Türkçesever
Profesör
Ölen Linuxler ile birlikte DistroWatch sitesine 2001 yılından beri 850'yi aşkın Linux dağıtımı kayıt yapmış
Geliştirilmekte olan GNU/Linux dağıtımları kaç tane?
Ölen Linuxler ile birlikte DistroWatch sitesine 2001 yılından beri 850'yi aşkın Linux dağıtımı kayıt yapmış
Değişiyor, şu an 287
DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD.
News and feature lists of Linux and BSD distributions.distrowatch.com
Maalesef bu tartisma konusu Pardusu yipratip bitirmek için bilinçli cikarilmis suni bir gündemdi nitekim ABDye yapılan silikon vadisi ziyareti sonrasinda distribütörluk ve kar payi alan birtakim kimseler Pardus'un varligindan ve buyuyup tum devlet kurumlarına yayilma potansiyelinden endise duyuyorlardi, en guclu oldugu ve populerlik sıralamasında ilk 30a girdigi, dodeimodan 9 puan aldigi(bu puanı alan çoğu dagitim iki yil icerisinde populerlikte ilk 10a girdi hatta cogu ilk 5e girdi) gelistiriciler birer ikiser surgun edildi, ekipteki kalan pek az kisi isleri yetistiremeyince ipi cekildi, su an Debian tabanli olaral hayatina devam ediyor, Pardusun ipi cekildigi yil baslayan ve Pardusun Pisi altyapisini devralan Cin yapimi Solus ise su an en popüler 7. dağıtım
Sürgün edildi derken kim sürgün ediyor? Para babaları devlete mi baskı kuruyor?Maalesef bu tartisma konusu Pardusu yipratip bitirmek için bilinçli cikarilmis suni bir gündemdi nitekim ABDye yapılan silikon vadisi ziyareti sonrasinda distribütörluk ve kar payi alan birtakim kimseler Pardus'un varligindan ve buyuyup tum devlet kurumlarına yayilma potansiyelinden endise duyuyorlardi, en guclu oldugu ve populerlik sıralamasında ilk 30a girdigi, dodeimodan 9 puan aldigi(bu puanı alan çoğu dagitim iki yil icerisinde populerlikte ilk 10a girdi hatta cogu ilk 5e girdi) gelistiriciler birer ikiser surgun edildi, ekipteki kalan pek az kisi isleri yetistiremeyince ipi cekildi, su an Debian tabanli olaral hayatina devam ediyor, Pardusun ipi cekildigi yil baslayan ve Pardusun Pisi altyapisini devralan Cin yapimi Solus ise su an en popüler 7. dağıtım
Solus İrlanda menseli, Budgienin mensesi ile karistirmisimSolus, Çin menşeli mi? Ben mi yanlış anladım?
Solus İrlanda menseli, Budgienin mensesi ile karistirmisim
Bizim bşaımızda adam olsaydı. Bunlar olurdu.İsin o kismi siyasete giriyor lakin Pardusa yazik oldu tıpkı devrim arabaları gibi.
İsin milli kismina gelirsek bir anda yuzde yuz milli uretmemiz hem maliyet olarak hem zaman olarak imkansız misal facebook ben dunya devi olacagim diyerek yola cikmadi tam tersi universite ici badit bir websitesi olarak basladi gelise gelise adim adim dunya devi oldu cunku cok buyuk hedefler ile yola cikildiginda olusan o baskidan oturu basarisiz olunma ihtimali cok yuksek, pardus basarili olsaydi bir sonraki asada misal milli compiler projesi baslatilabilirdi, daha sonra compilerlar hakkinda tecrubelenen muhendisler milli islemci projesi baslatirdi bunlarin hepsi zamanla çünkü misal compiler konusunda pismemis bir ekip islemciye girisirse, pismis ekibe oranla basarisiz olma ihtimali cok daha fazladir, projeler basarili oldukca yatirimciya güven verir bu da bir sonraki proje icin kaynak yaratir
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yahu ne budgiesi deepin mensesi diyecektim sen de beni sikistirma yaw sen de az degilsin ?
