- Reaksiyon puanı
- 2,285
Fuduntu varmış. Adından da anlaşılacağı üzere Fedora ve Ubuntu karışımı, ikisinin arası bir şeymiş. Yeni duydum.
![]()
![]()
Nasıl bir şeydir bu? Sanırım sadece görsellik değil.
Fuduntu varmış. Adından da anlaşılacağı üzere Fedora ve Ubuntu karışımı, ikisinin arası bir şeymiş. Yeni duydum.
![]()
![]()
Evet satılıyor ama Nuri Alçoluk veya T.C.'lik değil...Bu linux cafe nasıl birşey.Gazoz satılıyor mu?
Paket sistemi nedir bunun?Fuduntu'nun DistroWatch sayfası, ilk sürümlerinin 14.9 olması ilginçAyrıca kendileri Fedora ve Ubuntu arası demiş ama Fedora tabanlı olarak görünüyor
![]()
Evet satılıyor ama Nuri Alçoluk veya T.C.'lik değil...
Seni çarpar![]()
Paket sistemi nedir bunun?![]()
Paket sistemi nedir bunun?![]()
Sabırsızlıkla bekliyorumBu arada Pardus 2011 için Gnome 3 port işlemleri başlamış. Gnome 3 Shell haricinde paketler tamammış.
GTK2 bağımlılıklarını GTK3 e çavirmek biraz zaman almış. Yakında ÇOMAK projesi kapsamında Gnome3 lü Pardus gelecek.
Haberiniz olsun.
RPM geçiyor
ubuntunun bazı paketleri rpm' e dönüştürülmüş olsa gerek.
O zaman kendilerine has paket deposu da ek olarak vardır anlamına gelir.
İyi fikir. Fedoranın hız ve stabilitesini Ubuntunun kullanışlı paketlerini kullanıyorlar iması var. Merak ettim. Kısa zamanda yüklemek lazım.
Bu arada Pardus 2011 için Gnome 3 port işlemleri başlamış. Gnome 3 Shell haricinde paketler tamammış.
GTK2 bağımlılıklarını GTK3 e çavirmek biraz zaman almış. Yakında ÇOMAK projesi kapsamında Gnome3 lü Pardus gelecek.
Haberiniz olsun.
Merhabalar, GNOME3'lü ÇOMAK , Comu sunucularındaki yerini aldı. Beklenen masaüstü ortamı GNOME3 şimdilik çözemediğimiz bazı hatalarla geliyor. Bu sürümde henüz bir kaptan yok ama bütün yönetici ailesi sorunsuz olarak çalışıyor. En kısa sürede bilinen hataları ve sizlerin bildireceği hataları gidererek, GNOME3'ü sorunsuz olarak kullanmanız için çalışıyoruz.
Bu sürümün bir test sürümü olduğunu ve sorunlarla karşılaşabileceğinizi göz ardı etmemenizi rica ediyoruz. Tespit ettiğiniz hataları bu mail listesinden bizlere bildirebilirsiniz. Şu anda gnome3'e özel bir 64 bit farm hazırlayamadık,bu yüzden sadece 32 bit iso sunabiliyoruz. Bu isoyu adresinden indirip deneyebilirsiniz. Güvenli internet tartışmalarına dikkat çekmek için Adının 22 ağustos olmasını uygun bulduk.
Bilinen Hatalar: Bu iso'yu sanal makinede çalıştırmak istediğinizde, VirtualBox'taki 3 boyutlu hızlandırmadan kaynaklanan bir sorun nedeniyle gnome-shell' i göremeyeceksiniz. Güvenlik doğrulaması gerektiren bir ağa bağlanmak için; Çalıştır(Alt+F2) ya da konsoldan nm-connection-editor'e girerek, buradan kablosuz ağlarda gerekli ayarları yapabilirsiniz.
Ayrıca Firefox yerine Chromium web tarayıcısını sunuyoruz. Bu iso ile sınırlı sayıda paket verebiliyoruz, en kısa zamanda eksikleri tamamlayabilmek için çalışıyoruz.
