Linux Cafe

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
burası aynı zamanda linux kullananlar için halet-i ruhiye köşesi vazifesi de görüyor ise;

biliyorum beni buradan da çaktırmadan izliyor, takip ediyorsun, geride kalan yaklaşık 20 yılı yaktın yıktın, çocukluğumuzu hiçe saydın, birlikte paylaştığımız, o "yok" paraya aldığımız karışık bisküviyi hiçe saydın... az buz da değil yaptığın, temelini attığım yuvama çamur döktün... attığın kazığın izleri belki torunlara nasihat olarak aktarılacak, belki yenilip yutulacak, ama unutulmayacak, bunu da böyle bilesin.

sana buradan bir uyarı yapayım, şifreleri değiştirmekten öte git, çünki çok daha büyük güvenlik açıkları keşfettim. yarın öbür gün sen gittiğinde başı boş kalan ailene tıpkı senin bana yaptığın gibi saldıracağım ve yarattığım yıkım benim uğradığım yıkımın yanında tabir-i caiz ise "hava-cıva"

hadi döndür beni bu yoldan......

:)

Bugün herkes kötü gününde anlaşılan. 3 kabus gördüm. Birince evimiz basılıyordu ve biz 3 kızdık ve ben 3 dizüstü bilgisayar ile bize tecavüz etmeye kalkan sapıkların kafalarını parçalıyordum.

İkinci rüyamda da kamp gibi bir yere gidiyorduk. Arkadaşlardan biri duşa girince sular kesiliyordu. Biz bunu her nasılsa dine ve ilahilere bağlayıp cinlerle bağlantı kurduruyorduk birkaç arkadaşa. O arkadaş 25 tane cinin arasından hangisinin kıza musallat olduğunu bulmaya çalışıyordu.

Üçüncü rüyamda da evden çıktığım andan itibaren biri beni takip ediyordu. Polis Karakolu'na gidiyordum. İçeri kardeşimle giriyorduk ama içeride sadece bir merdiven vardı üst katlara çıkan. Elimizde anahtarlar vardı. Kardeşim giriş kapısını kapatmadı, geri döndüm ve "Kapat!" dedim ama O hızlı hızlı çıkmaya başlamıştı çünkü o 2 sapık kapıdan içeri girmişti. Onları görünce dönen merdivenlerden hızlıca çıktık. En üstte çatıya açılan ama kilitli olan bir kapı vardı. Onu açamadık, adamlar geldi ve ben bir tanesinin üstüne çantamı fırlattım. Sonra birini ağır yaraladım ama diğeri geldi ve çatıda bizi rehin aldı, elinde silahı vardı. Yaralı olan alt kattaydı. Çatıda kafama silah doğrulttu, ağladım. Sonra kardeşime döndü, o sırada elimdeki silahı ateşledim ama mermi çok yavaş çıktı ve yere düştü. Adam hiddetle bana geri döndü ve tam ateşleyecekken tuttum ellerinden. Kardeşimle bir geriye dönüş yaşadık. Bu adamları her hafta o gün karakolda tutuyormuşuz aslında. Sadece o hafta tutmamışız ve onlar başımıza bela olmuşlar. Bunu hatırladım, o adamları hatırladım ve tuttuğum adamı merdiven boşluğuna bıraktım. 3. kata çarparak durdu, kanlar içerisinde kaldı merdiven. Koşarak aşağı inerken can çekişen diğer adamın da boynuna basıp onu da öldürdüm. En sonunda koşarak caddeye indim, kendimi yere attım ve "Sen konusunda bir şey vardı!" diyerek ağlamaya başladım. Arabalar beni ezmemek için yollarını değiştiriyorlardı.

Kardeşimin alarmı çaldı ve uyandım. Berbat bir gece, berbat bir günün habercisi. Bunu da buraya yazıyorum ki rüyaları unutmayayım.

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
valla okuyunca ben bile korktum

aynı macera-gerilim tarzı film gibi

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ya dün bir betik ile format atmadan tamamen Isadora'ya geçiş yaptım. Rüyaların bende uyandırdığı "pişmanlık" hissi bu yüzden olsa gerek. :)

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Ubuntuda msttcorefonts klasörünün içindeki fontları sildim ve windows dizininden fontlarını kopyaladım. Görünüm tercihlerinden yazı tiplerini Microsoft sans serif normal ile değiştirdim. Şimdi ff da Xp görünümü kazandı. Sitelerde yazı bozulması çözüldü. Masaüstü yazı görünümü de Ubuntunun görünümünde. Eskiden küfrettiğim sitelere rahat rahat girebiliyorum.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Bir klasörü nasıl gizli hale getiririz. Görünmesini istemediğimiz klasörleri gizleme imkanımız var mı?

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
o zaman bende mesajımı geri alıyorum

maden işinize yaramıyor

ayrıca ben kendimi parçalamıyorum

bi insaniyetlik edelim dedik

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
burası aynı zamanda linux kullananlar için halet-i ruhiye köşesi vazifesi de görüyor ise;

biliyorum beni buradan da çaktırmadan izliyor, takip ediyorsun, geride kalan yaklaşık 20 yılı yaktın yıktın, çocukluğumuzu hiçe saydın, birlikte paylaştığımız, o "yok" paraya aldığımız karışık bisküviyi hiçe saydın... az buz da değil yaptığın, temelini attığım yuvama çamur döktün... attığın kazığın izleri belki torunlara nasihat olarak aktarılacak, belki yenilip yutulacak, ama unutulmayacak, bunu da böyle bilesin.

sana buradan bir uyarı yapayım, şifreleri değiştirmekten öte git, çünki çok daha büyük güvenlik açıkları keşfettim. yarın öbür gün sen gittiğinde başı boş kalan ailene tıpkı senin bana yaptığın gibi saldıracağım ve yarattığım yıkım benim uğradığım yıkımın yanında tabir-i caiz ise "hava-cıva"

hadi döndür beni bu yoldan......

soruma gelmiş olabilecek muhtelif cevapları araştırırken gördüm ve nedense ürktüm...
bill gates'e mi bu gönderme:)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ya ben az önce fark ettim. Niye bizde "Cafe" yazıyor da Windows kafesinde "Kafe" yazıyor?

rise ya da keyloger, düzeltir misiniz başlığı?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
En delliiii, ennn çılgınnn, en hippperrr zoptirik üyelere bizim kafemiz sahip yanlız rise, dikkat edin derim. :4::4::4::4:
İlginç bana da buralarda çılgın diyorlar :D :D
Ya ben az önce fark ettim. Niye bizde "Cafe" yazıyor da Windows kafesinde "Kafe" yazıyor?

rise ya da keyloger, düzeltir misiniz başlığı?
Onu başlığı düzeltirken ben de gördüm de, karar veremedim :)
Hangisi doğru olur ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
"Kafe" yaz ya. Bugüne kadar nasıl dikkatimi çekmez bu benim! İçimize işlemiş artık...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Yine yabancı isim olsa da eski halinden iyidir, yeni adımız hayırlı olsun.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sağ ol Ömer. "Kafe", "Cafe"den iyidir yani. Bugüne kadar hiç dikkatimi çekmemişti. Yeni mesajlarda diğer konuyla altlı üstlü görünce fark ettim.