Linux ekran görüntülerinizi paylaşın

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Olmamış.

1-) Ana paneli aşağı almışsın ki bu GNOME'a yakışmıyor bence.
2-) Masa üstünde simge bulundurmak bana göre Windows alışkanlığı.
3-) En önemlisi, masa üstünde Windows artıkları görüyorum. :P

:D

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ozz gimp kullaniyor yasasin ben sey soracaktim ben su anda pardusu indirmeye basliyacam ama ubuntunun usteki gorev yonetiicisi felan hosuma gidiyo pardusta windozdaki gibi baslat menusu var galiba o hosuma gitmiyor benim onun icin pardusu kusam ubuntu gibi yapabilirmiyim. birde ozz yardimlarini bekliyom virtualbox la mikurdun ubuntuyu ben kurmaya calistigimda hep ubuntu kuruluyo diyor orda kaliyordu birde linuxdan birini kurmaya kalkarsam windowsumu silmek zorundamiyim. malum bootcampla yapiliyorsa bootcamp bir tane izin veriyormus.birde linux kurarsam ozz gibi macos goruntulu yapmayi dusunmuyor degilim .

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
ozz gimp kullaniyor yasasin ben sey soracaktim ben su anda pardusu indirmeye basliyacam ama ubuntunun usteki gorev yonetiicisi felan hosuma gidiyo pardusta windozdaki gibi baslat menusu var galiba o hosuma gitmiyor benim onun icin pardusu kusam ubuntu gibi yapabilirmiyim. birde ozz yardimlarini bekliyom virtualbox la mikurdun ubuntuyu ben kurmaya calistigimda hep ubuntu kuruluyo diyor orda kaliyordu birde linuxdan birini kurmaya kalkarsam windowsumu silmek zorundamiyim. malum bootcampla yapiliyorsa bootcamp bir tane izin veriyormus.birde linux kurarsam ozz gibi macos goruntulu yapmayi dusunmuyor degilim .

Ben cevap vereyim şimdilik, olur mu? :)

Öncelikle sen GNOME'u seviyorsun, KDE istemiyorsun. Pardus "resmi olarak" GNOME masa üstü ortamını desteklemiyor. Ama yükleyebilirsin. Sadece resmi olarak destek alamazsın ki ona da gerek yok. Forumda Pardus-bilirler mevcut.

İkinci olarak Windows'u silmek zorunda değilsin. Yeni bir sanal makine yaparak ikinci bir sanal makine kullanabilirsin.

Bootcamp'le Windows kuruluyor bildiğim kadarıyla ama Linux dağıtımlarını deneyen olmuş mudur, bilmiyorum. Araştırmak lazım.

---------- saat 15:47 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:44 eklenmişti ----------

Derken anında buldum:

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=4210205&postcount=3

Burada anlatmış adamın biri. Tam okumadım ama Bootcamp ile Windows için bölüm ayırıp bu bölümü Ubuntu CD'si ile aynı PC'ye kurarmış gibi biçimlendirebiliyormuşsun.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Olmamış.

1-) Ana paneli aşağı almışsın ki bu GNOME'a yakışmıyor bence.
2-) Masa üstünde simge bulundurmak bana göre Windows alışkanlığı.
3-) En önemlisi, masa üstünde Windows artıkları görüyorum. :P

:D

Bende yukardayken alışamadım aşağı aldım, sen yardım etmiştin sanırım alta almak için :D
Bütün programları uygulamalar kısmından mı açayım ya kısayol olmalı bence her zaman :)
Windows artıklarını ilk zamanlar kurmuştum :P

Zaten ben hepsini kullanırım Windows Linux elele :D
Bugün ubuntuya geçesim geldi nedense :)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bootcample linux kurma yontemi var ozgurluk icinin sitesinde gordum ama iste guvenemiyom cunku silmede sorun yasayabiliniyo duyduguma gore.birde win kurulu iste sorun olabilir. neyse once su pardusu indirip cd ye cekiyim ama oncelikle install cd birde live cd var hangisinden indirmem gerekiyor.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bende yukardayken alışamadım aşağı aldım, sen yardım etmiştin sanırım alta almak için :D
Bütün programları uygulamalar kısmından mı açayım ya kısayol olmalı bence her zaman :)
Windows artıklarını ilk zamanlar kurmuştum :P

Zaten ben hepsini kullanırım Windows Linux elele :D
Bugün ubuntuya geçesim geldi nedense :)

Ben öyle bir şey yapmış olamam! Ne içirdiniz bana?! :w00t:

Panele ekleyebilirsin programları. Ben öyle kullanıyorum. :) Daha düzenli oluyor.