çok doğru sadece oyun için var bilgisayar halbuki bir an kafasını oyundan kaldırsa linux da bir oyun anlayacak ta ama nerdeeee...Bizim milletimiz sade oyun oynar.
Harici mikrofonum var. Windows 7'li bilgisayarıma taktıpğımda ses aygıtlarında harici mikrofon olarak gözüküyor. Windows 10'lu laptopa taktığımda gözükmnüyor kısık ses kaydediyor.Driver kaldırıp yükledim. Eski driverleri yükledim formatladım driver kurdum yükledim yine de olmuyor. Ses kaydı alıyorum ama gürültülü ve çok kısık bir ses ağızıma dayamam gerekiyor.Mikrofon için format atıldığını ilk defa duyuyorum ama ne olursa olsun win çöp bir işletim sistemi.
Windows 7 Pro , AMD Athlon X3 450 işlemci destekliyordaBen Windows 10 kullanıyorum ve memnunum. Senin sorunun, donanımının desteklenmemesi. Adamlar yeni cihaz satmak istiyor. Eski donanımları desteklerse Microsoft, iş ortakları ile takışır. En iyisi Linux kur. Acemiler için LinuxMint iyi gider.
Mikrofon Boya BY M1 aşırı üstü aşırı popüler bir mikrofon. Küçüğünden büyüğüne zibilyon tane kanlda incelemesi de var. Alalade bir mikrofon değil burda alaladeden kastım iyilik değil popülerlikMicrofonunu desteklemiyor.
Tamam abi tamam sen haklısın. Ben ne anlatıyorum ki sen haklısın.Yenisini satmak istiyorlar dedim ya. Kullanılamasın, yeni modeli alınsın. Kapitalizm bu.
Kalsın. Bİlgisayarı ilk aldığımda ubuntu yüklüydü ve beğenmiştim. Yüklersem Ubuntu yükleyeceğimLİnux Mint'i kurmadan, Dvd'den yada Flash bellekten de önce deneyebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yeterince israrlımıyım ?
https://media.giphy.com/media/QvevsmZwTK3NHH6Yut/giphy.gif
Araştırarak/Uğraşarak farklı dağıtımlarda pek çok şeyi ekleyebilirsiniz, özelleştirebilirsiniz ancak bu dağıtım sürümünde pek çok şey hazır; ofis, oyun, program vesaire en çok ihtiyaç duyulabilecek bileşenler sürüme entegre edilmiş, zengin masaüstü ortamı seçenekleri var, bilgisayarınızı istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. (macOS düzeni, Windows düzeni, dokunmatik düzen, Windows klasik düzen, Gnome 3 düzeni, Ubuntu düzeni arasındaki geçişleri kolayca yapabilirsiniz) Bu açıdan Zorin OS 15 Ultimate en iyi masaüstü ortamı olan GNU/Linux dağıtımlarından biri. İlla ki para alınarak bir sistem kullanılacaksa, Windows 10'a iyi bir alternatiftir, bence.
diyenler olmuş yıllar yıllar önce![]()
Zorin OS 3.0 ~ Ubuntu 10.04 Tabanlı Görsel Şölen
Zorin OS 3.0 Slideshow ekran görüntüleri için tıklayınız : http://www.flickr.com/photos/zorin-os/sets/72157624072966284/show/with/4612062269/ Zorin OS Takımı Zorin OS 3 resmi sürümünü gururla sundu. Bu sürüm çığır açan bir sürümdür. Zorin OS Ubuntu 10.04 tabanlı bir Linux İşletim...forum.shiftdelete.net
diyenler olmuş yıllar yıllar önce
En düşük:
· 700 MHz işlemci;
· En az 256 MB RAM;
· 6 GB HDD boşluğu;
· DVD okuyucu veya USB bağlantısı;
· 640x480 çözünürlük sağlayabilen ekran kartı
Tavsiye edilen:
· 1 GHz işlemci;
· En az 512 MB RAM;
· 10 GB HDD boşluğu;
· DVD okuyucu veya USB bağlantısı;