Linux çekirdeği gelişiyor

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Linux uzmanı Linus Torvalds'ın blogunda duyurduğu yenilikler sayesinde Linux, yeni teknolojileri çok daha başarılı bir şekilde destekleyecek. İşte detaylar.

En yeni Linux çekirdek sürümü olan 2.6.25, herkese açık olarak yayınlandı. En son güncellenmesinin üzerinden 10 hafta geçen çekirdek, kablosuz ağların desteklenmesi konusunda önemli gelişmeleri içeriyor. Yenilikler arasında dosya yönetim sistemi ve sanallaştırma teknolojilerindeki değişiklikler de var. Değişikliklerin tamamına buradan (İnilizce) bakılabilir.

:: Linux'un gelişimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu başlıkta görüşlerinizi paylaşın.

Bilgi için: Kernelnewbies
SDN – http://shiftdelete.net

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Açık kaynak kodlu yazılımlara hiç destek vermedim hayatımda.. :D

Ama linux'ü pardus ile sevmiştim. Kullanımı çok karışık program yüklemek falan sinir bozucu. Ama her türlü yeniliğe de ayak uydurabiliyor bu yüzden yolu açık olsun.

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Önemli bir gelişme.. Zaman ilerledikçe birçok insanı kendine çekecek olan bir işletim sistemi.. Aslında Linux'un en güzel yönü ücretsiz olması, fakat Türkiye'de bu yönüyle pek ilgi çekmiyor? Niye acaba? :)

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
GurenGursel bence çok güzel bir soru sormuş. Ne zaman, şu windows lisans kontrolünü sağlama alıp kopyaya izin vermediğinde bizimkiler o zaman linux'a geçer herhalde. Tabi bu da Microsoft'un işine gelmez :)

recepyuksel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nedel Turkiyede ilgi cekmiyor?

Cunki kurulumu ve kullanımı kolay degil tamamen ondan. Bir bilisimci olarak ben bile linux dendiginde durup düşünüyorum. Önce süpheleniyorum(herkese acik bir kaynak kodu ben ve benim gibi milyonlarca insan yazılım konu bilmediginden o kodun icerisinde ne olup olmadıgını anlayamam anlasam bile onu inceleyecek zamanım olmaz.)
OS kurdugunuz varsayalım bir sorun yasadıgınızda arayıp soracagınız 3 adet muhatap firma ismini bana kim sayabilir. saydıgınız varsayalım o adam gelip size babasının hayrınamı destek verecek!!! 1 adet XP icin vereceginiz lisans parasının 3 katını belki sizden alacaktır.

Simdilik bu kadar yazayım zamanın yok fazla. ama bu örneklemelere devam edecegim.

Kullanıcı Dostu olmayan Kullanımı Kolay olmayan hic bir seyi inanlara kolayca kullandırtamazsınız. Herkes anasının karnında bilisimci dogmuyor. Bilgisayar kullan herkes yazılmıcı olacak diye bir kaidede yok. Bilgisayarını acip sadece mail okumak isteyen insanlara linux'un güzelligini güvenligini anlatıp kandıramazsız. Onlara kolayca kullanacakları bir ekran gerek.

Saygılarımla.

technonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
recepyuksel dedi ki:
Nedel Turkiyede ilgi cekmiyor?

Cunki kurulumu ve kullanımı kolay degil tamamen ondan. Bir bilisimci olarak ben bile linux dendiginde durup düşünüyorum. Önce süpheleniyorum(herkese acik bir kaynak kodu ben ve benim gibi milyonlarca insan yazılım konu bilmediginden o kodun icerisinde ne olup olmadıgını anlayamam anlasam bile onu inceleyecek zamanım olmaz.)
OS kurdugunuz varsayalım bir sorun yasadıgınızda arayıp soracagınız 3 adet muhatap firma ismini bana kim sayabilir. saydıgınız varsayalım o adam gelip size babasının hayrınamı destek verecek!!! 1 adet XP icin vereceginiz lisans parasının 3 katını belki sizden alacaktır.

Simdilik bu kadar yazayım zamanın yok fazla. ama bu örneklemelere devam edecegim.

Kullanıcı Dostu olmayan Kullanımı Kolay olmayan hic bir seyi inanlara kolayca kullandırtamazsınız. Herkes anasının karnında bilisimci dogmuyor. Bilgisayar kullan herkes yazılmıcı olacak diye bir kaidede yok. Bilgisayarını acip sadece mail okumak isteyen insanlara linux'un güzelligini güvenligini anlatıp kandıramazsız. Onlara kolayca kullanacakları bir ekran gerek.

Saygılarımla.

belliki hiç kurup denenemişsiniz
1)kurulumu aşırı derecede basit
2)açık kaynak kod denilirken tutupta kullanıcılar istedikleri kodu değiştirecek diye birşey yok bilmiyosan girmezsin o kısmına olur biter
3)linux kullanmak gönüllülüktür parayla yapılmaz linux kullanıcıları derneğine üye olup sorunlarını çok kısa bir zamanda halledebilirsin yada pardusun forumuna yazarsın sorununu hallederler kesinlikle ücret ödemezsin

linuxun yaygınlaşmamasının tek nedeni oyun/program desteğinin fazla olmamasıdır.bilinen oyunlar linuxta kolayca oynansın bak nası yayılıyo anında geçerim linuxa ki şuandada sanal olarak kullanıyorum