Linux Mint 19.4 Xfce Dual Boot Nasıl Kurulur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZincaP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZincaP

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Arkadaşlar Selam Ben Linux Mint'i DualBoot Kurmak İstiyorum Ama Nasıl Kurabileceğimi Bilmiyorum Disk Bölümünde Daha Önceden Kurduğum Tüm Linuxlarda Diskin Tamamına Kurmuştum Yardım Edebilirimisiniz Cevaplar İçin Şimdiden Teşekürler :)

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Arkadaşlar Selam Ben Linux Mint'i DualBoot Kurmak İstiyorum Ama Nasıl Kurabileceğimi Bilmiyorum Disk Bölümünde Daha Önceden Kurduğum Tüm Linuxlarda Diskin Tamamına Kurmuştum Yardım Edebilirimisiniz Cevaplar İçin Şimdiden Teşekürler :)
Şu anda Windows kullanıyorsanız ve ikinizde ayrılmamış alan yoksa Mini Tool Partition wizard ile Windows diskinizi veya d diskinizi küçültüp kurulum ekranında açtığınız alanı seçerek yapabilirsiniz. :) ;)

ZincaP

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Şu anda Windows kullanıyorsanız ve ikinizde ayrılmamış alan yoksa Mini Tool Partition wizard ile Windows diskinizi veya d diskinizi küçültüp kurulum ekranında açtığınız alanı seçerek yapabilirsiniz. :) ;)
şu anda 74 gb ayırdım da nası kuracagımı bilmiyorum direkt üstüne mi basim

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
900
Ayırmanıza falan gerek yok hocam kurulum kısmında direkt Windows'un yanına kur seçeneği ile kaç GB alana kuracağınızı seçebiliyorsunuz. Kendi EFI kısmını falan oluşturan videolar var onları boş verin Mint'in kendi toolu sorunsuz çalışıyor.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Disk yonetimine gel.

Ram'in kadar alan,
500 Mb Efi takas alani,
En 20 GB'de Linux sistemi icin bir alan ayir.

Ram'in mesela 4 GB. O zaman 24.5 GB alan ayir.

Sonra Linux kurulum ekranina gel,
Ayirdigin alandan;
Ram'in kadar alani takas alani,
500 MB'yi EFİ sistem alani, yoksa /Boot/Efi bolumu,
20 Gb'lik alani EXT4 formatinda ve baglama noktasini "/" secerek kuruluma basla.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
900
Disk yonetimine gel.

Ram'in kadar alan,
500 Mb Efi takas alani,
En 20 GB'de Linux sistemi icin bir alan ayir.

Ram'in mesela 4 GB. O zaman 24.5 GB alan ayir.

Sonra Linux kurulum ekranina gel,
Ayirdigin alandan;
Ram'in kadar alani takas alani,
500 MB'yi EFİ sistem alani, yoksa /Boot/Efi bolumu,
20 Gb'lik alani EXT4 formatinda ve baglama noktasini "/" secerek kuruluma basla.
Hocam bunun yerine neden kendi aracını kullanmıyoruz? Ben kendi aracı ile yaptım ve sıfır sıkıntısız bir kurulum oluştu.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Hocam bunun yerine neden kendi aracını kullanmıyoruz? Ben kendi aracı ile yaptım ve sıfır sıkıntısız bir kurulum oluştu.
Gparted ile de yapılır, yada Gnome Disk Utily yada terminal ile. Bunda sıkıntı yok.

Ama Mint'in, Windows'un yanına kur seçeneğinde, Windows'un kapladığı alana yakın yaptığın zaman, Windows çöküyor. Doğru yapılsa bile sıkıntı oluyor.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
900
Gparted ile de yapılır, yada Gnome Disk Utily yada terminal ile. Bunda sıkıntı yok.

Ama Mint'in, Windows'un yanına kur seçeneğinde, Windows'un kapladığı alana yakın yaptığın zaman, Windows çöküyor. Doğru yapılsa bile sıkıntı oluyor.
Bunu bilmiyordum. 700 GB Windows'a, 250GB Linux'a ayırdım bir sıkıntı çıkmadı bende.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Bunu bilmiyordum. 700 GB Windows'a, 250GB Linux'a ayırdım bir sıkıntı çıkmadı bende.
Şimdi geçen gün 110 GB SSD'min 40 GB'sini Windows 10 kullanıyordu. Bende, Windows'un yanına kur seçeneğinden, Windows 10'a 45 GB bıraktım. Lakin caanım Windows 10'um çöktü ve Mavi ekran Bad Configuration gibi hata veriyordu.

Daha önce de, Minibook'umda böyle sorunlar yaşadım. O yüzden, Windows Disk Yönetimi, Windows 10 için, ne kadar kullanacağını biliyor ve en fazla ne kadar ayrılabileceğini sana belirtiyor. Windows -Linux Dual Boot için en sağlıklı ayırma yapabilecek yöntem, Windows Disk Yöntemi ile yapılan yöntemdir.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
900
Şimdi geçen gün 110 GB SSD'min 40 GB'sini Windows 10 kullanıyordu. Bende, Windows'un yanına kur seçeneğinden, Windows 10'a 45 GB bıraktım. Lakin caanım Windows 10'um çöktü ve Mavi ekran Bad Configuration gibi hata veriyordu.

Daha önce de, Minibook'umda böyle sorunlar yaşadım. O yüzden, Windows Disk Yönetimi, Windows 10 için, ne kadar kullanacağını biliyor ve en fazla ne kadar ayrılabileceğini sana belirtiyor. Windows -Linux Dual Boot için en sağlıklı ayırma yapabilecek yöntem, Windows Disk Yöntemi ile yapılan yöntemdir.
Bildiğim kadarıyla Windows disk yöneticisinden belirli bir alan ayırdığınızda Windows'un yanına kur seçeneğini seçerseniz ayırdığınız alana otomatik kuruluyor.