Windows artıklarını temizleyelim. Litfeeeen. :D

Sen Ubuntu kullanmıyor muydun zaten? Yoksa o gördüğüm Fedora mıydı? :w00t:

bootcample linux kurma yontemi var ozgurluk icinin sitesinde gordum ama iste guvenemiyom cunku silmede sorun yasayabiliniyo duyduguma gore.birde win kurulu iste sorun olabilir. neyse once su pardusu indirip cd ye cekiyim ama oncelikle install cd birde live cd var hangisinden indirmem gerekiyor.

Install CD'yi indireceksin.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ubuntuya geçtim derken, Windows 7 kullanıyordum bugün Ubuntu kullanayım dedim :)
Hmm panele ekleyeceksem alt ve üst iki panel olmalı sanırım yoksa yer kalmaz :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ubuntuya geçtim derken, Windows 7 kullanıyordum bugün Ubuntu kullanayım dedim :)
Hmm panele ekleyeceksem alt ve üst iki panel olmalı sanırım yoksa yer kalmaz :)

Kalır. :)

Şöyle ki:

screenshot1qw.png

Bu benim ekranım. Geçen gün eklemiştim. Gördüğün üzere aşağıda sadece pencereleri görüyorum. Üst panel ise ana panelim. Şu an 13 tane kısayol var panelde.

Terminal
Root Termnal
System Monitor
Synaptic Package Manager
Gwget
Screenlets
Take Snapshot
Mozilla Firefox
Chrome
Opera
Pidgin
Compiz
Appearance

Hatırladığım kadarıyla şu an bunları da ekledim en son:

Emesene
aMSN

Toplamda 15 tane kadar kısayol var ve daha panelin yarısı bile dolu değil.

Senin masa üstünde ise 9 tane gördüm. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Böyle yapacaksam iki tane kullanırım canım silmeme gerek yok, bi yapayım bu şekilde bakayım :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Böyle yapacaksam iki tane kullanırım canım silmeme gerek yok, bi yapayım bu şekilde bakayım :)

Kısayol yapmak istediğin programı Uygulamalar altında bul, sağ tıkla, "Panele ekle" de. :)

Keyfini çıkar.

Sonra arka plana güzel bir resim at. Önünde engel olmadan izle. :)

Mesela benim arka planım çok iç açıcı bana göre. Bazen çok sıkılınca tüm pencereleri küçültüp izliyorum. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Jea bulaştırdın beni bi işe şimdi yardım et bakalım :D
Masaüstündeki kısayolları sildim, bilgisayarım ve disk simgelerini nasıl gizlicem :)
Birde paneldeki yazı siyah, beyaz yaparsam daha iyi gözükecek, onu nereden yapıcam :)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
arkadaslar her an burda parduslu masaustu resmimi gorebilisiniz gorurseniz fazla sasirmayin demek isterdim ama pardus yavas yavas iniyo 5 saat sonra gorebilirsiniz tabi becerebilirsem.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Jea bulaştırdın beni bi işe şimdi yardım et bakalım :D
Masaüstündeki kısayolları sildim, bilgisayarım ve disk simgelerini nasıl gizlicem :)
Birde paneldeki yazı siyah, beyaz yaparsam daha iyi gözükecek, onu nereden yapıcam :)

Geldiiim. :D

Disk simgeleri dediğin zaten çıkarılabilir aygıtlar değil mi? Sağ tıkla, sistemden ayır. Türkçesi ne bilmiyorum ama İngilizcesi "Unmount Volume" gibi bir şeydi.

