bende şimdi win7 kurulu ve bunu zatn formatlayacağım hem bunu kullanıcağım hemde linuxu dual boot yapıcam yani . şimdi ilk olarak windowsumu formatlayım yoksa linuxu kurup ondan sonramı windowsu formatlayım _? böyle bir gerekçesi varmı ?
@brkyerydn Önce sabit diski disk yönetimi ile böl (küçült) sonra linux mint'i live cd'den aç gparted'ı indir böldüğün diske boot bayrağı ekle sonra linux mint'i yükle reset at tamamdır
[MENTION=51973]warhead[/MENTION] tamamdır sağolgparted 'a gerek yok zaten bölümlemişsin. önce windows kur sonra mint kur. grub zaten ayarlayacak kendini. açılışta ikisinide gösterir.
Ayrıca! Mint şu anda en iyi linux dağıtımı ubuntu falan uğraşma![]()
Ben de başta gparted kullanmadan yükledim grub ekranı açılmadı mint nasıl yükleme yapıyorsa diske boot bayrağı eklemiyor grub açılmadı bende gparted ile boot bayrağı ekledim de öyle açıldıgparted 'a gerek yok zaten bölümlemişsin. önce windows kur sonra mint kur. grub zaten ayarlayacak kendini. açılışta ikisinide gösterir.
Ayrıca! Mint şu anda en iyi linux dağıtımı ubuntu falan uğraşma![]()
Ben de başta gparted kullanmadan yükledim grub ekranı açılmadı mint nasıl yükleme yapıyorsa diske boot bayrağı eklemiyor grub açılmadı bende gparted ile boot bayrağı ekledim de öyle açıldı
arkadaşlar linux u cd ye çektim bios ayralarını yaptım ama yinede formata başlamıyo win 7 cd denedim oldu bu olmuyo nero ilede çektim yardımcı olursanız sevinirim