Linux ekran görüntülerinizi paylaşın

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Ubuntu'yu, Linux Mint'i ve Elementary OS'u denedim ama Deepin'i denemedim. Bu arada en sevdiğim Linux dağıtımı Linux Mint'tir. :)
Mutlaka denemelisin :) Daha kurulum aşamasında bile farkını hissettiriyor :)
Bunun yanında Xubuntu (Xfce) ile Ubuntu Mate'i de deneyebilirsin.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ubuntu Mate'i denemiştim. Yanlış hatırlamıyorsam Xubuntu'yu da denemiş olabilirim. :)
Kurulumu Ubuntu kurulumu gibi mi yoksa daha farklı mı?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Aynı işlemler ama daha çok Mac OS tarzı bir kurulum ekranı var :)

Yükleme ekranı değil de masaüstü görünümü nedense biraz tanıdık geldi bana. Ama gerçekten farklıymış hele ki yükleme ekranının görünümü. :) Şu alttaki Mac OS'lardaki gibi şeyin adı Rıhtım değil mi? :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ubuntu MATE'ye +1 verebilirim. Şu zamana kadar bana bu kadar iyi bir kullanım deneyimini verebilen başka tek bir dağıtım olmadı :) Belki MATE'dendir ama XFCE ile kıyasla MATE temalarla XFCE'den daha sorunsuz ve uyumlu çalışıyor. XFCE'yi hala seviyorum ama temalarla arası daha iyi olduğu ve biraz da arayüzü ile efektleri için 1 numaram artık MATE :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Yükleme ekranı değil de masaüstü görünümü nedense biraz tanıdık geldi bana. Ama gerçekten farklıymış hele ki yükleme ekranının görünümü. :) Şu alttaki Mac OS'lardaki gibi şeyin adı Rıhtım değil mi? :)
Evet Rıhtım diye geçiyor :)
--- Gönderi Güncellendi ---
Ubuntu MATE'ye +1 verebilirim. Şu zamana kadar bana bu kadar iyi bir kullanım deneyimini verebilen başka tek bir dağıtım olmadı :) Belki MATE'dendir ama XFCE ile kıyasla MATE temalarla XFCE'den daha sorunsuz ve uyumlu çalışıyor. XFCE'yi hala seviyorum ama temalarla arası daha iyi olduğu ve biraz da arayüzü ile efektleri için 1 numaram artık MATE :)
Mate görsellik ile performans çizgisinin tam ortası bana göre :) Ama bir süre sonra sıktı beni, daha çok görsellik istemeye başladım :D
Aslında Elementary OS gayet iyi ama kullanırken donup kalıyor. Ne yaptımsa çözemedim bir türlü :/ Deepin favorim şimdi :D

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,488
Doğru yoldasınız o yolun sonunda KDE var bekleriz :).

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Screenshot at 2017-02-23 17:58:36.png

Screenshot at 2017-02-23 17:58:54.png

Ubuntu Mate 5 yılın sonunda bugüne kadar beni en çok cezbeden, bana kendini en çok dağıtım oldu :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Hani Xfce'yi severdiniz? Acaba siz beni Xfce'ye ikna ettiniz de ben de sizi Mate'e mi ikna ettim? :D
Dün akşam Windows'ta disk yönetiminden yani sabit disk oluştur ve biçimlendirden yeni bir disk bölümü oluşturdum. Sabah bilgisayarı açmaya çalıştığımda açılmadı çünkü GRUB silinmiş. Şansa bak. :) Sonra ben de önceden hazırladığım Linux Mint 18.1 Xfce kurulum USB'sini taktım ve kurdum. Ama önceden kurulu olan Windows'u ve Linux Mint 18.1 Xfce'yi silmedim. Neden mi böyle yaptım? GRUB önyükleyicisini yükleyebilmek için. Yani şimdi bilgisayarımda hem Windows hem de iki tane Linux Mint 18.1 Xfce kurulu. Başlangışta grub önyükleyicisi işletim sistemi seçme ekranında da bu işletim sistemleri gözüküyor.
@eronis

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Hani Xfce'yi severdiniz? Acaba siz beni Xfce'ye ikna ettiniz de ben de sizi Mate'e mi ikna ettim? :D
Ben sana Mint değil Ubuntu, hatta Xubuntu kullan dedim çünkü sen hız ve düşük sistem kullanımı istiyordun, MATE XFCE kadar hafif değil, XFCE düşünebilirsin dedim. Benim durumumda ise XFCE bazı temalarımla sıkıntı çıkarıyordu. Kullanması güzeldi, zevkliydi de benim temalarımın sayısı yüzünden görünümü açtığımda 20-30 saniye bilgisayar bildiğin donuyordu. MATE'de nasıllar peki diye baktım, temalarımın en iyi uyumlu olduğu masaüstünün MATE olduğu kararını aldım. Tema değiştirirken vs yavaşlama olmadı, tanıdık bir arayüzü vardı. XFCE'yi hala seviyorum ve kullanıyorum ama şimdilik 1 numaram MATE :)

Dün akşam Windows'ta disk yönetiminden yani sabit disk oluştur ve biçimlendirden yeni bir disk bölümü oluşturdum. Sabah bilgisayarı açmaya çalıştığımda açılmadı çünkü GRUB silinmiş. Şansa bak. :) Sonra ben de önceden hazırladığım Linux Mint 18.1 Xfce kurulum USB'sini taktım ve kurdum. Ama önceden kurulu olan Windows'u ve Linux Mint 18.1 Xfce'yi silmedim. Neden mi böyle yaptım? GRUB önyükleyicisini yükleyebilmek için. Yani şimdi bilgisayarımda hem Windows hem de iki tane Linux Mint 18.1 Xfce kurulu. Başlangışta grub önyükleyicisi işletim sistemi seçme ekranında da bu işletim sistemleri gözüküyor.
@eronis
Onun için bir daha işletim sistemi kurmana gerek yoktu ki ? :D Mint cd'sinden yeni kurduğun mint'in bölümünü sil,

Boot-Repair - Community Help Wiki

Kod:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Onun için bir daha işletim sistemi kurmana gerek yoktu ki ?
Peki ne yapabilirdim? İşletim sistemini açabilmem için GRUB önyükleyicisine ihtiyacım vardı. Acaba bende Linux Mint 17.3 Mate mi yüklesem? :)
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair
İşletim sistemini başlatamıyordum siyah ekranda kalıyordu çünkü grub önyükleyicisi ne olduysa silinmişti. Bunu nasıl yapabilirdim? :D

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
Bende diyorum aha güzel bir duvarkağıdı koydular giriyorum konuya bildiğin linux cafe ekran görüntüsü ile alakası yok bu konunun

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
İndirmeye izin vermiyor site. Telif haklarından dolayı.

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
Fotoğrafı paylaşana ait olan telif hakkından dolayı zaten site kaydettirmiyor. Ama site üzerinden fotoğraflar satın alınabiliyor.