Exploit Coder
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 26
Visual Basic programlama dili biliyorsunuz fakat Linux kullanıyor isteniz Visual Basic kurmanızın imkansız olması sizi Windows ve Linux arasında kararsız bırakıyor. Belkide bir tercih yapmanız gerekiyo yada ikisinide kullanmanız. İşte bu program bunu ortadan kaldırıyor ve Linuxde Visual Basic kullanımına olanak veriyor. Tabiki Visual Basic in aynısı değil sadece çok benzeri başka bir program.
Programın adı Gambas. Visual Basicte yaptığınız formları vs vs bundada kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Ben baktım , nesnelerin komutları ok az değişiyor %90 aynı . Mesela timer1.interval yerine timer1.delay komutları
Ben ubuntuda kurdum sizede ubuntu kurulumunu anlatayım..
Uç birime (Konsol) geliyoruz.
kodumuz:
bu esnada parola isteyebilir parolanızı girin.
eğer bu kodu daha önce başka program yüklerken kullandıysanız bu adımı atlayabilirsiniz.
bu işlem bittikten sonra diğer bir kod:
tekrar parola isteyebilir.
bir ara size bir soru soracak e/h ? diye e ye basıp enter layın
tüm bu işlemi yaparken internetin açık olması gerekli bunu unutmayın
birde bunun .tar.gz dosyasını indirip kurmalı olanı var ama ben o işi pek beceremediğim için size bu yöntemi tavsiye ediyorum
Programın adı Gambas. Visual Basicte yaptığınız formları vs vs bundada kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Ben baktım , nesnelerin komutları ok az değişiyor %90 aynı . Mesela timer1.interval yerine timer1.delay komutları
Ben ubuntuda kurdum sizede ubuntu kurulumunu anlatayım..
Uç birime (Konsol) geliyoruz.
kodumuz:
Kod:
sudo apt-get update
eğer bu kodu daha önce başka program yüklerken kullandıysanız bu adımı atlayabilirsiniz.
bu işlem bittikten sonra diğer bir kod:
Kod:
sudo apt-get install gambas2
bir ara size bir soru soracak e/h ? diye e ye basıp enter layın
tüm bu işlemi yaparken internetin açık olması gerekli bunu unutmayın
birde bunun .tar.gz dosyasını indirip kurmalı olanı var ama ben o işi pek beceremediğim için size bu yöntemi tavsiye ediyorum