Paneldeki yazı içinse, Sistem > Tercihler > Görünüm'ü aç. Yazı Tipleri sekmesinden masa üstü kısmını ayarla. Yazı tipini de değiştirebiliyorsun, rengi de. Kalın-ince olmasını da. :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Sistemden ayırmak çözüm değil onların masaüstünde gözükmesini istemiyorsan, alt+f ye bas gconf-editor yazıp enter'a bas gelen uygulamada apps->nautilus->desktop yolunu izle sol taraftan, volumes_visible seçeneğinin tickini kaldır. Logout olup tekrar giriş yaptığında simgeler masaüstünden kalkmış olacak, oradaki diğer seçeneklerle de çöp kutusunu falan da gösterip kaldırabilirsin. Yanlız bilmeden her yerle oynama derim sonra altından kalkamayabilirsin. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Geldiiim. :D

Disk simgeleri dediğin zaten çıkarılabilir aygıtlar değil mi? Sağ tıkla, sistemden ayır. Türkçesi ne bilmiyorum ama İngilizcesi "Unmount Volume" gibi bir şeydi.

Paneldeki yazı içinse, Sistem > Tercihler > Görünüm'ü aç. Yazı Tipleri sekmesinden masa üstü kısmını ayarla. Yazı tipini de değiştirebiliyorsun, rengi de. Kalın-ince olmasını da. :)

Unmount etmek istemiyorum sadece masaüstünde gözükmesini kaldırmak istiyorum :) ama hallettim onu da.

O dediğin yerden masaüstü simgelerinin yazı tipi değişiyor jea, rengin de değiştirilebileceği bi yer yok :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sistemden ayırmak çözüm değil onların masaüstünde gözükmesini istemiyorsan, alt+f ye bas gconf-editor yazıp enter'a bas gelen uygulamada apps->nautilus->desktop yolunu izle sol taraftan, volumes_visible seçeneğinin tickini kaldır. Logout olup tekrar giriş yaptığında simgeler masaüstünden kalkmış olacak, oradaki diğer seçeneklerle de çöp kutusunu falan da gösterip kaldırabilirsin. Yanlız bilmeden her yerle oynama derim sonra altından kalkamayabilirsin. :)

Tamamen görünmez olmasın yahu, ne yaptın? :D İstediği zaman kaldırır. Buna gerek yok bence.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Tamamen görünmez olmasın yahu, ne yaptın? :D İstediği zaman kaldırır. Buna gerek yok bence.

Ama senin dediğin gibi kaldırırsa kullanamazda...

Bende masaüstünde gözükmüyori bu yöntemi kullanıyorum. Ama bağlı olan 4 tane sürücü var... :)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
unmount felan noluyo aklıma gelmisken bu driverlar nasıl olacak.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Unmount etmek istemiyorum sadece masaüstünde gözükmesini kaldırmak istiyorum :) ama hallettim onu da.

O dediğin yerden masaüstü simgelerinin yazı tipi değişiyor jea, rengin de değiştirilebileceği bi yer yok :)

Doğru, renk değişmiyor. O zaman şöyle yapmak isteyebilirsin belki.

Kod:
sudo gedit ~/.gtkrc-2.0

Karşına boş bir belge çıkması lazım. Şu kodu yapıştır:

Kod:
include “/home/autocrosser/.gnome2/panel-fontrc”style “desktop-icon”
{
NautilusIconContainer::frame_text = 1
text[NORMAL] = “#000000″
NautilusIconContainer::normal_alpha = 70
}
class “GtkWidget” style “desktop-icon”
 #NautilusIconContainer::dark_info_color=”#888888″
#NautilusIconContainer::light_info_color=”#bbbbbb”
#NautilusIconContainer::highlight_alpha=200
 style “my_color”
{
fg[NORMAL] = “#000000″
}
widget “*PanelWidget*” style “my_color”
widget “*PanelApplet*” style “my_color”
widget_class “*MenuItem*” style “my_color”
widget_class “*ToolItem*” style “my_color”
widget_class “*SeparatorMenuitem*” style “my_color”
widget_class “*SeparatorToolitem*” style “my_color”
widget_class “*ImageMenuitem*” style “my_color”
widget_class “*RadioMenuitem*” style “my_color”
widget_class “*CheckMenuitem*” style “my_color”
widget_class “*TearoffMenuitem*” style “my_color”
text[NORMAL] = “#000000″

Bu kısma istediğin renk kodunu yazabiliyorsun. Renk kodlarını bilmiyorsan:

Kod:
sudo apt-get install gcolor2

Programı yükledikten sonra alt + f2 yaparak gcolor2 yaz. Programı açtığında istediğin rengi seçip kodunu elde edebilirsin.

