Linux Mint 10'a Mozilla Firefox 4'ü yüklemek

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar,
Ubuntu 11.04'deki durumu görünce Linux Mint'e tekrar döndüm :D Mint'in yeni sürümünün de Mayıs'da çıkacağını ve Unity kullanmayacağını bildireyim :mrgreen:

Neyse,Mint 10'da güncelleştirmelerin hepsi yapılsa dahi Firefox 3.6.7'ye kadar güncelleniyor.Ben de internette biraz araştırma yaptım ve 4. sürüme güncellemeyi buldum.(4.0.1'e güncelledim :) )
Anlatım alıntıdır

Not : Bu anlatım Linux Mint 10 içindir. LMDE'de yapıyı bozabileceğinden kullanılması tavsiye edilmemektedir.

* Menü > Uçbirim yolu ile uçbirimi açın.
* Aşağıdaki komutu ekrana yazıp enter tuşuna basın.

Kod:
sudo gedit /etc/apt/sources.list

* Oturum açmakta kullandığınız şifrenizi girin.
* Açılan sayfanın en altına aşağıdaki kodları ekleyin ve dosyayı kaydederek kapatın.

Kod:
deb http://ppa.launchpad.net/mozillateam/firefox-stable/ubuntu maverick main
deb-src http://ppa.launchpad.net/mozillateam/firefox-stable/ubuntu maverick main

* Uçbirimde aşağıdaki kodu girin ve enter tuşuna basın.

Kod:
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 0AB215679C571D1C8325275B9BDB3D89CE49EC21

* Depoları güncellemek ve yeni sürüme terfi etmek için son olarak şu komutu kullanın.

Kod:
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

2psqfq8.jpg

2cy2n1j.jpg

Not : Bu işlem sırasında Mozilla Firefox eski sürümü mutlaka kapalı olsun.

2z6s653.jpg

Ve Firefox'umuz güncellendi :)

Bende Firefox Türkçe olarak yüklendi.Ancak sorunlar olursa:

* Firefox 4 sürümünü çalıştırın. Sisteminiz 32 Bit ise 32 Bit bağlantısına, 64 Bit ise 64 Bit bağlantısına tıklayın.

32 bit
64 bit

Not : Firefox sizden izin isteyecektir. İzin istediğinde izin ver butonuna basın ve sonra tekrar tıklayın.

* Eklenti kurulumu bittiğinde Firefox'u yeniden başlatın.

Not : Yeniden başlattıktan sonra Firefox hala İngilizce olarak açılıyorsa aşağıdaki işlemleri yapın.

* Adres satırına aşağıdaki kodu girip enter tuşuna basın.

Kod:
about:config

* Aşağıdaki maddeyi aratın.

Kod:
general.useragent.locale

* Bulduğunuz maddeye çift tıklayarak en-US olan satırı tr-TR olarak değiştirin ve Firefox'u baştan başlatın.

Alıntıdır...
Kaynak: forum.linuxmint.org