Linux efekt videolarımızı paylaşalım..

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Tam bir görsel şov yapmışsın...
ubuntuyu iyi adam etmişsin...
Harika olmuş...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben hiç uğraşmayacağım. Ne kadar güzel yapsam da daha güzeli vardır Youtube'da.

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
arkadaşlar compiz kurulu olmadan yan tarafta işlemci sıcaklığı vs şeyleri gösterebiliyormuyuz?:)

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
zaten linux tayfası anca böyle icili bicili masaüstünle avunur..penceren ateş efektiyle kapansa ne olur, ateş efektsiz kapansa ne olur !! güzel olmasına karşın gereksiz zımbırtılar bunlar..

önemli olan uyumluluk , hızlılık ve stabilitedir.. hız ve stabilite linuxda olsa da uyumluluk olmadığı sürece bi cacık olmaz..

dx11 kullanan dirt2, yapay zekası mükemmel olan cod mw2, yeni çıkan birçok oyunlar, programlar..
bunlar bizler için çok şey ifade ediyor olabilir; ancak linux tayfası ise videolarını izlemekle yetinmek zorunda malesef

yine de güzel şeyler bunlar.. uğraşın daha güzel şeyler de çıkar..
hadi kalın sağlıcakla
:)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
zaten linux tayfası anca böyle icili bicili masaüstünle avunur..penceren ateş efektiyle kapansa ne olur, ateş efektsiz kapansa ne olur !! güzel olmasına karşın gereksiz zımbırtılar bunlar..

önemli olan uyumluluk , hızlılık ve stabilitedir.. hız ve stabilite linuxda olsa da uyumluluk olmadığı sürece bi cacık olmaz..

dx11 kullanan dirt2, yapay zekası mükemmel olan cod mw2, yeni çıkan birçok oyunlar, programlar..
bunlar bizler için çok şey ifade ediyor olabilir; ancak linux tayfası ise videolarını izlemekle yetinmek zorunda malesef

hadi kalın sağlıcakla

Görselliği yerin dibine vururken görselliğin esas olduğu bir alanda iyi olmadığı için Linux'u yerden yere vurmuşsun. :)

Bu ne tezattır sayın YoungClever?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131

hadi kalın sağlıcakla

Aynen Görüntü Hiç Bişeydir Ortalama Bir Görüntü Yeterlidir

TTelekom

Asistan
Reaksiyon puanı
8

hadi kalın sağlıcakla
Aynen katılıyorum dostum.Pencere dans etse ne olur etmese ne olur ben istediğim oyunu çalıştıramadıktan sonra:D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Aslında bu efektlerle anlatılmak istenen pencerenin dans etmesi değil, linux'ta grafik üzerine çalışılırsa daha zayıf donanımlarla dahi üst düzey görüntülerin elde edilebileceği anlatılmaya çalışılıyor. Bakış açınızı düzelteyim dedim. :)

Yoksa COD'u,dirt2'yi linux için derleseler daha performanslı oynayacağınıza garanti verebilirim... Bu da ancak linux kullanımı artıktan sonra olacak bir durumdur...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Aslında bu efektlerle anlatılmak istenen pencerenin dans etmesi değil, linux'ta grafik üzerine çalışılırsa daha zayıf donanımlarla dahi üst düzey görüntülerin elde edilebileceği anlatılmaya çalışılıyor. Bakış açınızı düzelteyim dedim. :)

Yoksa COD'u,dirt2'yi linux için derleseler daha performanslı oynayacağınıza garanti verebilirim... Bu da ancak linux kullanımı artıktan sonra olacak bir durumdur...

Sevgili moderatörümüz gayet güzel açıklamış. :)

king87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Odeilde anlamadigim oyun muki bu atesli matesli efektlere takilmissinz.
Zaten benim gozlemledigim iki tip Linux kullanicisi var. birincisi bunlara aldanip Ubntuya gecip vay ben linuxcuyum gaziyla Windowsa savas actigini sananlar diger grup ise harbiden Linux ve acik kaynagin kitabini yazacak durumda olup eyri gelince KDE siz Linux kullanan kisiler.
Ikinci grubu hep takdir etmisimdir.

