Linux ekran görüntülerinizi paylaşın

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Şu yüzde kaç CPU kullanımı, RAM kullanımı gibi değerlerin gösterildiği şeye hangi komut ile ulaşıyoruz. Elementary OS kullanıyorum.
Uçbirime sudo apt install screenfetch yaz ya da önce screenfetch yaz ve enterla. Ardından zaten bir komut çıkar. Sudo apt install screenfetch diye. Uçbirime sudo apt install screenfetch yaz. Daha sonra onu yükle. Yüklendikten sonra uçbirime tekrar screenfetch yaz ve enterla.
@eronis Biraz karışık mı anlattım? :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Kod:
sudo apt install screenfetch
screenfetch

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Uçbirime sudo apt install screenfetch yaz ya da önce screenfetch yaz ve enterla. Ardından zaten bir komut çıkar. Sudo apt install screenfetch diye. Uçbirime sudo apt install screenfetch yaz. Daha sonra onu yükle. Yüklendikten sonra uçbirime tekrar screenfetch yaz ve enterla.
@eronis Biraz karışık mı anlattım? :)

Pek de amatör bir kullanıcı sayılmam :D anlıyorum linuxu ama yeniyim sadece. Ayrıca VSync olayını halletmek için bir şey denedim (internette gördüğüm) herşey bozuldu. Şimdi sıfırdan kuruyorum.
845b20cb7b2da1585b5972069d1a4239.jpg

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

Deepin OS 15.3
Kesinlikle denenmesi gereken bir distro. Debian tabanlı ve kendine has Deepin masaüstü ile geliyor. Görünümü ve kullanımı genel olarak Mac OS'a benzetilmiş. Diğer işletim sistemlerindeki görev çubuğu mantığı bunda yok. Ağ bağlantıları, pil, ses, usb disk, saat gibi bildirim ikonları Rıhtım denilen bir Dock'a sabitlenmiş. Resimlerde de görünüyor zaten. Rıhtım'a uygulama kısayolları eklenebiliyor ve çalışan uygulamalar direkt bu ikonlar üzerine küçültülebiliyor. Tıpkı Mac OS'ta ki gibi :)
Sistemdeki bütün ayarlar mobil cihazlardaki ve yeni Windows 10'da olduğu gibi bir arada toplanmış. İmleci ekranın sağ alt köşesine getirerek hızlıca erişim sağlanabiliyor.
Sistemin kendine özel bir uygulama mağazası var. Bu mağazada aradığınız her şey var. Rankings kısmındaki top 100'e bakınca ne dediğimi anlayacaksınız :) Ayrıca uygulamalar arasında gezerken tek tıklama ile kurulum yapabiliyor. Bunların yanında debian tabanlı olmasından dolayı deb uzantılı dosyalar da manuel olarak Gdebi ile yüklenebiliyor.

Eksileri:
Deepin film uygulaması tepki vermiyor. Yani bir türlü çalıştıramadım ama zaten ben Vlc kullanıyorum :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

Zorin OS 12 Core
Görüntüsü Windows sistemleri andırıyor. Gayette hoş ama biraz hantal bir sistem :/

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
@Kadima şu zamana kadar hantal bir linux dağıtımı görmedim. Genelre sistemi yavaşlatan ya arka plan servisleri ya da masaüstü ortamı olur. XFCE, Mate, Lxde gibi masaüstlerine bir şans vermeni öneririm.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@Kadima şu zamana kadar hantal bir linux dağıtımı görmedim. Genelre sistemi yavaşlatan ya arka plan servisleri ya da masaüstü ortamı olur. XFCE, Mate, Lxde gibi masaüstlerine bir şans vermeni öneririm.
Zorin OS'u ben de kullandım. Hantal değil ama RAM'i fazla kullanıyor bence. Hele ki Linux Mint Xfce'ye göre daha fazla RAM kullanıyordu. Bir de şu Zorin Appereance sonradan galiba güncellemelerden sonra bende tam olarak çalışmıyordu.
@Kadima

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Deepin'i denemek için indirmiştim geçen.
Sonra boot menüsünde live sürümü olmadığını görünce sildim.
Live sürümü yok mu yoksa ben mi yapamadım.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Deepin'i denemek için indirmiştim geçen.
Sonra boot menüsünde live sürümü olmadığını görünce sildim.
Live sürümü yok mu yoksa ben mi yapamadım.
Boot ekranından sonra karşınıza seçenekler çıkmadı mı?
--- Gönderi Güncellendi ---

