Linux Mint 9 Sürüm Adayı Duyuruldu.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Linux-Mint-8-RC1-Is-Based-on-Ubuntu-9-10-2.jpg

Clement Lefebvre, Linux Mint 9'un sürüm adayını duyurdu. Kod adı "Isadora" olan Linux Mint 9'un sürüm adayını duyurmaktan ekip olarak çok mutlu olduklarını söyleyen Lefebvre, yansılarda yerini alan sürümün bir bakışta dikkat çekecek yeni özelliklerini şu biçimde sıraladı: Yeni Yazılım Yöneticisiyle 30.000 paket, görsel iyileştirmeler; yeni Yedekleme Aracıyla artımlı yedekleme, sıkıştırma ve güvenilirlik kontrolü, seçilen yazılımı yedekleme/onarma; menü iyileştirmeleriyle düzenlenebilir öğeler, saydam menü, her zaman favorilerle başlama, kısayolları ekleme özelliği; masaüstü ayarlarıyla değişikliklerin hemen uygulanması ve ek seçenekler; sistem iyileştirmeleriyle Windows yükleyici, USB oluşturucu, varsayılan yazılım seçimi, daha hızlı boot etme, Long Term Support (Uzun Süreli Destek); ayrıca arka planlar, karşılama ekranı, Güncelleme Yöneticisi... Ubuntu 10.04 Lucid Lynx tabanlı sistem, 2.6.32 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış bulunuyor. Gnome 2.30 masaüstü yöneticisi kullanılan sistemde Xorg 7.4, Thunderbird 3 gibi açık kaynak dünyasının en yeni yazılımları kullanıcıyı bekliyor. Linux Mint 9 RC hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını ve neler yeni sayfasını inceleyebilirsiniz. Linux Mint 9 RC edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanalabilirsiniz.

http://www.2dbilgisayar.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=844&Itemid=1

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
bilgilendirme için teşekkürler :)

karalı sürüm tarihi ne zaman, bir de mint denemeliyim, 120 gb lık boş alanım var daha :)

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Kararli surumu ne zaman bilmiyorum ama dun aksam denedim. Ubuntu'ya cok benziyor. Ama cok hosuma gitti. Canavar gibi calisiyor. Su ana kadar denediklerimin icinde en hizli olani diyebilirim. Ama Java yine problem oldu bana.

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Kararli surumu ne zaman bilmiyorum ama dun aksam denedim. Ubuntu'ya cok benziyor. Ama cok hosuma gitti. Canavar gibi calisiyor. Su ana kadar denediklerimin icinde en hizli olani diyebilirim. Ama Java yine problem oldu bana.

9 mayıs diye söylenti var ,ama oradaki yorumları okudum, 9 tane bug tespit edildiği ve bunlar giderildiğinde kararlı sürümün yayınlanaçı şeklinde yorumlar yapılmış.

yani kararlı sürüm için şimdilik kesin bir tarih yok.