Linux Cafe

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Fuduntu varmış. Adından da anlaşılacağı üzere Fedora ve Ubuntu karışımı, ikisinin arası bir şeymiş. Yeni duydum. :D

5148105f-ef44-e011-8d53-0200d897d049_2_full.png

5148105f-ef44-e011-8d53-0200d897d049_3_full.png

Nasıl bir şeydir bu? Sanırım sadece görsellik değil. :)

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Paket sistemi nedir bunun? :D

RPM geçiyor

ubuntunun bazı paketleri rpm' e dönüştürülmüş olsa gerek.
O zaman kendilerine has paket deposu da ek olarak vardır anlamına gelir.

İyi fikir. Fedoranın hız ve stabilitesini Ubuntunun kullanışlı paketlerini kullanıyorlar iması var. Merak ettim. Kısa zamanda yüklemek lazım.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bu arada Pardus 2011 için Gnome 3 port işlemleri başlamış. Gnome 3 Shell haricinde paketler tamammış.
GTK2 bağımlılıklarını GTK3 e çavirmek biraz zaman almış. Yakında ÇOMAK projesi kapsamında Gnome3 lü Pardus gelecek.
Haberiniz olsun.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu arada Pardus 2011 için Gnome 3 port işlemleri başlamış. Gnome 3 Shell haricinde paketler tamammış.
GTK2 bağımlılıklarını GTK3 e çavirmek biraz zaman almış. Yakında ÇOMAK projesi kapsamında Gnome3 lü Pardus gelecek.
Haberiniz olsun.
Sabırsızlıkla bekliyorum :D

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
RPM geçiyor

ubuntunun bazı paketleri rpm' e dönüştürülmüş olsa gerek.
O zaman kendilerine has paket deposu da ek olarak vardır anlamına gelir.

İyi fikir. Fedoranın hız ve stabilitesini Ubuntunun kullanışlı paketlerini kullanıyorlar iması var. Merak ettim. Kısa zamanda yüklemek lazım.

Fuduntuyu netbook a yükledim.
Problemsiz kuruldu. Direk ekran kartını tanıdı, efektler live dvd halindeyken çalıştı.

Canımı sıkan wireless i çalıştıramadım. taramadı. Bu üzücü.
Multimedya tam olarak çalışıyor.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Haberiniz olsun.

Çıksın ilk ben indereceğim. Acaba hdd den ne kadar yer ayırsam?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
GNOME ile aram bozuldu bu aralar ama merak ettim doğrusu Pardus'ta nasıl olur :) Mutlaka denerim çıkınca

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Çomak Ekibinin Duyurusunu veriyorum:

Merhabalar, GNOME3'lü ÇOMAK , Comu sunucularındaki yerini aldı. Beklenen masaüstü ortamı GNOME3 şimdilik çözemediğimiz bazı hatalarla geliyor. Bu sürümde henüz bir kaptan yok ama bütün yönetici ailesi sorunsuz olarak çalışıyor. En kısa sürede bilinen hataları ve sizlerin bildireceği hataları gidererek, GNOME3'ü sorunsuz olarak kullanmanız için çalışıyoruz.

Bu sürümün bir test sürümü olduğunu ve sorunlarla karşılaşabileceğinizi göz ardı etmemenizi rica ediyoruz. Tespit ettiğiniz hataları bu mail listesinden bizlere bildirebilirsiniz. Şu anda gnome3'e özel bir 64 bit farm hazırlayamadık,bu yüzden sadece 32 bit iso sunabiliyoruz. Bu isoyu adresinden indirip deneyebilirsiniz. Güvenli internet tartışmalarına dikkat çekmek için Adının 22 ağustos olmasını uygun bulduk.

Bilinen Hatalar: Bu iso'yu sanal makinede çalıştırmak istediğinizde, VirtualBox'taki 3 boyutlu hızlandırmadan kaynaklanan bir sorun nedeniyle gnome-shell' i göremeyeceksiniz. Güvenlik doğrulaması gerektiren bir ağa bağlanmak için; Çalıştır(Alt+F2) ya da konsoldan nm-connection-editor'e girerek, buradan kablosuz ağlarda gerekli ayarları yapabilirsiniz.