Başka yolları var mı diye bakınıyorum, bulursam eklerim. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Orayı hallettim arkadaşlar, keyloger dediğin yerden yapmıştım bende :)
Neyse panelin yazı rengini ayarlayamadım ama kalsın böyle. Cevap varsa alayım yine de tabiki :D

2lddnaw.png

Jea verdiğin kodlara bi müddet sonra bakacağım :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ama senin dediğin gibi kaldırırsa kullanamazda...

Bende masaüstünde gözükmüyori bu yöntemi kullanıyorum. Ama bağlı olan 4 tane sürücü var... :)

Ben olaya "çıkarılabilir aygıt" olarak bakmıştım. Hani işin bitince çıkardıklarından. :D Sürekli kullandığı sürücüler varsa senin dediğin doğru oluyor. :)

unmount felan noluyo aklıma gelmisken bu driverlar nasıl olacak.

Unmount dediğimiz şey, sisteme bağlanan bir diski sistemden ayırmak. Sisteme bir çıkarılabilir ortam bağladığında /media altında bunu sisteme bağlar. Unmount işlemiyle bunu geri alırsın.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
evet virtualboxda gormustum bu arada bi gireyim virtual boxa dedim bide ne göriyim chrome os kurmusum zamaninda.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Doğru, renk değişmiyor. O zaman şöyle yapmak isteyebilirsin belki.

Kod:
sudo gedit ~/.gtkrc-2.0
Karşına boş bir belge çıkması lazım. Şu kodu yapıştır:

Kod:
include “/home/autocrosser/.gnome2/panel-fontrc”style “desktop-icon”
{
NautilusIconContainer::frame_text = 1
text[NORMAL] = “#000000″
NautilusIconContainer::normal_alpha = 70
}
class “GtkWidget” style “desktop-icon”
 #NautilusIconContainer::dark_info_color=”#888888″
#NautilusIconContainer::light_info_color=”#bbbbbb”
#NautilusIconContainer::highlight_alpha=200
 style “my_color”
{
fg[NORMAL] = “#000000″
}
widget “*PanelWidget*” style “my_color”
widget “*PanelApplet*” style “my_color”
widget_class “*MenuItem*” style “my_color”
widget_class “*ToolItem*” style “my_color”
widget_class “*SeparatorMenuitem*” style “my_color”
widget_class “*SeparatorToolitem*” style “my_color”
widget_class “*ImageMenuitem*” style “my_color”
widget_class “*RadioMenuitem*” style “my_color”
widget_class “*CheckMenuitem*” style “my_color”
widget_class “*TearoffMenuitem*” style “my_color”
Bu kısma istediğin renk kodunu yazabiliyorsun. Renk kodlarını bilmiyorsan:

Kod:
sudo apt-get install gcolor2
Programı yükledikten sonra alt + f2 yaparak gcolor2 yaz. Programı açtığında istediğin rengi seçip kodunu elde edebilirsin.

Başka yolları var mı diye bakınıyorum, bulursam eklerim. :)

Jea bu verdiklerin panel yazı rengi için değil mi?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Arkadaşlar bu konuda muhabbet çevrilmemesi sorunlarınız için başka başlıkları kullanmanız güzel olacaktır. Bu konuda lütfen daha fazla muhabbet dönmesin, bundan sonraki muhabbet mesajlarını sileceğim, hatta müsadenizle eskilerinide sileceğim. :)

Konuya giren insanlar sadece masaüstü resimlerini görebilmeli. :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Evet ama kendine göre düzenlemen lazım. Mesela /home/autocrosser yazan kısımda kendi oturum adını yazacaksın, gibi.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Haklısın keyloger, sil önceki mesajları ben kaydettim bana lazım olanı :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Seni şu mesaja alıyoruz. Ve bundan sonra yazılacak alakasız mesajların hepsini sileceğim haberiniz olsun. Sorun çözümleri için bir sürü konumuz var. :)

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
herkez masaüstü resmini ayrıca link versede beğendiklerimizi indirebilsek