Linux Mint kurarken D yi ellemeden kurulum nasıl yapılır?

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Bilgisayara Mint kuracağım. Şuan Windows yüklü ve ben D sürücüsünü ellemeden C ye mint kurmak istiyorum. Kurarken nasıl C deki Windows'u silip D yi ellemeden kuracağım.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Disk Sil De Sonra Windows Kurulu Olan Disli Seç D Kalıcak Ve C Silinicektir.Linux'a Hoş Geldiniz :)
Yalnız bu C: ve D: bölümleri aynı diskte olacak, alayı temizlenir. Kurulum sırasında disk kısımına kadar gelin ondan sonra başka bir şey'e gelip diski ayarlayın.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Yalnız bu C: ve D: bölümleri aynı diskte olacak, alayı temizlenir. Kurulum sırasında disk kısımına kadar gelin ondan sonra başka bir şey'e gelip diski ayarlayın.
Evet aynı diskteler. Ben C yi silip, yeni bölüm oluşturup oraya Linux kurmayı istiyorum. D de dosyalarım var.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Evet aynı diskteler. Ben C yi silip, yeni bölüm oluşturup oraya Linux kurmayı istiyorum. D de dosyalarım var.
O zaman kuruluma kadar gelin daha sonra diski sil yerine en alttaki "başka bir şey" seçeneğini seçin daha sonra istediğiniz diske gelin dosyalama türünü "EXT4" bağlama noktasını ise "/" yapın ve kurmaya başlayın.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
O zaman kuruluma kadar gelin daha sonra diski sil yerine en alttaki "başka bir şey" seçeneğini seçin daha sonra istediğiniz diske gelin dosyalama türünü "EXT4" bağlama noktasını ise "/" yapın ve kurmaya başlayın.
Ben kuruluma gelince yine sorarım, böyle anlatınca karmaşık geliyor, korkmaya başladım Linux'tan. Halbuki VM de direk çat çat kuruluyordu.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Ben kuruluma gelince yine sorarım, böyle anlatınca karmaşık geliyor, korkmaya başladım Linux'tan. Halbuki VM de direk çat çat kuruluyordu.
Korkulacak bir şey yok, okuma yazma biliyorsan yaparsın o derece kolay yani. :D

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Yaparken adım adım ve dikkatli yap. Yanlışıkla D yi filan da silebilirsin. Yedeklerin gider çok uğraşırsın geri almak için.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Yaparken adım adım ve dikkatli yap. Yanlışıkla D yi filan da silebilirsin. Yedeklerin gider çok uğraşırsın geri almak için.
Zaten yedekler harici hdd de de var ama sonradan bir daha kopyalamaya uğraşmak istemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@rise anlar bu işlerden.