) puan almaz.

http://www.gimptr.com

Bu adres sana yardımcı olabilir.

BURSANKARA

Asistan
Reaksiyon puanı
10
teşekkür ederim arkadaşlar... - bonus alınca şaşırdım da biraz onu dile getirmek istemiştim... ben photoshop kullanıyorum ama çok karmaşık bazen içinden çıkamıyorum... gimp i deneyeceğim birazdan... hepinized teşekkür ederimm ii geceler...