Linux Mint kuracağım [ Soru]

brkyerydn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende şimdi win7 kurulu ve bunu zatn formatlayacağım hem bunu kullanıcağım hemde linuxu dual boot yapıcam yani . şimdi ilk olarak windowsumu formatlayım yoksa linuxu kurup ondan sonramı windowsu formatlayım _? böyle bir gerekçesi varmı ?

vbb_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Linux genel başlık altında hangi işletim sistemini kuracan.
Ama Bana sorarsan ubuntu derim biraz zor ama güzel bir işletim sis. ........

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=367196]brkyerydn[/MENTION] Önce sabit diski disk yönetimi ile böl (küçült) sonra linux mint'i live cd'den aç gparted'ı indir böldüğün diske boot bayrağı ekle sonra linux mint'i yükle reset at tamamdır

brkyerydn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@brkyerydn Önce sabit diski disk yönetimi ile böl (küçült) sonra linux mint'i live cd'den aç gparted'ı indir böldüğün diske boot bayrağı ekle sonra linux mint'i yükle reset at tamamdır

saol fakat bir sorunum var bak durumu tam anlatayım şan windowstayım . ve disk ikiye bölmüş durumdayım e ve f olarak e'de windows kurulu f yi biçimlendirdim ve bomboş bekliyor. minti usb den kuracağım usbye yaktım minti herşey tamam şimdi o gparted in sitesine baktım ne olduğunu bilmiyorum onu indirip ne yapıcağım .iso uzantılı zaten deamon toolsla açıp o program içindfem boot bayrağı ekleyeceğim yoksa başka bişeymi ? ve birde mesela cd den ön yükleme yapıcam diyelim bios ayarlarımın düzgün olmasına ragmen ( 1st boot cdrom) açılışta cd den ön yükleme yap çıkmıyor .. aynı durum usb dede oldu ön yükleme yapmak için bir tuşa basınız yazmıyor bunuda bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
gparted 'a gerek yok zaten bölümlemişsin. önce windows kur sonra mint kur. grub zaten ayarlayacak kendini. açılışta ikisinide gösterir.

Ayrıca! Mint şu anda en iyi linux dağıtımı ubuntu falan uğraşma ;)

brkyerydn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gparted 'a gerek yok zaten bölümlemişsin. önce windows kur sonra mint kur. grub zaten ayarlayacak kendini. açılışta ikisinide gösterir.

[MENTION=51973]warhead[/MENTION] tamamdır sağol :D bu usb den kurucağım için şimdi birkaç seçenek var biosta usb fdd usb cdrom usb hdd bu 3ü ben usb fdd seçeceğim değilmi ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

up!

up!!

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18

Ben de başta gparted kullanmadan yükledim grub ekranı açılmadı mint nasıl yükleme yapıyorsa diske boot bayrağı eklemiyor grub açılmadı bende gparted ile boot bayrağı ekledim de öyle açıldı

brkyerydn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de başta gparted kullanmadan yükledim grub ekranı açılmadı mint nasıl yükleme yapıyorsa diske boot bayrağı eklemiyor grub açılmadı bende gparted ile boot bayrağı ekledim de öyle açıldı

evet nasıl ekleyeceğim biraz açarmısın ? yükledim o dedğini. setup gibi birşey felan yok içinde anlatırsan mutlu olurum

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
@brkyerydn Linux Mint'i live cd'den aç root konsolu aç sudo apt-get install gparted yaz sonra gparted yaz konsola gparted açılıcak sonra formatladığın sürücüyü seç partition'dan manage flags var onu seç oradan boot'u seç okeye bas tamamdır sonra formatladığı bölüme linux mint'i yükle

brkyerydn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bölümlenmiş diskte boş olan diski seçiyorum bu hatayı veriyor napmam gerekiyor? @Shit Happens

image.php

up!

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Okuyamıyorum ki print screen'e basıp at yada yaz hatayı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende ubuntuyu, windowsda bölümlendirdiğim yere direk usbyle kurmuştum. hiç sıkıntısız grub herşeyi ayarlamıştı. Windowsda bölümlendirdiğin yere direk usb ile kur bi sıkıntı olacağını sanmıyorum.

brkyerydn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sda1 ve sda5 var işte sda5 boş olan yukarda cubuk olarakta sda1 yesil yuanıyor sda5 kırmızı sda5 i seçip yükle dediğimde yenibir pencerede şu hatayı : KÖK DOSYA SİSTEMİ YOK (AS SUPERUSER) "herhangi bir kök dosya sistemi tanımlı geğil. Lütfen bölümleme menüsünü kullanarak düzeltin"
[MENTION=348324]Shit Happens[/MENTION]

brkyerydn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
/dev/sda5 'i seçtikten sonra disk biçimlendirme bölümüne gelin, biçimlendirme menüsünden boyutu 1000 MB olarak ayarlayın ve dosya türünü swap (takas alanı) olarak seçip uygulayın.

yine /dev/sda5 'i seçtikten sonra dosya sistemini ext4 olarak değiştirin ve bağlama noktası kısmına "/" (tırnaklar hariç) simgesini koyun uygulayın. Son olarak ext4 formatı olan sda5 'in yanındaki kutucuğa tik işareti vererek kurulama başlayın.

cevabunu buldum başka bir sitede sağol ilgilendiğin için :)

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar linux u cd ye çektim bios ayralarını yaptım ama yinede formata başlamıyo win 7 cd denedim oldu bu olmuyo nero ilede çektim yardımcı olursanız sevinirim

Biraz geç cevap olacak ama bir kaç nedeni olabilir:
1-Bios'unuzda uefi arabirimi varsa yine bios'undan "secure boot" seçeneğini pasif hale getirmen lazım
2-Yine olmaz ise unetbootin yardımı ile flash diskten kurulum yapmayı dene
3-Eğer hala olmuyorsa yeni bir .iso imajı indirmen gerekmektedir