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25

ve bu efektlere 400 $ vermiyosunuz ki win 7 çıkınca waaay beee diyenleride biliyoruz yana döne tema arayanları paylaşım bölümünde buda benim win 7m diye boy gösterenleri hiç demiyorum
windows kolay kod mod uğraşmıyosun her proggram destek veriyo ama dediğim gibi bir işletim sistemi 400$ a satlıyosa ona destek verenlerde aynı ölçüde kaar ediyolar linux işletim sistmlerinede bukadar kaynak aktarırsa eminim onlarda parayla satardı bizde kırıp kullanırdık:D:D:D:D

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4

hıhım zaten oyun yapımcılarıda beleşe oyun derlemek için sırada bekliyorlardı :)

İşiniz gücünüz fantezi ya...

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
hıhım zaten oyun yapımcılarıda beleşe oyun derlemek için sırada bekliyorlardı :)

işletim sistemi beleş yapılıp dağıtılıyo hem beleş sistem vericekler bide üstüne oyunmu kurup vericekler bence çok şeeyi bir arada istiyosunuz

Reaksiyon puanı
2,148
pencere kapatma efektini nasıl ateş parçacıkları yaptığını açıklarmısın?

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
işletim sistemi beleş yapılıp dağıtılıyo hem beleş sistem vericekler bide üstüne oyunmu kurup vericekler bence çok şeeyi bir arada istiyosunuz

Benim bişi istediğim yok oyun yapımcılarının Microsofttan aldığı parayıda yok saymayın, eğer oyunlar bedava olcak olsaydı Windows çok daha uyguna satılabilirdi.

Zaten son kullanıcıda pazar payı %1.5 olan ama genel server sistemlerde en az %20 tercih sebebi olan linux çekirdekli başta Redhat, Suse Enterprise gibi işletim sistemleri de Windows Server işletim sistemlerinden pahalıdır. Nerde kaldı beleşi ? size sunulan beleş linux çekirdekli sistemlerde de anca efekt yaratmaya çalışırsınız :) (Bu arada anlatmak istediğimi anlamayanlar için açıklama : oyunlar linuxe derlenirse en az windows kadar fiyat biçilecektir.)

---------- saat 23:46 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:44 eklenmişti ----------

Sırada beklemiyorlar, bekleyecekler.

Bekleyecek zamanları geldiğinde emin ol linux çekirdekli işletim sistemleri beleş olmayacaktır.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20

hadi kalın sağlıcakla
Linux oyun desteklemiyor diye bir şey yok. Bu oyun firmalarının elinde olan birşey. Aynı şekilde program geliştiricileride öyle. Gerçi çıkarsalarda gelir elde edemezler. Ayrıca DX11 kadar yalan bir teknoloji daha görmedim.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

Kimse oyunu beleşe derleyeceklerini söylemedi. :) Linux demek beleş demek değildir. Ayrıca linux'un üzerine yazılacak yazılımlar da ücretsiz olmak zorunda değildirler, bunun yanında açık kaynaklı olmak zorunda da değildirler... :)

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Linux oyun desteklemiyor diye bir şey yok. Bu oyun firmalarının elinde olan birşey. Aynı şekilde program geliştiricileride öyle. Gerçi çıkarsalarda gelir elde edemezler. Ayrıca DX11 kadar yalan bir teknoloji daha görmedim.

Dostum anlatmak istediğim olay biraz daha farklı verdiğim server işletim sistemi örneğinde olduğu gibi başka bir örnek daha veriyim;

(Bu arada linux karşıtı olduğum çıkarılmasın kesinlikle ben linux geyikçilerine sinir olmaya başladım,)

Ben şirketimde vmware ESX server sanallaştırma teknolojisini kullanıyorum, tamamen Redhat tabanlı bir işletim sistemi, bunun windows server sistemlerinden önce çıktığını ve windows hyper-v teknolojisinden çok daha iyi çalıştığını bilen vmware şirketi bu ESX server lisansını yaklaşık 3000 dolara satıyor varın gerisini siz düşünün.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Dostum anlatmak istediğim olay biraz daha farklı verdiğim server işletim sistemi örneğinde olduğu gibi başka bir örnek daha veriyim;

(Bu arada linux karşıtı olduğum çıkarılmasın kesinlikle ben linux geyikçilerine sinir olmaya başladım,)

Ben şirketimde vmware ESX server sanallaştırma teknolojisini kullanıyorum, tamamen Redhat tabanlı bir işletim sistemi, bunun windows server sistemlerinden önce çıktığını ve windows hyper-v teknolojisinden çok daha iyi çalıştığını bilen vmware şirketi bu ESX server lisansını yaklaşık 3000 dolara satıyor varın gerisini siz düşünün.

