Linus Torvalds'ın ev ofisi

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Biliyorum, bu eski bir video ama paylaşmak istedim. Düşünsenize ? Bugün dünyada milyonlarca cihazda, uzay istasyonlarında, arabalarda, internette, süper bilgisayarlarda, ev aletlerinde, aklınıza gelecek her yerde kullanılan o meşhur Linux kerneli bu ofiste, bu ortamda, bu adam tarafından yazılıyor :D Video'yu izleyince şok olmuştum, şaka gibi :D

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Linux kernelini bu adam mı yazıyormuş ki ? Tamam katkısı var ve yöneticiliğini yapıyor ama bu adam yazıyor demek diğer geliştiricilere haksızlık oluyor biraz.
Bir de bu adam kerneli ilk yazdığında odasına kapanmış günlerce çıkmamış odasından öyle de acayip bir insandır kendisi.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Çalışma ortamını görmüyor musun ? Bütün kernel geliştiricilerinin çalışma ortamları bunun gibi. Bu adamların profesyonel olması lazım. Ev ofisi adında her yer dağınık, pijamaları üstlerinde kernel'i geliştiriyor bu adamlar, şaka gibi :D Ben bu adamların mükemmel düzenli insanlar olmalarını, profesyonel ve lüks çalışma ortamlarının olmasını beklerdim. Gördüğüm çalışma odası benim odamdan daha dağınık :D

Linux kernelini bu adam mı yazıyormuş ki ? Tamam katkısı var ve yöneticiliğini yapıyor ama bu adam yazıyor demek diğer geliştiricilere haksızlık oluyor biraz.
Her neyse işte, siz demek istediğim noktayı anlamadınız mı ? :D

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
beyin-300x167.png

Adam yürürken beyin aktivitesini arttıyor hem kod yazıyor çok mantıklı.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
beyin-300x167.png

Adam yürürken beyin aktivitesini arttıyor hem kod yazıyor çok mantıklı.
Onu oturup göbek yapmamak için akıl etmiş, 3-4 aydır bunu kullanıyorum, ne kadar iş görüyor bilmiyorum ama olduğun yerde oturmaktan daha iyi olduğuna eminim diyor :D Ama video eski, artık o yürüme masasını ve bilgisayarı dahi kullanmıyor. O karışık masayı adam etti, oradaki bilgisayarını kullanıyor. Yine konfora yenik düştü Linus :D
--- Gönderi Güncellendi ---
Bu adamın bilgisayarlarla ilgili bir takıntısı var, bulaşıcı bildiğin çünkü öyle bir anlatıyor ki yanındaki kasanın ne kadar kötü yanı varsa tak diye suratına çarpıyor. Bilgisayarım tamamen sessiz olacak, minik kasa olacak, işlemci güçlü olacak, dizüstü bilgisayarım hafif olacak (1kg sınır), masaüstü bilgisayarım olabildiğince minik kasa olacak,... adam bilgisayarlar konusunda aşırı seçici. Ben bu adamın konuşmalarını izlemeden önce de bilgisayarımda bu durumlardan şikayetçiydim ama şu an bu şikayet değil, tepemin tasını attırma noktasında çünkü :D Bu adamın konuşmalarından çok etkilendiğim bir zamanda almıştım Asus TP200SA model Celeron netbook'umu ve onu bir süre kullanınca dedim, harbiden adam konfordan, bilgisayardan anlıyormuş. Hala masaüstümden çok o netbook'u seviyorum. Bu adamları takip ettiğimden beri (Linus Torvalds, Notch (Minecraft'ın yapımcısı), Mark Shuttleworh (Facebookun kurucus) bilgisayarları çok farklı bir yüzü ile tanımaya, onları farklı görmeye başladım. Sizin berbat diyebileceğiniz bir bilgisayarda neler yapabileceğimi öğrendiğimde o berbat, eski bilgisayarları arar oldum :D

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Sizin berbat diyebileceğiniz bir bilgisayarda neler yapabileceğimi öğrendiğimde o berbat, eski bilgisayarları arar oldum
Size katılıyorum.Bence yazılım çok ama çok önemlidir.Donanım da önemlidir ama bence yazılım daha da önemlidir.Çünkü yazılım donanım ile kullanıcı arasındaki iletişimi sağlar.Örneğin VLC ile Windows Media Player arasında olan bazı farklılıklar gibi(bu farklılık ses şiddeti gibi). :)