Ayrıca Firefox yerine Chromium web tarayıcısını sunuyoruz. Bu iso ile sınırlı sayıda paket verebiliyoruz, en kısa zamanda eksikleri tamamlayabilmek için çalışıyoruz.
(Eksik olan bazı paketler; totem, brasero, rhythmbox) iyi çalışmalar

http://comak.comu.edu.tr/22agustos/

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu hatalar giderilmeden denememek lazım bence :) Hele de kurup günlük işlerde kullanmak isteyenler mutlaka stabil olmasını beklemeli..

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
EkranGrnts.jpg

11.04'te ilginç bir çeviri hatası olmuş :)

x saniye sol yazıyo :D
Herhalde 'x seconds left'i yanlış çevirmişler

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ubuntu 11.10 Gnome 3 ile gelecekmiş.
Ubuntu 11.10 Masaüstü özellikleri:

· Linux kernel 2.6.40;
· GNOME 3;
· GTK 3;
· Varsayılan giriş yöneticisi olarak LightDM;
· X.org 1.10;
· Unity iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri;
· Unity kullanılabilirlik, erişilebilirlik, otomatik ve stres testi;
· Varsayılan posta istemcisi olarak Mozilla Thunderbird (Alpha 3);
· Deja Dup yedekleme görevleri için eklenebilir;
· Kişiselleştirilmiş CD oluşturabilmek için araçlar;
· FeatureFreeze Alpha 3' ün hemen sonrasına alındı;
· Backports paket seçimi kullanıcı arayüzü ile bütünleştirildi;
· Yazılım Merkezinde incelemele ve derecelendirme işlevleri için iyileştirmeler, geliştirmeler;
· Geliştirilmiş çoklu mimari;
· Python sürümü 2.7 ve 3.2 sürümlerine güncellenecek;
· Yeni bir sanat eseri!

Ubuntu 11.10 Server özellikleri:

· Orchestra geliştirmeleri;
· OpenStack Ubuntu Enterprise Cloud için kullanılacak;
· MySQL 5.5;
· Percona Server;
· MariaDB;
· Jenkins;
· Ensemble (PPA);
· Cloudera Hadoop;
· Sunucu kurulumları otomatik testi.

Kubuntu 11.10 özellikleri:

· KDE Yazılım Derleme 4.7.2;
· QT 4.8;
· Varsayılan uygulamalar: Plazma, Rekonq, Muon Yazılım Merkezi, KMix, Touchégg ve Quassel;
· Qt erişilebilirliği;
· Genel erişim için iyileştirmeler;
· Kubuntu Mobile iyileştirmeleri;
· Kubuntu Tablet iyileştirmeleri.

Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) sürüm takvimi:

· 02 Haziran 2011 - Ubuntu 11.10 Alpha 1 sürümü
· 30 Haziran 2011 - Ubuntu 11.10 Alpha 2 sürümü
· 04 Ağustos 2011 - Ubuntu 11.10 Alpha 3 sürümü
· 01 Eylül 2011 - Ubuntu 11.10 Beta 1 sürümü
· 22 Eylül 2011 - Ubuntu 11.10 Beta 2 sürümü
· 13 Ekim 2011 - Ubuntu 11.10 Final sürümü

Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) Ubuntu işletim sisteminin 15. sürümü olarak yayınlanacak.
Ubuntu 11.10 Alpha 1 geliştirme sürümü hakkında ayrıntılı bir yazı için, 2 Haziran' da görüşmek üzere.
Haber için decent'e teşşekkürler...
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=27475.0

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
umarım ön tanımlı olarak GNOME3 gelir, tabi onunda daha çok geliştirilmeye ihtiyacı var ama Unity'den iyidir
Aşağıda verdiğim linkte 9 adet değişiklikten bahsediyor, LibreOffice'in kaldırılması hariç diğerleri gerçekten faydalı olur, LibreOffice'in yer açmak için kaldırılması ise kötü olur bence, Ubuntu'da sevdiğim özelliklerdendi kurulur kurulmaz temel programların hepsinin hazır olması...
http://www.pcworld.com/businesscent...we_may_see_in_ubuntu_1110_oneiric_ocelot.html

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ubuntu Window$laşıyor.
Önce codecler, GIMP, sonra LibreOffice...Bakalım devamı gelecek mi?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Distrowatch.com sitesini takip edenler bu aralar Mint'in yükselişte olduğunu bilir, Ubuntu'nun bozduğunu düzelten bu adamlar onlar sayesinde geldi ama boynuz kulağı geçer misali olacak sanırım :) Ubuntu'nun Debian'ı geçmesi gibi...