:D tabiki de işte bunu diyorum, linux tarafında da para kazanılıyor.. Yoksa kimse haybeye birşeyler yapmıyor. Bunu yapanların amacı ya kendini geliştirmek ya da bir şekilde para kazanmak sonuçta. :wink:

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
:D tabiki de işte bunu diyorum, linux tarafında da para kazanılıyor.. Yoksa kimse haybeye birşeyler yapmıyor. Bunu yapanların amacı ya kendini geliştirmek ya da bir şekilde para kazanmak sonuçta. :wink:

O zaman en büyük kozunuzu ele vermiş oluyorsunuz. Yani Windows Hyper-v teknolojisi sadece windows server lisansıyla satılıyor, vmware şirketi bunu 3000 dolara satıyorsa bu kendi sisteminin daha iyi olduğunu bildiği için ve hp dahil çoğu şirket bu sistemi önerdiği içindir yani son kullanıcı bazında düşünürsen bu olayı, linux çok daha iyi bir sistem ve her soruna çözüm olacak son kullanıcı işletim sistemi olsaydı bugünkü windows fiyatından daha yukarıda olabilirdi anlatmak istediğim bu ve tamamen objektif olarak yazıyorum bunları...

Neyse konunun dışına çıktım biraz sanırım size iyi eğlenceler...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
O zaman en büyük kozunuzu ele vermiş oluyorsunuz. Yani Windows Hyper-v teknolojisi sadece windows server lisansıyla satılıyor, vmware şirketi bunu 3000 dolara satıyorsa bu kendi sisteminin daha iyi olduğunu bildiği için ve hp dahil çoğu şirket bu sistemi önerdiği içindir yani son kullanıcı bazında düşünürsen bu olayı, linux çok daha iyi bir sistem ve her soruna çözüm olacak son kullanıcı işletim sistemi olsaydı bugünkü windows fiyatından daha yukarıda olabilirdi anlatmak istediğim bu ve tamamen objektif olarak yazıyorum bunları...

Neyse konunun dışına çıktım biraz sanırım size iyi eğlenceler...

:) Evet biraz konunun dışına çıktık ama bilgilendirme amaçlı güzel bir diyalog oldugu için cevap veriyorum ;)

Elbetteki son kullanıcıya yönelik satılan hatta windows'tan pahalıya satılan sürümler olabilir. Bence olmalıda. Ama linux çekirdeğine sahip bir işletim sistemi kaynak kodlarını açık olarak yayınlamak zorunda. Yani illaki ücretsiz alternatifi olacaktır. Zaten verdiğin parayıda aslında yazılıma değil, kararlılığına ve arkasındaki desteğe vermiş olursun. ;)

Reaksiyon puanı
2,148
canlandırmayı aktif etmen gerekiyor ayrıca canlandırmanın hemen solundaki add-ons u aktif etmen lazım ozaman geliyor alev efektide canlandırmaya

sağol hocam deneyeceğim, bide dock programını neyle yaptın :D
güzel sistem kurmuşsun :)

---------- saat 00:30 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:18 eklenmişti ----------

canlandırmalara geldim ama nasıl ekleyeceğimi çözemedim alev efektini

apsisx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sağol hocam deneyeceğim, bide dock programını neyle yaptın :D
güzel sistem kurmuşsun :)

cairo-dock open gl versiyonunu açarsan kurduktan sonra efektler aktif olur dostum.

add-ons u aktif et daha sonra compizi kapa aç canlandırmaya extra efektler gelmiş olucak

Reaksiyon puanı
2,148
efektler gelmişti ama aktifleştirememiştim googleda aradım buldum teşekkürler :)

yazılım merkezinden cairo-dock u buldum onu kuruyorum değil mi ? İndir dedim ama kaç mb acaba :D

---------- saat 00:54 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:45 eklenmişti ----------

docku kurdum nerden aktifleştirebilirim?