Linux Kullananlar ?

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Merhaba Arkadaşlar Bugün Forumda Fedora 15in yayınlandığını gördüm . Win7 Çıktığından Beri win7 kullanıyorum . Bir arkadaşımın evinde biraz inceleme fırsatım oldu .ve artık bende linux işletim sistemi kullanmak istiyorum . Fakat benim bir sorum olacak ? Bilgisayarda Arada Sırada Oyun Oynuyorum Acaba Linux İşletim Sisteminde Oyun oynayabilirmiyim ?

Oyun Olarak fm 2011'i sayabilirim .

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Oyun oynuyorsan linux'e bulaşma.
Ben de oyun seven birisiyim, zamanında denedim ama olmadı.
Ama hala arada kullanıyorum, canlı kullanım olayı var ki windows çökünce verilerimi kurtarıyorum.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Ben bu süreci geçirdim ve iki ay hiç Windows kullanmadım. Ubuntu ve Pardus'u denedim; Pardus'a iki hafta dayanabildim Ubuntu'ya bir buçuk ay fakat en sonunda Windows'a geri döndüm çünkü linux benim beklentilerimi karşılayamadı. Piyasa Windows ağırlıklı çalışıyor; senelerdir kullandığım programları linuxta kullanamayınca, bağlantı sorunları yaşayınca ve Windows'un rahatlığın bulamayınca bu sevdadan vazgeçtim. :) Gene de dene belki seversin.

ahmetrmu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet ubuntu 11.04 kulanıyorum (virtual box ile ubuntu içine win7 kurdum.win7 ki tüm oyun ve işlemleri aynen orjinal win 7 deki gibi hiç bir kısıtlama olmadan oynuyorum) ayrıca wine tabanlı proğram ile pek çok windows tabanlı proğram ları (lunix in ihtiyacı olmasada kulanabiliyorum) oynuyorum , işletim sistemi kulanma açısından şansliyım . Sistemim 4 GB ram E 7400 işlemci desteklidir.
Not:virtual box ile ubuntu içine win7 kurmak için benim denemem yanılmıyorsam en az 1,6 GB rama ihtiyaç var Yanılıyor olabilirim. şu an ubuntu içine kurduğum windows 7 den firefox ile yazıyorum. İNŞALLAH PARDUSLADA BU İŞ BECERİLİR!!!!!:D

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Oyun için birşey diyemem her ne kadar wine ve playon linux gibi emülatör programlar mevcutsa da ben oyun sevmediğim ve oynamadığım için nasıl çalışır ne performans verir bilemiyorum çok rahat oynuyorum diyende gördüm hiçbir oyun çalıştıramadım diyenide ama program kısmında isimlere takılmadan işlevine bakacaksın mutlaka istediğin işi yapan birkaç program mevcuttur mesela her arabada radyo/cdçalar bulunur amaç müzik dinlemekse açar dinlersin amaç kulp takmaksa bunda neden şu maraka takılıdeğil düğmeleri niye şu rıraya göre didzilmemiş... v.s. bahane üretebilirsin Kısacası dene ve karar ver ama az bir zamanda sadece alışkanlıkalrınla önyargılı karar verebilirsin gerçekten işine yarayıp yaramadığını görmek için 4-5 ay her gün 2-3 saatini geçirirsen işte o zaman objektif bir bakış açısına sahip olursun

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Wine var ama ben denemedim.Yalnız internette bazı oyunları iyi çalıştıramadığı bazılarını ise hiç çalıştırmadığını gördüm.
Linux için basit oyunlar var :D
Ama isterseniz Windows+Linux kurabilirsiniz.
(Ben Win 7+Ubuntu kullanıyorum)

Ve Linux'u sadece deneme amaçlı kuracaksanız Virtualbox önerimdir :)

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Windows oyunlarının Linux üzerinde çalışıp çalışmayacağı aşikar
Ama Linux oyunları Windows üzerinde
hani gavurlar ne diyor.
Works like a charm :D

Şu an Windows üzerinde urban terror, teeworlds, openarena, Nexuiz oynuyorum.
Hatırladığım iyi oldu, hem bu oyunlar ücretsiz, biraz daha oynanacak birşey var mı bakınayım :D
Modern Warfare 3 çıkana kadar çerezlik olarak idare ederiz :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Fedora Games diye bir versiyonu var Fedora'nın, onda birçok oyun yüklü geliyor biraz uydurukta olsa menejerlik oyunu da var içinde.
Benim sana tavsiyem oyun konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorsan ikisini bir arada kur, Windows'a sadece oyun oynarken girersin.
PlayOnLinux, Wine falan hep sıkıntılı işler bunlar, sonuçta bahsi geçen oyunlar bir .NES değil ki NEStopia ya da Jnes emülatörü ile açar gibi tak diye açılsın, bir sürü bağımlılıkları var donanımları tanımak için sürüye ihtiyaçları var vs.
Sözün özü: madem heves ettin şevkin kırılmadan hemen kur Windows'un yanına Fedora 15'i ve denemeye başla :)