Linux Cafe

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Bu ne diyor bana? Virtualbox kurmuyor. Ya da yarım kuruyor tekrar kurmak isteyince kurulu diyor. Silip tekrar kurdum gene aynı. Kernel de güncel olmalı tüm güncellemeleri güncelleme yöneticisinden yükledim. :)

PqjNlN.png

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Bu ne diyor bana? Virtualbox kurmuyor. Ya da yarım kuruyor tekrar kurmak isteyince kurulu diyor. Silip tekrar kurdum gene aynı. Kernel de güncel olmalı tüm güncellemeleri güncelleme yöneticisinden yükledim. :)

PqjNlN.png
Sanırım gerekli kernel modülleri yüklenmemiş vboxdrv modülünü yükleyip sudo modprobe vboxdrv yaz sonra tekrar dene

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Sanırım gerekli kernel modülleri yüklenmemiş vboxdrv modülünü yükleyip sudo modprobe vboxdrv yaz sonra tekrar dene

Güncel olan, çalışan sürümün paket adı değişikmiş onu kurunca problem olmadı sağol. :)

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
@ConfickerBelasi , [MENTION=348324]Shit Happens[/MENTION] ve ya diğer linux kullanıcıları ; bir adet sorunum var , basit bişey ama bu saatlerde beynim duruyor. Eskiden mint 'dı fedoraydı elemantary os ' du falan gezerken , kurulum dosyalarını hep ikinci bilgisayarımdan (w7) hazırlayıp linuxlive ile usbye aktarıyordum , fakat elimde şuan bir pc var linuxlive 'nin işini yapacak linux mint da çalışacak bir program lazım. Hangi program bu işi görür? :glare:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
@ConfickerBelasi , @Shit Happens ve ya diğer linux kullanıcıları ; bir adet sorunum var , basit bişey ama bu saatlerde beynim duruyor. Eskiden mint 'dı fedoraydı elemantary os ' du falan gezerken , kurulum dosyalarını hep ikinci bilgisayarımdan (w7) hazırlayıp linuxlive ile usbye aktarıyordum , fakat elimde şuan bir pc var linuxlive 'nin işini yapacak linux mint da çalışacak bir program lazım. Hangi program bu işi görür? :glare:
unetbootin işini görür.
http://unetbootin.net/

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Beyler bu swap alanı o kadar önemli mi? Ben 2, 3 yıldır linux kullanıyorum 4gb ram 128gb ssd var hiç swap alanı ayırmadım hiç sıkıntısınıda görmedim. Bana bu meletin faydası nedir? Ram yetmeyince harddsikten alan falan ayırıyomuş ben hiç sıkıntısını çekmediysem niye depolama alanımdan taviz vereyim?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Beyler bu swap alanı o kadar önemli mi? Ben 2, 3 yıldır linux kullanıyorum 4gb ram 128gb ssd var hiç swap alanı ayırmadım hiç sıkıntısınıda görmedim. Bana bu meletin faydası nedir? Ram yetmeyince harddsikten alan falan ayırıyomuş ben hiç sıkıntısını çekmediysem niye depolama alanımdan taviz vereyim?
4gb ve fazlası ram varsa swapa gerek yok.

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
düzgün çalıştı? en iyi windows'ta çalışıyor rufus da linux isolarında iyimiş windows içinde iyi.

Hallettim hemencicik , w10 kurdum bu pc yi aileme bırakmayı düşünüyorum , mintta sorun çıksa zorlanırlardı :D

LİNUX CAFE'de windows sohbeti...

Neden olmasın :huh: Linuxdan windowsa geçiş veya tam tersi sürekli olan şeyler :P

Swap mutlaka yer ayırmıştır kendine diye biliyorum , en azından ubuntuda öyleydi.
Bende ilk başta çok düşük bir swap alanı bıraktım 15-20 sekmeden sonra makine ölümüne kasmaya başlıyordu , 4gb ram vardı bende de , tekrar kurulum yaptım 8gb swap ayırdım , hdd olduğu için yine kasıyor swap devreye girdiğinde ama eskisinden daha az kasıyordu. Ssd lerde swap alanı daha hızlı çalışır , ram kadar olmasa da iş görür sanırım.

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Swap mutlaka yer ayırmıştır kendine diye biliyorum , en azından ubuntuda öyleydi.
Bende ilk başta çok düşük bir swap alanı bıraktım 15-20 sekmeden sonra makine ölümüne kasmaya başlıyordu , 4gb ram vardı bende de , tekrar kurulum yaptım 8gb swap ayırdım , hdd olduğu için yine kasıyor swap devreye girdiğinde ama eskisinden daha az kasıyordu. Ssd lerde swap alanı daha hızlı çalışır , ram kadar olmasa da iş görür sanırım.
Swap alanı kesinlikle ayırmadım sadece linuxun bulunduğu partition var. Bende hiç yavaşlama olmadı, linuxta rami doldurmak pek koay değil. SSDye çok okuma yazma yapmak istemiyorum swap alanı statik değilse başa bela olur o.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
raminiz 2 gb yada daha azsa swap alanı ayırın yoksa gerek yok.
Bir de hibernation istiyorsanız swap lazım yoksa 4-8 gb hayli hayli yeter

vindovs ikspi

Asistan
Reaksiyon puanı
18
su bahsettiğiniz swap olayı nedir ?? yorumları okudugumda bişey anlayamadım ram yetmeyince hddden alan verince ram yukseliyomu ??? öyleyse windowsta işe yarıyormu ??

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
sağolda lunux kullanmıyorum bu kodları yazamam
Linux kullanmıyorsan sormanın alemi ne? Swap yani takas alanı az rami olan bilgisayarlarda kullanılır hard diskin bir bölümü ram gibi kullanılır yani bir de uyku modu gibi şeyler istiyorsan kullanırsın. Ramin yükselmez

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
windows'ta da var ama farklı o boşlukları kullanıyor...