Linux kullanmak istiyorum, yardıma ihtiyacım var

CanZorlu7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar arkadaşlar, ben windows kullanıyorum yaklaşık 7 senedir, tabi ki sürümler değişti; xp, vista, w7, w8. Şu an windows 8 kullanıyorum, sıkıntım yok ama linux kullanmak istiyorum. Başlangıç olarak hangi linux sürümünü önerirsiniz? Son olarak sürücüleri nereden bulabilirim, dell linux desteği sağlamıyor en azından benim bilgisayarım için. Yardım eden herkese şimdiden çok teşekkür ederim. :biggrin:
Sistem:
Intel Core i5-2450m 4CPUs
Nvidia GT525M 1GB 128 BiT
8GB 1333MHz DDr3 Ram
500 GB HDD
sıradan bir pc

FnlDstntN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntuyu yükleyebilirsin...Sürücü konusunda ekran kartı modelin nedir? Ayrıca biraz araştırırsan ubuntunun farklı kullanıcı arayüzlerine sahip olanlarıda var...Mesela Lubuntu gibi...

CanZorlu7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sistemimi yazmayı unutmuşum ekliyorum konuya

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada ekran kartımın sürücüsü bulunmakta, linux x64 için fakat benim 2 adet ekran kartım var, nvidia cuda sağolsun(!)
windows'da intel hd3000 kurulmadan gt525m kurulmuyordu aynısı linux için olabilir mi?

FnlDstntN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İntelin ubuntu için driver yükleme uygulaması var...Nvidiada sorun olmaz fakat anladığım kadrı ile senin pcde Optimus teknolojisi var ve sanırım bu Linuxta şidilik problemli...o yüzde iyice araştırman gerek...

CanZorlu7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İntelin ubuntu için driver yükleme uygulaması var...Nvidiada sorun olmaz fakat anladığım kadrı ile senin pcde Optimus teknolojisi var ve sanırım bu Linuxta şidilik problemli...o yüzde iyice araştırman gerek...
evet optimus var, şu an intel hd3000'in sürücüsünü de buldum. Birazdan ubuntu yükleyeceğim

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Mint kullan derim. Ubuntu da bulunan hataları gideriyorlar. Bende bugün ubuntu' dan, mint' e geçtim. Dizüstü bilgisayarım kendine geldi.

Ayrıca tema desteğinin genişliği ve kolaylığı hoşuma gitti. Cinnamon kurdum, gayet stabil.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
fedora öneriyorum. ne zaman ubuntu denesem çok kalmadan bozmuş oluyorum. fedorayı denedim henüz bozulmadı :D Hatta gnome 3'den xfce'ye geçtim tek satır komutla yine bozulmadı.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
fedora öneriyorum. ne zaman ubuntu denesem çok kalmadan bozmuş oluyorum. fedorayı denedim henüz bozulmadı :D Hatta gnome 3'den xfce'ye geçtim tek satır komutla yine bozulmadı.

Fedora son sistem teknolojileri sunmaya çalışır ve stabil değildir. Mint öyle değil.

Linux distroları konusunda pek fanatik değilimdir, işyerinde Centos6 kullanıyorum. Evde kullanmak için mint çok uygun duruyor.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Fedora son sistem teknolojileri sunmaya çalışır ve stabil değildir. Mint öyle değil.

Linux distroları konusunda pek fanatik değilimdir, işyerinde Centos6 kullanıyorum. Evde kullanmak için mint çok uygun duruyor.

fedorayı ilk başta denememin sebebi red hat tabanlı olmasıydı. müşterilere sürekli centos kurduğum için daha iyi yönetebilirim diye düşündüm.

şimdi ofistede evdede fedora kullanıyorum 2 ay oldu henüz bir yamuğunu görmedim. gnome 3 biraz yükleniyor sisteme orası kesin. bu yüzden xfce sürümünü öneririm.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
fedorayı ilk başta denememin sebebi red hat tabanlı olmasıydı. müşterilere sürekli centos kurduğum için daha iyi yönetebilirim diye düşündüm.

şimdi ofistede evdede fedora kullanıyorum 2 ay oldu henüz bir yamuğunu görmedim. gnome 3 biraz yükleniyor sisteme orası kesin. bu yüzden xfce sürümünü öneririm.

Rhel 7 ye az kaldı, onu kurarsın artık :)

BrainPaid

Asistan
Reaksiyon puanı
0
DVD veya USB ile deneyebilirsiniz çalışıp çalışmadığını ;) Live USB

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Dünyanın en çok kullanılan 4.işletim sistemi Linux Mint'tir. 64 mb ram'li bir bilgisayarda bile çalışır, görsellikten ödün vermez. KDE olanını indirebilrsin