LGS ile alakalı

hovojim503

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Ben bu sene lgsye gireceğim şimdi bizim bir arkadaş var evi liseye yakın lgsye girmem diyor o liseye gidebilir mi sınava girmeden ben o kadar sınava girmişim uğrasmisim o uğraşmadan girmiş?

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Sanırım gidiliyor. Özel liseleri ( belli bir yüzdelik ile alanlar ) kazanamadığın sürece girmenin anlamı yok diye biliyorum.

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Peki diploama notu falan lazimmi?
O kadar detay bilmiyorum. Bunları senin bilmen lazım. Sonuçta sen gireceksin sınava. Ben aklımda kalan şeylerden yola çıkarak konuşuyorum. Hocalarına veya bilen arkadaşlarına sorarsan daha iyi olur.

hovojim503

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
O kadar detay bilmiyorum. Bunları senin bilmen lazım. Sonuçta sen gireceksin sınava. Ben aklımda kalan şeylerden yola çıkarak konuşuyorum. Hocalarına veya bilen arkadaşlarına sorarsan daha iyi olur.
Benimde bilgim yokki adam akıllı çok fazla bilgi kirliliği var

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
ben seneye 8 e geçecem sınava gir özel lise yerine fen lisesine git bende sınav olmasın istiyorum ama eğitim sistemi bu napcaz

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Benim bilgim var bu sene LGS'ye girmiş biri olarak. LGS'ye girersen Merkezi Yerleştirme ile yerleşiyorsun. Girmezsen adrese dayalı yani Yerel Yerleştirme ile. Tabii bu Yerel Yerleştirme ile alanların da aralarında iyi ve kötüleri var. İyi olanlar (anadolu çoğunlukla) karne ortalamasıyla diğerleri (meslek,imam hatip çoğunlukla) adresine göre alır.

hovojim503

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Yoeumlarini duzenlermisin konu silinsin

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Hocam konuyu neden "." yaptınız? Cevabınızı aldıysanız başlığı ve konuyu olduğu gibi bırakın bu sayede daha sonra araştıranlar cevap alabilir. Eski hâline getirirseniz çok mutlu oluruz. İyi forumlar.

Ayrıca konular silinmiyor.