LibreOffice Nedir, Ne İşe Yarar?

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
LibreOffice, Microsoft Office'a alternatif olabilecek, ücretsiz bir programdır. Microsoft Office'ı crackli vs. kullananların LibreOffice kullanmasını gerektiğini düşünüyorum ve öneriyorum. Hemen hemen her programın ücretsiz bir alternatifi bulunmaktadır. Kırılmış yazılım kullanmanın yararlı olmadığını düşünüyorum.

LibreOffice'ın içinde Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint gibi programcıklar farklı adlarla da olsa bulunmakta.

download.png

images (3).jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Varan 6

https://tr.libreoffice.org dedi ki:
Özgür Ofis Yazılımı

LibreOffice 6: ofis yazılımları arasında ön plana çıkıyor.

Eğlenceli Bir Proje

LibreOffice, özgür ve açık kaynaklı yazılım dünyasındaki en dost ve en hızlı gelişen projelerden biri.

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Aynen çok bir farkı yok bende görmüştüm.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,357
Özgür yazılım candır, teşekkürler. :)

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Galiba LibreOffice'ın kullandığı dosya uzantısını Microsoft Office desteklemiyor. Ben bir ara LibreOffice'da oluşturulan dosyayı Microsoft Office ile açmaya çalışınca hata vermişti. "Farklı Kaydet" ile dosya uzantısını değiştirerek kaydedersek belki farklı bir durum oluşabilir, denemek lazım.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
.docx olarak microsoft office 2013 seçince ms ofis açabiliyor.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Yapılan çalışma vs şeyleri LibreOffice te yapıp office 2013 te de görüntüleyebiliyormuyuz
Bildiğim kadarıyla LibreOffice 2 tane dosya uzantısı kullanıyor; ".odp" ve ".odt". Ama bu dosyaları ne yazık ki Microsoft Office desteklemiyor galiba. Bu bence LibreOffice'ın suçu değil. Aksine Microsoft Office'ın suçu olduğunu düşünüyorum. Dosya kısmına gelip farklı kaydet ile Microsoft Office ile uyumlu olan bir dosya uzantısını seçebilirsiniz.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
Bildiğim kadarıyla LibreOffice 2 tane dosya uzantısı kullanıyor; ".odp" ve ".odt". Ama bu dosyaları ne yazık ki Microsoft Office desteklemiyor galiba. Bu bence LibreOffice'ın suçu değil. Aksine Microsoft Office'ın suçu olduğunu düşünüyorum. Dosya kısmına gelip farklı kaydet ile Microsoft Office ile uyumlu olan bir dosya uzantısını seçebilirsiniz.
burda yanlışınız var biraz işin doğrusu piyadada etken ne ise ona uyum sağlamak şarttır genel anlamda baktığımızda ms office piyasaya hükmediyor gibi birşey sen bunu bile bile kendince farklı bir format oluşturup piyasaya hükmeden firmadan tanımasını bekliyorsan biraz zor derim

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467

Ya misal benden office programından bir proje yapmam isteniyor bende office olmadığı için LibreOffice dan bir proje yapıp onu başka bir yerde office te olduğu halde görüntülenmesini istiyorum bu tam olarak mümkün olabiliyor mu
Biliyorum elbette bu Microsoft'un suçu

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
Ya misal benden office programından bir proje yapmam isteniyor bende office olmadığı için LibreOffice dan bir proje yapıp onu başka bir yerde office te olduğu halde görüntülenmesini istiyorum bu tam olarak mümkün olabiliyor mu
Biliyorum elbette bu Microsoft'un suçu
ms office formatınd kayıt edersen tanır tabiki

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
burda yanlışınız var biraz işin doğrusu piyadada etken ne ise ona uyum sağlamak şarttır genel anlamda baktığımızda ms office piyasaya hükmediyor gibi birşey sen bunu bile bile kendince farklı bir format oluşturup piyasaya hükmeden firmadan tanımasını bekliyorsan biraz zor derim
Bu benim düşüncem. Birçok Linux dağıtımında bu program ön yüklü gelirken Microsoft'un buna ilgisiz kalması biraz garip geliyor bana. Ben bunu Microsoft'tan şu an beklemiyorum zaten. Ancak böyle bir şey LibreOffice kullanıcılarının artmasıyla mümkün olabilir. O da şu an için zor gibi görünüyor.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Microsoft herşeyi lisanslayıp ücretli yaptığı için LibreOffice'in bir şansı var olduğunu düşünüyorum

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
kayıt ederken seçeklerde ms ofis 2013 de var ve tanıyor ms-ofis açıyor cv leri Libre office ile hazırlıyorum ve kırtasiyede bastırıyorum onlar ms office kullanıyor.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
Microsoft herşeyi lisanslayıp ücretli yaptığı için LibreOffice'in bir şansı var olduğunu düşünüyorum
Bu devirde lisans telif hakkı çok önemli ucak bir fikir gelir aklına gider telif hakkını alırsın daha sonra o telif hkkını kullanmak isteyenlerden kira ücreti gibi para gelir ha dersin aklına geldi telif hakkını almadın ilk sen düşünsen yapsan bile telif hakkını alan kazanıyor yasal olarak artık

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Bu devirde lisans telif hakkı çok önemli ucak bir fikir gelir aklına gider telif hakkını alırsın daha sonra o telif hkkını kullanmak isteyenlerden kira ücreti gibi para gelir ha dersin aklına geldi telif hakkını almadın ilk sen düşünsen yapsan bile telif hakkını alan kazanıyor yasal olarak artık

Doğrudur fikirleri hakları korumak için telif hakkı önemlidir de türkiye şartlarında istenilen bu ücret oldukça fazla

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bir türlü ısınamadım. Office bağımlılık yapmış bende öğrenciyim diye lisans bedavaya geldi kullanıyorum mutluyum(hoş 5 aydır Office programı açmadım ama :D )
telif hakkını almadın ilk sen düşünsen yapsan bile telif hakkını alan kazanıyor yasal olarak artık
O fikri daha önce bulduğumuzu kanıtlarsak dahi mi telifi ilk alan kazanıyor?

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
Bir türlü ısınamadım. Office bağımlılık yapmış bende öğrenciyim diye lisans bedavaya geldi kullanıyorum mutluyum(hoş 5 aydır Office programı açmadım ama :D )

kanıta bağlı ama yasal olarak zor oluyor telif hakkını alan kazanıyor diye biliyorum

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467

Dedi ya ilk fikri bulsan bile telif hakkı kimde varsa o kazanır diye

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bu konuya bir çok örnek verebilir aslında da telif hakkı önemli yasal bir kanıt olarak geçiyor

Son düzenleme:

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Evde işte her gün kullandığım harkulade program.

berkayyildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki libreoffice'te hazırlanan dosyalar (slayt, word dosyası) office'te görüntülenirken herhangi bir sorun oluşmuyor mu? Daha öncelerde ms office ile libreoffice arasında uyum sorunu olduğunu duymuştum.

kdrcelep

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bende yüklü evet iş görüyor ama silinmiyor ne yaptıysam bu can sıkıcı :(

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,183
Microsoft'un Office yazılımlarından kaliteli olduğu kesin, açık kaynaklı olması ayrı bir güzelliği.