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Distrowatch.com sitesini takip edenler bu aralar Mint'in yükselişte olduğunu bilir, Ubuntu'nun bozduğunu düzelten bu adamlar onlar sayesinde geldi ama boynuz kulağı geçer misali olacak sanırım :) Ubuntu'nun Debian'ı geçmesi gibi...
Aynen katılıyorum Windows gibi bazı şeyleri diretmeye başladı ve windosws gibi donanım canavarı olmaya başladı gerçektende mint 11 Ubuntuya göre çok daha hafif ve sorunsuz çalışıyor bende.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Aynen katılıyorum Windows gibi bazı şeyleri diretmeye başladı ve windosws gibi donanım canavarı olmaya başladı gerçektende mint 11 Ubuntuya göre çok daha hafif ve sorunsuz çalışıyor bende.
Benim favorim Mint Debian, ama daha yolun başında :) İleride çok daha önemli bir dağıtım olacağına inanıyorum :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Ubuntu Window$laşıyor.
Önce codecler, GIMP, sonra LibreOffice...Bakalım devamı gelecek mi?
Doğru. Bu yüzden Ubuntu o tahttan indirilmeli ve ona ulaşabilecek tek kişi olan Mint gelmeli. Ve Ubuntu Chakra'nın aşağısına düşmeli. Tek temennim budur.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Doğru. Bu yüzden Ubuntu o tahttan indirilmeli ve ona ulaşabilecek tek kişi olan Mint gelmeli. Ve Ubuntu Chakra'nın aşağısına düşmeli. Tek temennim budur.
Chakra ne alaka diyecektim ki önce bir göz attım neyin nesi diye, görsel olarak çok hoş geldi bana :) Kurulum ekranı falan, uzun zamandır bu kadar özenlisini görmemiştim :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Chakra ne alaka diyecektim ki önce bir göz attım neyin nesi diye, görsel olarak çok hoş geldi bana :) Kurulum ekranı falan, uzun zamandır bu kadar özenlisini görmemiştim :D

Chakra kısaca Arch Linux ama kurulumla uğraşmak istemeyenler için üretilmiş bir sürüm. Yoksa kurduktan sonra Arch Linux.. :)

Tabi Arch Linux'un o minimal kurulumuna benim gibi hayran olanlar için anlamsız bir sistem olmuş oluyor. Uğraşmak istemeden Arch Linux'u tatmak isterseniz kullanılabilir bir sistem. Zaten Distrowatch'ta da hak ettiği yerlere ulaşmış gözüküyor. :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Chakra kısaca Arch Linux ama kurulumla uğraşmak istemeyenler için üretilmiş bir sürüm. Yoksa kurduktan sonra Arch Linux.. :)

Tabi Arch Linux'un o minimal kurulumuna benim gibi hayran olanlar için anlamsız bir sistem olmuş oluyor. Uğraşmak istemeden Arch Linux'u tatmak isterseniz kullanılabilir bir sistem. Zaten Distrowatch'ta da hak ettiği yerlere ulaşmış gözüküyor. :)
Mint'in Ubuntu'ya yaklaştığı kadar yaklaşamamış Arch'a :D

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar windows 7 pro. x64 kullanıyorum sorunsuz bir biçimde ' linux ' yüklemesi ve kullanımı yapabilirmiyim acaba ?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Tabiki yapabilirsiniz Ben LinuxMint tavsiye ederim zaten linux kullanan çoğu kişi en az iki işletim sistemini yan yana kullanıyor iki işletim sisteminin yan yana kurulu olması hiç bir sorun çıkartmaz