Linux altında Windows çalıştırmak

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Kim demiş Linüz üzerinde Windows uygulamaları çalışmaz diye? Wine 1.0 bugün çıktı. Yazılım sayesinde, Windows oyunlarını bile Linux'ta oynayabiliyorsunuz.

Wine 1.0, Linux kullanıcılarının imdadına koşan en iyi araçlardan bir tanesi. Linux altında çalışması, mümkün olmayan uygulamaları, bu araç sayesinde özel bir arabirimde rahatlıkla açabiliyorsunuz. Aşağıda, farklı Linux dağıtımlarına göre indirme linklerine gitmenizi sağlayacak bir bağlantı bulunuyor. Dileyenler, bu aracı Pardus'ta da kullanarak bazı birçok Windows uygulamasını Pardus'ta da kullanabilecek. Uygulamalar arasında neler yok ki? Adobe Photoshop, Word, Excell, Counter Strike.. Hepsi, aşağıdaki fotoğraf galerisinde.

Fotoğraf Galerisi

:: İndirmek için buraya tıklayın.

:: Linux altındaki Windows'u nasıl buldunuz?

SDN – http://shiftdelete.net

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Rica ederim, ekran görüntüleri oldukça manidar.

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Wine'ı çok duydum da, işletim sistemi mi yoksa uygulama çalıştırma uygulaması mı?
Yani vmware gibi birşey mi yoksa değil mi? o.O

tktukaci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben bunu ubuntuda da pardus da da denedim(daha onceki sürümleri) bir türlü doğru duzgun hiçbir uygulumayı çalıştıramadım! wine ayarları nasıl uygulama çalıştırılabileceği ile ilgili dokumantasyonda bulamadım bilen arkadaşlar varsa wine hakkında turkce yardım(dokumantasyon) paylaşabilirler mi?

JonMr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
counter oynanıyorsa tamam dicem de linux'ın fontları beni öldürüyor %(
biri font yapsın adam gibi buna :L

From Azerbaijan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar biri bana yardımcı ola bilirmi? Bu program ne işe yarıyor. Rica etsem anlata bilirmisiniz? Çünkü yazılanları okudum ve programın ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
ben kendim kullanıyorum yardımıda ubuntu hakkındaki forumlardan alıyorum türkçe forumlar yeterince destek veremezse inglizce forumdan mutlaka bi bilen çıkıyor windowstan linuxa geçilmesinin önündeki en büyük engel olan oyunların çalışmaması sorununu aşan bir eklenti ve linuxta en çok sevdiğim paket :D

uzaktan algilama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hala autocad 2000'in üst versiyonları çalıştarımıyor. Oyun çalıştırıyor deniyor ama hala bir çok oyunu çalıştıramıyor. Ayrıca crack'lı oyunları nasıl çalıştıracak bilen yok.

ne işe yarar diye soran arkadaş için bu program windows setup ( kur ) dosyalarını linux üzerinde kurup çalıştırabilmeyi sağlar. Pardus kullananlar setup dosyasının üzerine sağ tıklasın ve açılan yan menü'nün en üstüne wine yazsın. Gerisini program kendisi hallediyor.

Intpv6

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mcgoxel dedi ki:
counter oynanıyorsa tamam dicem de linux'ın fontları beni öldürüyor %(
biri font yapsın adam gibi buna :L
Oynanılıyor, kendimden biliyorum. Tahoma.ttf'yi wine dizi içine atıp çatır çatır oynayabilirsin.

Ben ati x1600 ekran kartıyla wine üzerinden CS 1.6'yı 100 - 95 fps aralığında oynadım :D B)
Bulabilirsem kendi ekran görüntülerimide koyarım.

Edit: Tek sorun sxe-injected anti hile uygulamasının çalışmaması.
Çözüm basit; her daim kaliteli oyuncuları ve gerektiği zaman müdahale edebilecek yöneticileri olan sunucularda oynmak.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
şu macromedia flash yazılımlı programın tam sürüm mü banada bir cd yapsana :D

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
From Azerbaijan dedi ki:
Arkadaşlar biri bana yardımcı ola bilirmi? Bu program ne işe yarıyor. Rica etsem anlata bilirmisiniz? Çünkü yazılanları okudum ve programın ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Windows altında çalışan uygulamaları linux altında bu program ile çalıştırabiliyorsun. Açık kaynakta aslında open office , vb pek çok yazılım var ama photohsop , adobe'nin bazı programları linux'la uyumsuz olduğundan linux kullanmak isteyenler ama bu yüzden windows'ta kalan insanlar olduğu için bu program geliştirildi.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Oyun oynamak isteyenler içinde bu site var: http://www.transgaming.com/
Ama şöyle bir sorun program ücretli :) Ama benden duymadınız emule'da ve torrentte bulabilirsiniz ^^ (mac kullanıcıları içinde emulatör var)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
şaşkın Linuxcular SDN ofisini ele geçirmiş olmalı :surprised: Troy bu haberleri yaparken altına not düşün hiçbir baskı altında değiliz diye endişeleniyorum sizin için :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
wine'nin nasıl kullanıldığı anlatıldı da ben mi göremedim. slaxta wine kurdum ama excel çalıştıramadım anlatan olursa sevinirim.

Wine ile 0ffice 2003 çok kolay kuruluyor. Cd'yi tak setup'a sağ tıkla wine ile aç de!

Bu arada openoffice ile excel arasında ne fark var ki?

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
yusufsan21

en basit fark excel den bir veri tabanına bağlanıp çok kolay veri çeker ve rapor hazırlarsın ama bunu open office denilen hantal gevşek gevrek açıp açılmayacağı bile belrisiz olan open office ile yapman neredeyse mümkün değil :D son 2 senedir bu yönde openoffice geliştiricilerinin çalışmaları var ama yetersiz ve kararsız :) zaten openoffice in ömrü az kaldı oracle o projeyi büyük ihtimalle sonlandıracak sizde artık abiword ile yazılarınızı yazarsınız :D

turgay_1905

Asistan
Reaksiyon puanı
2
linux hakkında yardım almak için,yerli sitelerde bilgi aramayın bence,yabancı sitelerde daha cok acıklayıcı oluyorlar,gecen sene opensuse denerken yerli sitelerde araştırıyoruz,cevaplar ben yaptım,benim sistemde bir sorun yok şeklindeydi,neyseki howtoforge.com dan aldığımız açıklayıcı yardımlarla işleri halettik,kimse alınmasın durum bu.