Linux Forumuna Birkaç Bölüm

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Linux forumunun bir tek bölüm olması büyük bir sıkıntı. Eğer düzgün bir hizmet verilecekse kesinlikle altına birkaç bölüm oluşturulmalıdır.

Öncelikle sorun-çözüm bölümü lazım. Şu an Ubuntu'nun sorunları bir başlıkta çözülmeye çalışılıyor ama arada bazı mesajlar güme gidiyor. Zavallı Jeaqures'in kafası karışıyor. Eğer bir bölüm olsa herkes kendi sorunu için bir konu açar.

Takdir SDN yönetiminindir.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Zavallı ben... :)

Aslında en çok kullanılan dağıtımlar için (Ubuntu, OpenSuSE, Pardus, Mandriva) alt bölüm açılabilir fakat şu var, hangimiz hangisine bakacağız? Biz kaç kişiyiz ki? :)

Ben Ubuntu'ya baksam, realmanager OpenSuSE'a baksa, shakal Pardus'a baksa, yusufsan21 de Mandriva'ya baksa; yetişebilecek miyiz?

Ya da her bölümde eşit derecede yoğunluk olacak mı ki? Herkes Pardus kullanmıyor, herkes Ubuntu kullanmıyor.

Bence kategoriden önce konu açalım yusufsan21. Kategori işi fazla tuzlu.

Sabitlenecek konular şöyle açılabilir:

-Ubuntu Sorun-Çözüm Başlığı
-OpenSuSE Sorun-Çözüm Başlığı
-Pardus Sorun-Çözüm Başlığı
-Mandriva Sorun-Çözüm Başlığı
-Diğer Dağıtımlar Sorun-Çözüm Başlığı

Bir de şu var tabii ki. Genel sorunları konu olarak açıp anlatırsak, daha az soru sorulur hem de sürekli aynı şeyleri yazmak zorunda kalmayız. Mesela ben Error 11 sorununu yazmıştım, Eray başlangıçta DNS ayarlarının kaybolması ile ilgili sorununu dile getirmişti, Wubi ile kurulan Ubuntu'larda birkaç sorun oluyor; böyle daha birçok şey var. Mesajları araştırıp sık karşılaşılan sorunları çözümleri ile birlikte yazsak ve sabitlense?

O zaman da çok konu olacak ya, ondan aklıma şu geliyor. Bir alt forum açılsın, Linux Sorunları ve Çözümleri diye, o kısımda bu bahsettiğim sorunları çözümleri ile birlikte konu olarak açalım. Hem güzel bir döküman olur, hem de aynı soruların sorulmasının önüne geçmiş oluruz.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Jea, sen iyi misin? Bir A4 yazı yazmışsın, en son benim söylediğimi söylemişsin. :)

Sorun-çözüm bölümü olmalı ve her sorun için ayrı bir konu açılmalı. Ben bunu bilirim bunu söylerim.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Aynı şeyi söylemedim aslında Yusuf; sen birkaç bölüm demişsin, ben bir bölüm diyorum. :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Evet birkaç bölüm diye başlık yazdım ama diğer bölümler için acele yok. Zamanla ihtiyaç olursa açılabilir. İvedi olanı bu.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bu sorun başlıkları için bölüm açmaya gerek yok bence. Siz sorun çözüm başlığı diye açıp moderatör onu sabit yapsa olmaz mı?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bu sorun başlıkları için bölüm açmaya gerek yok bence. Siz sorun çözüm başlığı diye açıp moderatör onu sabit yapsa olmaz mı?

Ama bizim isteğimiz şu. Döküman gibi bir kategoriden bahsediyoruz, sorun-çözüm başlığının yanısıra, döküman bazında yayınlayacağımız sorun-çözüm açıklamaları.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Alia, başta da dediğim gibi bazı mesajlar arada kayboluyor. Ve çok karışık olduğu için tam anlaşılmıyor. Birkaç kişi sorununu yazınca kime ne dediğini unutuyorsun.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
keyloger'a iyice bahsedin bu konuyu. O da ilgililere bildirsin.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Sen hep buradasın. Görürsen söylersin bir zahmet. Hem Linux senin forumun. Ben sadece yardımcı olmaya çalışıyorum.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sen hep buradasın. Görürsen söylersin bir zahmet. Hem Linux senin forumun. Ben sadece yardımcı olmaya çalışıyorum.

Tekelcilik yapma Mandriva'cı. :) Linux hepimizin forumu.

Ben çevrim dışı ileti göndereyim, belki çevrim dışı görünüyordur.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Sana daha önce de söyledim, ben aslında Ubuntuseverim daha çok. Şu farkla ki dağıtımları ayırmam. Hepsi bizimdir.

Her neyse konuyu dağıtmayalım. Tamam anlaşıldı. İnşallah kısa zamanda bir bölüm açılır.