Linux için ATI Sürücüleri

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
benimde :D

ama ne demiş atalarımız

yiğidi öldür yoğurdunu yeme :D

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
:D

Linux'u tekrar kurarsan yardımcı oluruz o zaman.

Ubuntuyu wubi yoluyla kurdum. Sağ tarafta bir device gibi birşey yazan driver ile ilgili bir pencere çıktı ona tıkladım ardından fglrx kurdum ardından ati ccc geldi.
aticata.png

Ati CCC açamıyorum ne alttakinden açılıyor ne de üsttekinden açılıyor.
Daha sonra ubuntu güncelleme çıktı güncelleme yaptım güncelleme içeriğinde ati driverla ile ilgili şeyler olduğunuda gördüm.

screenshothardwaredriver.png

Ben pek anlamadım driver yüklendi mi? yüklenmedi mi?
yüklendiyse ati ccc açılması gerekir ama açılmıyor.

--
birde Ubuntu one'ı ayarlayamadım yani kullanamadım. google'dan aradım şu konuyu buldum denilenleri yaptım ama genede olmadı.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Sürücü etkinleşmiş görülüyor resimde.

Peki. O zaman driver etkinleştiğini daha iyi anlamak için sadece sürücü çalışırken tam olarak çalışan birşey öneririmisin mesela breyl veya compiz falan onu bi hiç bilmeyen birinin yapabileceği şekilde anlatırmısın.

teşekkürler

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Peki. O zaman driver etkinleştiğini daha iyi anlamak için sadece sürücü çalışırken tam olarak çalışan birşey öneririmisin mesela breyl veya compiz falan onu bi hiç bilmeyen birinin yapabileceği şekilde anlatırmısın.

teşekkürler

Bunu ayrı bir konu altında sorarsan daha iyi olur. Yeni konu aç istersen.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bunu ayrı bir konu altında sorarsan daha iyi olur. Yeni konu aç istersen.

Neyse ya uğraşmaya değmez. Zaten linux'u her yüklediğimde alelade amatörce gelmiştir. Şu yeni ubuntu çıkınca yeni konu açarak detaylıca sorarım sorumu. İlgin için teşekkürler.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ati CCC açılmama sebebi dil uyumsuzluğu yüzünden. Yani siz türkçe kullandığınızda CCC ingilizce olduğu için açılmıyor.

Burada anlatımı var:
ATI catalyst control center açılmıyor

Resimdende anlayabileceğin üzere ingilizce kullanıyorum ama ati ccc alttakinde "yönetici" yazması ubuntunun ingilizce ati ccc türkçe galiba ondan dolayı olabilir.

---------- saat 01:51 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:45 eklenmişti ----------

şuan linuxtayım verdiğiniz konudaki denilenleri deniyorum bakalım olacak mı ?

---------- saat 01:58 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:51 eklenmişti ----------

Konudaki anlatınlanları yapınca ati ccc açıldı.

Ama bazı konularda eksiklikler var gibi mesela pencereleri tam ekranda sürükleyerek küçültürken veya küçükken sürükleyerek tam ekran yaparken çok kısa süreli olsada donmalar oluyor.

Ayrınca penceleri sürüklerken yukardan aşağı doğru kesiklikler oluşuyor.
Hani eski bir pc olsa normaldir kaldırmıyordur diyebilirdim ama ekran kartım ATI 4890 bunlarda hiç takılma falan olmaması gerekir.

Sizce bu normal mi? Sorun benim hatalı yaptım birşeyden mi kaynaklanıyor? Eğer öyleyse çözüm yolu nedir ?