Linux Cafe

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Sayfa ileri-geri tuşları mı? Benim kablosuz mouse'umda da var. Ama Linux'ta çalışıyordu. Ek bir sürücü yüklemem gerekmiyor.
Düzgün çalışmıyor. Kullandığım mouse'un tuş fonksiyonları zaten iddialı bir şey değil. Aslında tarayıcıda çalışıyorda bazı uygulamalarda, notepad ++ gibi algılamıyor. Senin anlayacağın tam aktif değil. :D bir uygulama istiyor.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Sayfa ileri-geri tuşları mı? Benim kablosuz mouse'umda da var. Ama Linux'ta çalışıyordu. Ek bir sürücü yüklemem gerekmiyor.
Metin düzenleyicileri ile ofis uygulamalarında "Yinele" ve "Geri Al" özellikleri vardır. Herhangi bir hata yapıldığında bu özellikler, kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlar. Özellikle programlamada bu oldukça önemlidir.

Son düzenleme:

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Bir şey olmaz. Bir süre geçince toparlanır diye düşünüyorum. :)
Açıkcası uzaktan güzel gözüküyor ama bence içi pek iyi değil. Benim için GNOME çatalı olmaması büyük bir eksiklik. Bir süre alışmak gerekiyor ama önyüklü gelen yazılımların bazıları farklı olunca alışmak bir o kadar zor oluyor. Bu durum biraz Xfce için de geçerli gibi ama KDE kadar değil.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
KDE Plasma hiç kullanmadım ama gözüme çok hoş görünüyor. İleride sistem değiştirirsem ilk tercihim Fedora kde veya debian kde olacak. Tabii ileride bu ikisi hala kararlı şekilde yolunda yürüyorsa...

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Dedim hep linux tavsiyesi isteyene ubuntu mint manjaro diyoruz neden yerli dağıtımları önermiyoruz diye aklımdan gecirdim dur dedim indireyim baktım kde :( yapılırmı bu bana ha yapılırmı

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Dedim hep linux tavsiyesi isteyene ubuntu mint manjaro diyoruz neden yerli dağıtımları önermiyoruz diye aklımdan gecirdim dur dedim indireyim baktım kde :( yapılırmı bu bana ha yapılırmı
Güvenliyse kde olsun ne fark eder ki... Bence her şey güvenli olmakla alakalı.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
KDE Plasma hiç kullanmadım ama gözüme çok hoş görünüyor. İleride sistem değiştirirsem ilk tercihim Fedora kde veya debian kde olacak. Tabii ileride bu ikisi hala kararlı şekilde yolunda yürüyorsa...
Debian büyük ihtimalle kararlıdır da, Fedora konusunda biraz kuşkuluyum.
Yeni kullanıcıya Pardus mu önereceğiz şimdi? :rolleyes:

Son düzenleme:

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Debian büyük ihtimalle kararlıdır da, Fedora konusunda biraz kuşkuluyum.

Yeni kullanıya Pardus mu önericeğiz şimdi? :rolleyes:
şu an için tökeziyor olsalarda yavaştan ilerleme var biz destek çıkmazsak kim çıkacak topu topu şu an aktif bir pisi var sanırım

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
şu an için tökeziyor olsalarda yavaştan ilerleme var biz destek çıkmazsak kim çıkacak topu topu şu an aktif bir pisi var sanırım
Şimdiye kadar iki dağıtımı da denemedim ama desteklemek konusunda haklısınız. İçinde yeni GNU / Linux kullanıcıları için kullanımı kolaylaştıracak araçlar varsa önerilebilir. Yoksa ve Debian gibi geliyorsa orası biraz sıkıntılı.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Fedora'da yaşadığım kernel panic hatasından sonra Manjaro KDE ya da OpenSuse Tumbleweed yüklemeyi düşünüyorum.

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Fedora'da yaşadığım kernel panic hatasından sonra Manjaro KDE ya da OpenSuse Tumbleweed yüklemeyi düşünüyorum.

Fedora Kernel Can Sıkıyor Sabah senden sonra Tekrar denedım Halen KararsızLık devam edıyor Geriden KDE Gectim, KDE Neon Sımdılık Güzel Görünüyor, ama OpenSuse de Çökme Yasadım Son Olayında Zaten ondan sonra da Sürüm aramaya Başladim, Manj KDE Denedım Gayet Stabil..

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Acaba Fedora ekibi, Linux çekirdeğine ne yaptığı için Fedora'yı bilgisayarda çalışamaz hâle getirdi?
Fedora Kernel Can Sıkıyor Sabah senden sonra Tekrar denedım Halen KararsızLık devam edıyor Geriden KDE Gectim, KDE Neon Sımdılık Güzel Görünüyor, ama OpenSuse de Çökme Yasadım Son Olayında Zaten ondan sonra da Sürüm aramaya Başladim, Manj KDE Denedım Gayet Stabil..
Göründüğü gibi çoğu kişi Fedora'da sorun yaşıyor.
Pardus, PiSi'den daha iyi bana göre.
Debian tabanlı olduğu için olabilir.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Manjaro KDE'de de sorun yaşadım. Sistem donuyor hiç yanıt vermiyordu. Sanırım kernel ile alakalı bir sorundu.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Bir gün herkes KDE'ci olacak demiyorum ama bir gün herkes KDE'den nefret edecek de demiyorum. :)

Bırakın Gnome'u ve Gnome'dan türetilmiş masaüstü ortamlarını. Biraz da farklı masaüstü ortamlarına bakın.
Tavsiyem XFCE, KDE, Deepin (DDE).

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Bir gün herkes KDE'ci olacak demiyorum ama bir gün herkes KDE'den nefret edecek de demiyorum. :)

Bırakın Gnome'u ve Gnome'dan türetilmiş masaüstü ortamlarını. Biraz da farklı masaüstü ortamlarına bakın.
Kde tamamsevmiyorum bu benim şahsi düşüncem ama xfce ne o öyle yarım yamalak gibi yapmışlar olmamış karışık bir şey

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Bir günlüğüne demek istemiştim, her zaman demek istemedim. :p
KDE'den nefret ettiğim yok. Sadece pek beğenmiyorum, o kadar. ;)
Eğer GNOME çatalları olmasaydı o kadar fazla çeşitliliğin olamayacağını biliyorsun, değil mi? :cool:

Son düzenleme: