Linux Çekirdeği Hakkında !

KağanİSMAİL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

kernel.org adresinden, Linux 'un kaynak kodlarını indirdim.Fakat bu kodlarla ne yapılacağı hakkında bir fiklrim yok.Linux çekirdeği üzerindeki işletim sistemi yazmak isteyenler, bu kodları nasıl kullanıyorlar?

Açıkcası, bu kodlar arasında kayboldum.Ne yapacağımı bilmiyorum.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum..

Saygılarımla...

KağanİSMAİL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evowinds, teşekkür ederim konu linki için; fakat hiç bir faydası olmadı o konunun.Ki çoğu kişi saçmalamış, konu amacından uzaklaşmış... Ki zaten, ufacık çocukşlar bile bilir, işletişm sistemi yazmak için mükemmel derecede programlama bilgisi gerektiğinden..

Acaba, LILO ile Linux çekirdeğini nasıl çalıştırabilirim, yardım edebilir misiniz?

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok iyi bilmiyorum ama kernel tek başına çalışmaz.

işletim sisteminin en önemli parçası ama hepsi değil. Bildiğim kadarıyla masaüstü yok üzerinde...

Tek başına işletim sistemi değil yani. Sade linux tabanlı kullandığın işletim sistemlerinin kernelini güncellemiş olursun.

Fakat bu da çok zor. Komutları iyi bilen biri yapabilir.

Reaksiyon puanı
189
Assembly ile boot edilebilen bir işletim sistemi yazmak gibi konuları araştırıp biraz makaleleri oku. Konu hakkında 3 aşağı 5 yukarı bir fikrin oluşmuş olur. O saatten sonra da kernel ile ne yapacağını zaten kavramış olursun...

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Çoğu açık kaynak program için geçerli olan adımlar
1) Yapılandırma Configure
2) Derleme Compile
3) Kurulum Install

İngilizce kelimelerin sonuna linux kernel diyerek google da arat. Bu doğrultuda gidersen bir çok şey öğrenirsin. Ha ben derledim kurulumu da yaptım ama çekirdeği nedense açamadım. LILO ya müdahele etmeyeceksin, onun yerine GRUB'a bak. Ama öncesinde hazır bir dağıtım ile grub yapılandırma dosyalarını kurcalamayı iyice öğren. Boz hatta ayarları, bir adet live CD ile tekrar kurtarmayı öğren. Eğer bunu önemsemezsen hiç başına geçme derim ;)

KağanİSMAİL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim, verdiğiniz bilgiler doğrultusunda araştırma yapımaya başladım bile.Beni yanlış anlamayın, öyle hiç bir şey bilmeden işletim sistemi yazmaya heveslenen biri değilim.Evet, bir işletim sistemi yazma düşüncem var; önce Linux üzerinde, sonra sıfırdan; fakat bunun için daha çok fırın ekmek yemem lazım.Programlama dillerini, (C, C++, ASM), donanım gibi bir sürü şeyi yalayıp yutmam lazım.

Şimdili sadece amacım, bazı kavramlara aşina olmak, adımları öğrenmek....Bir yerden başlamak lazım, bende bodoslama daldım.Zamanla herşey adım adım yoluna girer...
:D