Evet Pisi Linux hakkında yap.Bu arada herhangi bir dağıtım vb. hakkında rehber ister misiniz?
O haftaya yapılacak zaten, başka var mı?Evet Pisi Linux hakkında yap.
İyisi ben sana liste vereyim.O haftaya yapılacak zaten, başka var mı?
Tamamdır, sağ ol.İyisi ben sana liste vereyim.
• Arcolinux
• Pisi Linux
• Manjora
• İlledelinux
• openSUSE (Cinnamon)
• Archman Linux
• Void Linux
• Milis Linux
Genelde konu sahibinin hangi programları kullanacağını söylemediğinden dolayı öneri verilmediği kanaatindeyim, öneri verecek kişiler kullanıcının hangi programları kullandığını bilmediğinden dolayı daha iyi bir alternatif önerilmediğini fark ettim daha çok fakat bazı durumlarda konu sahibi ne yapacağını belirtmesine rağmen alternatif programları önermeyen kişileri de görmek biraz tuhaf oluyor.Genelde eski cihazlar için hafif dağıtımlar önerirler ama niyeyse hafif uygulamayı göz ardı ederler. Sistem hafif olabilir ama uygulamalar genel olarak ağırdır.
Rehber listeme ekliyorum! Yakında paylaşırım böyle bir konu.Mesela tarayıcı Chrome bile 1 gb lık ram i olan cihazda neler yapar neler. Bakalım da bir ara hafif uygulamalar konusu hazırlıyalım.
Chromium OS'dan mı bahsediyorsunuz acaba?Zamanında hafif bir linux ararken chrome os vari bir dağıtıma denk geldik şimdi bulamıyoruz o dağıtımı.
Aklımda canlanmadı maalesef, sadece Android temelli dağıtımlar aklıma geldi o kadar.Yok dediğim farklı bir dağıtım ama hem hafif hem göreli güzeldi.
Niye linux cular burası varken diğer konulara gidiyor? Gelin kafemize keyfinize bakın.
Birde linux tavsiyesi bir ara boş da olan bu dağıtımı denesin. Debian tabanlı openbox pencere yöneticisi kullanıyor.
https://www.bunsenlabs.org/index.html
Windows'un zaten en önemli avantajı yaygın program desteğidir. Tekel olmasını buna borçludur bile diyebiliriz hatta. Çoğu program Windows'a uyumlu olarak geliştirildiği ve GNU/Linux dağıtımları genelde arkaplanda kaldığı için bu durum böyle. Windows'un en önemli özelliğini ondan sökersen tabii ki bir marifeti kalmaz o sistemin. Bu yıllar içerisinde Windows'un yaygın program desteğinin elinden alınabileceğini düşünmüyorum kesinlikle. O sistemin en önemli avantajı bir nevi zaten o.Üçüncü partiler desteği arttırsa Linux dağıtımlarının Windowstan farkı kalmaz.
şu S.M.A.R.T ne işe yarıyor ?Sadece SSD sağlığını kontrol etmek istemiştim iki saattir S.M.A.R.T verilerine erişemiyorum,gıcık oldum.![]()
Disk sağlığı vb. bilgileri görebiliyoruz onun sayesinde.şu S.M.A.R.T ne işe yarıyor ?
Coronadan dolayı kapalıyız sadece uzaktan kafe varBu arada bu cafe hala açık mı?
Var ama uzaktan demiştim ya mutfağınıza gitmen gerekliYemek ve Kahve varmı Yemek ve kahve varsa bende varım
Linux yemek istersen gel cafeye.Yemek ve Kahve varmı Yemek ve kahve varsa bende varım
O zaman Hatay sandık içi izleyip yaparımVar ama uzaktan demiştim ya mutfağınıza gitmen gerekli![]()