Linux kuramıyorum

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
dfjknasdfgkf D sürücüsü var üstelik laptop var o uymaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Linux un çözümünü buldum.USB 3.0 a takmak.Fakat böyle yaptım ve klavye ve maus sadece usb 3.0 portuna taktığımda çalışıyor.(Kurulum ekranında)sonrasını bilmiyorum.2usb portu var (3.0)birinde flash birinde ya maus ya klavye yani klavyeli bişey istediği zaman mausu çıkarıp klavyeyi tamtersi olduğu zaman mausu çıkarıp klavyeyi takmam gerekiyor.Böyle kurulum yapılabilir.Fakat beni daha çok endişelendiren şey ubuntunun disk te bir windows algılamaması.Dualboot yapıcam ama yapamıyorum.İşletim sistemi yokmuş.Ne yapacağım?Çözümü ne?
UEFI mi Legacy mi olarak açtınız kurulumu?

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
Ben diğer laptobumda dün peppermint kurdum onda böyle bir ihtiyaç belirtmedi,Adam Windows un yanına kur die seçenek çıkarttı.Kendi formattan önce bölüyo diski

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Ben diğer laptobumda dün peppermint kurdum onda böyle bir ihtiyaç belirtmedi,Adam Windows un yanına kur die seçenek çıkarttı.Kendi formattan önce bölüyo diski
Onu bizde biliyoruz.

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
/

Kurulum aracı dosyalari sabit diske kopyalarken bir hata ile karşılaştı
Errno 5 Input output error

The system log from your installion contain errors.Please try creating usb stidck and again

Yardim edin

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
USB bellekte problem olmadığından emin misin? Ubuntuyu nereye kurmasını seçtin?

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
Win10 unu yanına seçtim.usb sorunsuz,Dosya koyabiliyorum,Biçimlendirebiliyorum vb.

1587026466189.png

Böyle alan açtı fakat nasıl birleştiricem

Edit:Diski ISO modunda yazdırdım

O sorunu 60gb yi d ye aktararak çözdüm.Fakat devamı?Sonra nasıl yapacağım?

dd modda yazdırıp deniyimmi

Son düzenleme:

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
Tamam ama farklı usb denicem+Tekrar öyle olursa ne yapacağım?C sürücüsünü nasıl ayrılmamış alan la birleştiricem?D yi az kullanıyorum çünkü

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Tamam ama farklı usb denicem+Tekrar öyle olursa ne yapacağım?C sürücüsünü nasıl ayrılmamış alan la birleştiricem?D yi az kullanıyorum çünkü

O ayırdığı bölüme Linux kuracak o yüzden ayırıyor.

emaarist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Aslında Ubuntunun izlediği bir pazarlama tekniği bu. İnsanların linux kurması için katetmesi gereken belirli bir yol koyuyorlar ki kullancılan Dipi geçebilirsin. İlgilenen olursa Seth Godin Dip kitabını kesinlikle okuyun.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Aslında Ubuntunun izlediği bir pazarlama tekniği bu. İnsanların linux kurması için katetmesi gereken belirli bir yol koyuyorlar ki kullancılan Dipi geçebilirsin. İlgilenen olursa Seth Godin Dip kitabını kesinlikle okuyun.

Sanmıyorum. Donanımsal sorunlar olmadığında Ubuntu kurmak Windows kurmak gibi. Bu tarz sorunlar olunca Windows kurmasıda çileye dönşüebiliyor.

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
YES!Ubuntu kurmayi basardim ama ethernet calismiyor.Nadil yapicam benim nilgsayarda kablosuz yok sadece ethetnet

emaarist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Kendi tecrübelerime göre aktarıyım lise 1 veya 2 deyken bilgisayarıma defalarca Windows kurmuştum sorun yaşamadan lakin Bilgisayar mühendisliği 2.sınıftı okurken linux kuramamıştım :tearsofjoy::tearsofjoy: Bu linuxun çok bilindik bir pazarlama tekniği aslında (Konudan çok sapmadan dipnot düşeyim dedim)

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
Kendi tecrübelerime göre aktarıyım lise 1 veya 2 deyken bilgisayarıma defalarca Windows kurmuştum sorun yaşamadan lakin Bilgisayar mühendisliği 2.sınıftı okurken linux kuramamıştım :tearsofjoy::tearsofjoy: Bu linuxun çok bilindik bir pazarlama tekniği aslında (Konudan çok sapmadan dipnot düşeyim dedim)

Knk USB 3.0 Portuna takınca çalışıyor ama 2 tane usb 3.0 portu var sadece onları algılıyor bide ethernet yok