(Eksik olan bazı paketler; totem, brasero, rhythmbox) iyi çalışmalar
http://comak.comu.edu.tr/22agustos/
Haber için decent'e teşşekkürler...Ubuntu 11.10 Masaüstü özellikleri:
· Linux kernel 2.6.40;
· GNOME 3;
· GTK 3;
· Varsayılan giriş yöneticisi olarak LightDM;
· X.org 1.10;
· Unity iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri;
· Unity kullanılabilirlik, erişilebilirlik, otomatik ve stres testi;
· Varsayılan posta istemcisi olarak Mozilla Thunderbird (Alpha 3);
· Deja Dup yedekleme görevleri için eklenebilir;
· Kişiselleştirilmiş CD oluşturabilmek için araçlar;
· FeatureFreeze Alpha 3' ün hemen sonrasına alındı;
· Backports paket seçimi kullanıcı arayüzü ile bütünleştirildi;
· Yazılım Merkezinde incelemele ve derecelendirme işlevleri için iyileştirmeler, geliştirmeler;
· Geliştirilmiş çoklu mimari;
· Python sürümü 2.7 ve 3.2 sürümlerine güncellenecek;
· Yeni bir sanat eseri!
Ubuntu 11.10 Server özellikleri:
· Orchestra geliştirmeleri;
· OpenStack Ubuntu Enterprise Cloud için kullanılacak;
· MySQL 5.5;
· Percona Server;
· MariaDB;
· Jenkins;
· Ensemble (PPA);
· Cloudera Hadoop;
· Sunucu kurulumları otomatik testi.
Kubuntu 11.10 özellikleri:
· KDE Yazılım Derleme 4.7.2;
· QT 4.8;
· Varsayılan uygulamalar: Plazma, Rekonq, Muon Yazılım Merkezi, KMix, Touchégg ve Quassel;
· Qt erişilebilirliği;
· Genel erişim için iyileştirmeler;
· Kubuntu Mobile iyileştirmeleri;
· Kubuntu Tablet iyileştirmeleri.
Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) sürüm takvimi:
· 02 Haziran 2011 - Ubuntu 11.10 Alpha 1 sürümü
· 30 Haziran 2011 - Ubuntu 11.10 Alpha 2 sürümü
· 04 Ağustos 2011 - Ubuntu 11.10 Alpha 3 sürümü
· 01 Eylül 2011 - Ubuntu 11.10 Beta 1 sürümü
· 22 Eylül 2011 - Ubuntu 11.10 Beta 2 sürümü
· 13 Ekim 2011 - Ubuntu 11.10 Final sürümü
Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) Ubuntu işletim sisteminin 15. sürümü olarak yayınlanacak.
Ubuntu 11.10 Alpha 1 geliştirme sürümü hakkında ayrıntılı bir yazı için, 2 Haziran' da görüşmek üzere.
Aynen katılıyorum Windows gibi bazı şeyleri diretmeye başladı ve windosws gibi donanım canavarı olmaya başladı gerçektende mint 11 Ubuntuya göre çok daha hafif ve sorunsuz çalışıyor bende.Distrowatch.com sitesini takip edenler bu aralar Mint'in yükselişte olduğunu bilir, Ubuntu'nun bozduğunu düzelten bu adamlar onlar sayesinde geldi ama boynuz kulağı geçer misali olacak sanırımUbuntu'nun Debian'ı geçmesi gibi...
Benim favorim Mint Debian, ama daha yolun başındaAynen katılıyorum Windows gibi bazı şeyleri diretmeye başladı ve windosws gibi donanım canavarı olmaya başladı gerçektende mint 11 Ubuntuya göre çok daha hafif ve sorunsuz çalışıyor bende.
Doğru. Bu yüzden Ubuntu o tahttan indirilmeli ve ona ulaşabilecek tek kişi olan Mint gelmeli. Ve Ubuntu Chakra'nın aşağısına düşmeli. Tek temennim budur.Ubuntu Window$laşıyor.
Önce codecler, GIMP, sonra LibreOffice...Bakalım devamı gelecek mi?
Chakra ne alaka diyecektim ki önce bir göz attım neyin nesi diye, görsel olarak çok hoş geldi banaDoğru. Bu yüzden Ubuntu o tahttan indirilmeli ve ona ulaşabilecek tek kişi olan Mint gelmeli. Ve Ubuntu Chakra'nın aşağısına düşmeli. Tek temennim budur.
Chakra ne alaka diyecektim ki önce bir göz attım neyin nesi diye, görsel olarak çok hoş geldi banaKurulum ekranı falan, uzun zamandır bu kadar özenlisini görmemiştim
![]()
Mint'in Ubuntu'ya yaklaştığı kadar yaklaşamamış Arch'aChakra kısaca Arch Linux ama kurulumla uğraşmak istemeyenler için üretilmiş bir sürüm. Yoksa kurduktan sonra Arch Linux..
Tabi Arch Linux'un o minimal kurulumuna benim gibi hayran olanlar için anlamsız bir sistem olmuş oluyor. Uğraşmak istemeden Arch Linux'u tatmak isterseniz kullanılabilir bir sistem. Zaten Distrowatch'ta da hak ettiği yerlere ulaşmış gözüküyor.![]()