LG Optimus Black (v10c) Root Yetkisi Kazandırma

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar Optimus Black 10c versiyonunu root yapamakta zorlanan arkadaşlar için oldukça basit bir yöntemle BlackJack uygulamasıyla tek tıkla root yetkisini kazanacaksınız.
Root yapım:
Önce ayarlar /geliştirme / ye tıklayıp usb hata ayıklama ve sahte konumlara izin ver seçenekleri işaretli olsun
Sonra telefonunuzu usb kablosuyla bilgisayara bağlayın daha sonra indirdiğiniz rar lı sıkıştırılmış dosyadan çıkan BlackJack uygulamasına tıklayın .
Bilgisayarınızın ekranında birşeyler yazmaya başlayacak yaklaşık olarak 10 saniye sonra telefonunuz reset atacak açılıp kapanacak ve telefonunuza root yetkisini kazandırmış olcaksınız.
blackjack uygulamasını indirme linki =

http://www.fileserve.com/file/tJHbm92/vadaaahttp://www.fileserve.com/file/4eEwNcj/v10cRoot.rar

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
evet benimki de daha önce superoneclick ile sorun çıkarıyodu ama bununla hiç sorunsuz tek tıklamayla halletmiştim.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
evet garanti kapsamından çıkarıyor. yukarıdaki program ile kolayca rootdan çıkma fonksiyonu yok ama en kötü durumda orjinal rom'u yeniden yüklerseniz düzelmiş olacaktır.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12

İNECEKLER LİSTESI

LG United Drivers Tıklayın !

Turkiye Rom v10c
http://www.fileserve.com/file/XZc424v

KDZ_FW_UPD_EN Tıklayın !

LG B2CTool Tıklayın !

Windows Enabler Tıklayın !64 bit sistem kullananlar için gerekli, 32bit kullananlar indirmeyebilir.

1-B2CTools'u kurun (Resim 1 De bulunan ilk dosyamız)

5704.jpg

2-KDZ_FW_UPD_EN.7z 'i klasörünü buraya çıkart diyelim ve msxml.msi'i kuralım
[TABLE="class: ncode_imageresizer_warning, width: 640"]
[TR]
[TD="class: td1, width: 20"]
wol_error.gif
[/TD]
[TD="class: td2"]Resimi büyütmek için buraya tıklayın[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
5706.jpg

3-Açılan klasörden mfc42.dll'i silin (64bit işletim sistemlerinde sorun çıkartıyor. 32bit sisteminiz varsa silmenize gerek yok.)
[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
5710.jpg

4-Windows Enabler'ı unpack edin.
5733.jpg

5-Telefonunuzun pilini çıkarın ve soldaki ses açma tuşuna basarak USB'ye takın ve sürücülerin yüklenmesini bekleyin. (Telefon Software Update modunda açılacaktır.)

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
5703.jpg

6-Aygıt Yöneticisini açın ve Modemler altında "LGE Mobile USB Modem" i deaktive edin.

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
5718.jpg

7-KDZ_FW_UPD.exe'yi admin olarak çalıştırın.(Resim 17)
Ve sonra Windows Enabler.exe 'yi admin olarak çalıştırın.(Resim 20)

Taskbar'da ikonunu göreceksiniz, bir kere tıklayın ve ON oldugunu görün.

5727.jpg
5729.jpg

8 - Şimdi KDZ dosyasını seçeceğiz, o dosyayı seçtiğinizde ekran aşağıdaki ayarlarda kalsın. (Resim 18- 19)

9 - Launch Software Update'ye tıklayın.
[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
5722.jpg

İşlem bitene kadar bilgisayarı ellemeyin, bilgisayarınızın hızına göre 5-10 dk arası sürebilir. İşlem bitince telefonun açılacaktır. Program hala update devam ediyor desede aldırmayın. Sol alt köşeden Exit'e basın usb kablosunu çıkartın. Yeni Rom'unuz hayırlı olsun.

technomind'ın anlatımından alıntı yaparsak ve türkiye rom'u yerleştirirsek bu şekilde yapılıyor.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar Optimus Black 10c versiyonunu root yapamakta zorlanan arkadaşlar için oldukça basit bir yöntemle BlackJack uygulamasıyla tek tıkla root yetkisini kazanacaksınız.
Root yapım:
Önce ayarlar /geliştirme / ye tıklayıp usb hata ayıklama ve sahte konumlara izin ver seçenekleri işaretli olsun
Sonra telefonunuzu usb kablosuyla bilgisayara bağlayın daha sonra indirdiğiniz rar lı sıkıştırılmış dosyadan çıkan BlackJack uygulamasına tıklayın .
Bilgisayarınızın ekranında birşeyler yazmaya başlayacak yaklaşık olarak 10 saniye sonra telefonunuz reset atacak açılıp kapanacak ve telefonunuza root yetkisini kazandırmış olcaksınız.
blackjack uygulamasını indirme linki =

http://www.fileserve.com/file/4eEwNcj/v10cRoot.rar

Birkaç gün önce Lg Optimus Black satın aldım. Ve sürekli root yetkisi alma konularını okuyorum ancak kafam biraz karıştı. Bu yöntem çok pratik gözüküyor. Birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
And. Sürümü: 2.2.2
Kernel Sürümü : 2.6.32
Yazılım Versiyonu: V10c

