Gold Eagle
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 4
Merhaba arkadaşlar,
Ubuntu 11.04'deki durumu görünce Linux Mint'e tekrar döndüm
Mint'in yeni sürümünün de Mayıs'da çıkacağını ve Unity kullanmayacağını bildireyim :mrgreen:
Neyse,Mint 10'da güncelleştirmelerin hepsi yapılsa dahi Firefox 3.6.7'ye kadar güncelleniyor.Ben de internette biraz araştırma yaptım ve 4. sürüme güncellemeyi buldum.(4.0.1'e güncelledim
)
Anlatım alıntıdır
Not : Bu anlatım Linux Mint 10 içindir. LMDE'de yapıyı bozabileceğinden kullanılması tavsiye edilmemektedir.
* Menü > Uçbirim yolu ile uçbirimi açın.
* Aşağıdaki komutu ekrana yazıp enter tuşuna basın.
* Oturum açmakta kullandığınız şifrenizi girin.
* Açılan sayfanın en altına aşağıdaki kodları ekleyin ve dosyayı kaydederek kapatın.
* Uçbirimde aşağıdaki kodu girin ve enter tuşuna basın.
* Depoları güncellemek ve yeni sürüme terfi etmek için son olarak şu komutu kullanın.
Not : Bu işlem sırasında Mozilla Firefox eski sürümü mutlaka kapalı olsun.
Ve Firefox'umuz güncellendi
Bende Firefox Türkçe olarak yüklendi.Ancak sorunlar olursa:
* Firefox 4 sürümünü çalıştırın. Sisteminiz 32 Bit ise 32 Bit bağlantısına, 64 Bit ise 64 Bit bağlantısına tıklayın.
32 bit
64 bit
Not : Firefox sizden izin isteyecektir. İzin istediğinde izin ver butonuna basın ve sonra tekrar tıklayın.
* Eklenti kurulumu bittiğinde Firefox'u yeniden başlatın.
Not : Yeniden başlattıktan sonra Firefox hala İngilizce olarak açılıyorsa aşağıdaki işlemleri yapın.
* Adres satırına aşağıdaki kodu girip enter tuşuna basın.
* Aşağıdaki maddeyi aratın.
* Bulduğunuz maddeye çift tıklayarak en-US olan satırı tr-TR olarak değiştirin ve Firefox'u baştan başlatın.
Alıntıdır...
Kaynak: forum.linuxmint.org
Ubuntu 11.04'deki durumu görünce Linux Mint'e tekrar döndüm

Neyse,Mint 10'da güncelleştirmelerin hepsi yapılsa dahi Firefox 3.6.7'ye kadar güncelleniyor.Ben de internette biraz araştırma yaptım ve 4. sürüme güncellemeyi buldum.(4.0.1'e güncelledim

Anlatım alıntıdır
Not : Bu anlatım Linux Mint 10 içindir. LMDE'de yapıyı bozabileceğinden kullanılması tavsiye edilmemektedir.
* Menü > Uçbirim yolu ile uçbirimi açın.
* Aşağıdaki komutu ekrana yazıp enter tuşuna basın.
Kod:
sudo gedit /etc/apt/sources.list
* Oturum açmakta kullandığınız şifrenizi girin.
* Açılan sayfanın en altına aşağıdaki kodları ekleyin ve dosyayı kaydederek kapatın.
Kod:
deb http://ppa.launchpad.net/mozillateam/firefox-stable/ubuntu maverick main
deb-src http://ppa.launchpad.net/mozillateam/firefox-stable/ubuntu maverick main
* Uçbirimde aşağıdaki kodu girin ve enter tuşuna basın.
Kod:
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 0AB215679C571D1C8325275B9BDB3D89CE49EC21
* Depoları güncellemek ve yeni sürüme terfi etmek için son olarak şu komutu kullanın.
Kod:
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Not : Bu işlem sırasında Mozilla Firefox eski sürümü mutlaka kapalı olsun.

Ve Firefox'umuz güncellendi

Bende Firefox Türkçe olarak yüklendi.Ancak sorunlar olursa:
* Firefox 4 sürümünü çalıştırın. Sisteminiz 32 Bit ise 32 Bit bağlantısına, 64 Bit ise 64 Bit bağlantısına tıklayın.
32 bit
64 bit
Not : Firefox sizden izin isteyecektir. İzin istediğinde izin ver butonuna basın ve sonra tekrar tıklayın.
* Eklenti kurulumu bittiğinde Firefox'u yeniden başlatın.
Not : Yeniden başlattıktan sonra Firefox hala İngilizce olarak açılıyorsa aşağıdaki işlemleri yapın.
* Adres satırına aşağıdaki kodu girip enter tuşuna basın.
Kod:
about:config
* Aşağıdaki maddeyi aratın.
Kod:
general.useragent.locale
* Bulduğunuz maddeye çift tıklayarak en-US olan satırı tr-TR olarak değiştirin ve Firefox'u baştan başlatın.
Alıntıdır...
Kaynak: forum.linuxmint.org