Deepin OS 15.3
Kesinlikle denenmesi gereken bir distro. Debian tabanlı ve kendine has Deepin masaüstü ile geliyor. Görünümü ve kullanımı genel olarak Mac OS'a benzetilmiş. Diğer işletim sistemlerindeki görev çubuğu mantığı bunda yok. Ağ bağlantıları, pil, ses, usb disk, saat gibi bildirim ikonları Rıhtım denilen bir Dock'a sabitlenmiş. Resimlerde de görünüyor zaten. Rıhtım'a uygulama kısayolları eklenebiliyor ve çalışan uygulamalar direkt bu ikonlar üzerine küçültülebiliyor. Tıpkı Mac OS'ta ki gibi :)
Sistemdeki bütün ayarlar mobil cihazlardaki ve yeni Windows 10'da olduğu gibi bir arada toplanmış. İmleci ekranın sağ alt köşesine getirerek hızlıca erişim sağlanabiliyor.
Sistemin kendine özel bir uygulama mağazası var. Bu mağazada aradığınız her şey var. Rankings kısmındaki top 100'e bakınca ne dediğimi anlayacaksınız :) Ayrıca uygulamalar arasında gezerken tek tıklama ile kurulum yapabiliyor. Bunların yanında debian tabanlı olmasından dolayı deb uzantılı dosyalar da manuel olarak Gdebi ile yüklenebiliyor.

Eksileri:
Deepin film uygulaması tepki vermiyor. Yani bir türlü çalıştıramadım ama zaten ben Vlc kullanıyorum :)
Çok güzel gözüküyor. Galiba KDE masaüstü ortamını kullanıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Pisi Linux KDE yüklemiştim görünümü güzeldi ama benim gözümde bir Linux Mint olmamıştı. :)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Boot menüsünde sadece Install Deepin yazıyor.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Depin KDE değil tıpkı Solus gibi kendine ait özel bir masaüstü kullanıyor ama bunlar açık kaynak olduğundan diğer dağıtımlara da entegre edilebilir.
Nitekim Manjaro'nun hem Deepin hem Solus masaüstlerini içeren geliştirici kontrolünden geçen komite sürümleri var.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Pardus'un 2017 versiyonu var mı? Pardus güzel mi sizce? Yani yüklemeye değer mi?

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
2011'den beri Pardus ekibi dağıtıldı, kalan varsa da 1-2 kişi kalmıştır, bu kişiler tek başlarına fazla birşey yapamaz.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Performans ve görününmleri için Mate ve XFCE'yi beğeniyorum ben şahsen. Donanımımdan en iyi performansı almak benim için önemli :)

Screenshot at 2017-02-19 15:25:52.png

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Boot ekranından sonra karşınıza seçenekler çıkmadı mı?
--- Gönderi Güncellendi ---

Çok güzel gözüküyor. Galiba KDE masaüstü ortamını kullanıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Pisi Linux KDE yüklemiştim görünümü güzeldi ama benim gözümde bir Linux Mint olmamıştı. :)
Kendine has masaüstü ortamı var.

Boot menüsünde sadece Install Deepin yazıyor.
Live modu yok maalesef :) Lili ile denemek lazım.
Laptop biraz eski ama Windows 10 da çok iyi performans alıyorum. Tabi ssd nin etkisi büyük :) Buna güvenerek performans odaklı masaüstlerini değil de göze hoş gelen modern masaüstlerini kullanmak istiyorum :)
Xfce performansı iyi ama sevemedim bir türlü :)
Bu arada sistemim:
İntel core i3 M350
Nvidia Geforce GT335M 1 GB
4 GB 1066 MHz Ram
128 GB Ssd

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ubuntu
Kubuntu
Xubuntu
Lubuntu
iyi gidiyordu böyle.

Keşke
Ubuntu Studio yerine Subuntu,
Ubuntu Mate yerine Mubuntu,
Ubuntu Budgie yerine Bubuntu,
Ubuntu Gnome yerine Gubuntu,
Ubuntu DP yerine Dubuntu,
olsaydı.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ubuntu
Kubuntu
Xubuntu
Lubuntu
iyi gidiyordu böyle.

Keşke
Ubuntu Studio yerine Subuntu,
Ubuntu Mate yerine Mubuntu,
Ubuntu Budgie yerine Bubuntu,
Ubuntu Gnome yerine Gubuntu,
Ubuntu DP yerine Dubuntu,
olsaydı.
Bunları sırasıyla rap halinde söylemek de bir başka oluyor. :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
@Ben Kenobi çünkü Gubuntu Goobuntu ile çok benzer bir telaffuza sahip ve Gooburtu google geliştiricilerinin aralarında kullanmak için tasarladıkları Ubuntu sürümüdür.

gubuntu - Google'da Ara

Subuntu ise hem mesajı vermez hem de telaffuzu Xubuntu ya çok benziyor.

Moobuntu'yu unut, Linux'u terkeder ve kalan hayatımda Windows XP yada 98 kullanırım daha iyi :P

Daha artarlar ama bence isimlendirmeler iyi :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Abuntu
Bubuntu
Cubuntu
Dubuntu
Ebuntu
Fubuntu
Gubuntu
Hubuntu
....
Böyle olsa ne olur?
Ha bu arada WinBuntu diye bir Linux da var. :) Linux-Windows melezi galiba :D. (Şaka)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ama şimdi böyle de isimler arasında tutarsızlık var.
O zaman Kubuntu, Ubuntu KDE
Xubuntu, Ubuntu XFCE vs olmalı ki tutarlı olsun.
Ya da en iyisi ilk söylediğim, Ubuntu tabanlı masaüstleri kendine bir sessiz harf kapsın. :D