*superoneclick yazılımı ile root yetkisi almak mı daha sağlıklı ve stabil olur yoksa bu yöntem ile mi? Çünkü bu yöntem çok daha pratik, bu sebeple herhangi bir noksanlığı varmı (superoneclick e göre)
*root yetkisi alınca bu durum kalıcı oluyor değil mi?
*Yetki aldıktan sonra blackjack yazılımını silsek sorun olur mu?
*Bu yazılımı hafıza kartından çalıştırmak için hangi programı kullanmalıyız? (Tabi rar dan çıkararak karta atacağım)
Anlatım için teşekkürler

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Geri getirmeyide yazsaydın daha makul olurdu arkadaslar için :)

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Birkaç gün önce Lg Optimus Black satın aldım. Ve sürekli root yetkisi alma konularını okuyorum ancak kafam biraz karıştı. Bu yöntem çok pratik gözüküyor. Birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
And. Sürümü: 2.2.2
Kernel Sürümü : 2.6.32
Yazılım Versiyonu: V10c

*superoneclick yazılımı ile root yetkisi almak mı daha sağlıklı ve stabil olur yoksa bu yöntem ile mi? Çünkü bu yöntem çok daha pratik, bu sebeple herhangi bir noksanlığı varmı (superoneclick e göre)
*root yetkisi alınca bu durum kalıcı oluyor değil mi?
*Yetki aldıktan sonra blackjack yazılımını silsek sorun olur mu?
*Bu yazılımı hafıza kartından çalıştırmak için hangi programı kullanmalıyız? (Tabi rar dan çıkararak karta atacağım)
Anlatım için teşekkürler

superoneclick bende root işlemini gerçekleştiremedi. ben de blackjack ile yaptım ki ikisi de aynı şeyi yapıyor blackjack sizin için çok daha basit ve kolaydır. evet root kalıcı oluyor fakat daha sonra geri dönülebiliyor. evet blackjack'i işin bittikten sonra silebilirsin. blackjack 'i bilgisayarına kurmayacaksısn. telefonu bilgisayara bağlayıp blackjack'i bilgisayardan çalıştıracaksın. işi bitince telefon yeniden başlayacak o zaman root olmuş sayabilirsin.

root'u iptal etmek için superoneclick'in unroot fonksiyonu var ama kullanmadığım için ne kadar başarılı bilmem. ben kaldıracak olursam içine telefon yazılımını yeniden yüklerim olur biter gider root.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=19949]NecronomicoN[/MENTION] Çok teşekkürler.

Nativist

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Root garanti kapsamından çıkıyor evet ama LG servis fazla önem vermiyor bu konuya. :biggrin: Unroot olmadan giden cihazların garanti kapsamında olduğuna birkaç kez şahit oldum. Galaxy2 gibi sayaç okunmuyor OB'de. Gerçi bu sayaç sorununa da çözüm bulundu. :biggrin:

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Root garanti kapsamından çıkıyor evet ama LG servis fazla önem vermiyor bu konuya. :biggrin: Unroot olmadan giden cihazların garanti kapsamında olduğuna birkaç kez şahit oldum. Galaxy2 gibi sayaç okunmuyor OB'de. Gerçi bu sayaç sorununa da çözüm bulundu. :biggrin:

Öyle bir durum söz konusu olmaması güzel o zaman :) ama yinede her seferinde atalarımız ne demiş, dereyi görmeden paçayı sıvama :) aslında bu değildi diyeceğim atasözü ama olsun :D

manihac

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün yükleme yaparken program hata verdi kapattı kendini ödüm ...ma karıştı telefon gitti die alalhtan bişey olmamış sizdede buna benzer bişey oldumu arkadaşlar bütün yazanları aynen uyguladım update başladıktan 2 dakika sonra program hata verdi kapatılıyor dedi

ofpistan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
blackjack ile rahatlıkla 32bit win7de , optimus black orjinal romlu 2.3.4 cihazıma root yaptım, elinize sağlık :)

--- Mesaj Güncellendi ---

blackjack ile rahatlıkla 32bit win7de , optimus black orjinal romlu 2.3.4 cihazıma root yaptım, elinize sağlık :)
mesajımı düzenliyorum, afedersiniz yanılgıya düşmüşüm cihazım rootlanmamış, titanium backup yüklediğimde uyarı verdi rootlu değil dedi :/

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
blackjack uygulaması 2.3.4 sürümü için geçerli değildir.