Lg G5'te Dijital sabitleme var mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan F1kan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Öncelikle herkese selam.
Merak ettiğim, araştırdığım ve net bir sonuç alamadığım bir konu bu.
Bilgimiz üzere Lg g5 te ois (optik imaj sabitleme) var olduğunu biliyorum fakat eis (elektronik imaj sabitleme) yada dijital sabitleyici var mı yok mu bilmıyorum ve net bir şekilde sonuca varamadım.
Biri var biri olması gerekiyor biride galiba yok diyor. Bu konuştuğum insanlarda bu işlerin içinde anlayan birileri.
Fakat kimse net bir şey bilmiyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Kimse bilmiyor işte. Boşver varsa napicaksin :D

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
G5'in sahip olmadığı tek yeni özellik, elektronik görüntü sabitleme (EIS) değildir. G5 ayrıca, 4K video için bit hızını 48 Mb / s'ye yükselterek G4'ün nispeten düşük 30 Mb / s'den yükseltir.
Kaynak: The LG G5 Review (Site İngilizce olduğu için eis kısmını Google Translate'den çevirdim.)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Yani anladığım kadarıyla LG G5'te eis yokmuş.
--- Gönderi Güncellendi ---
@F1kan Birincil arka kamera videodan küçük titreşimleri kaldırmak için OIS'yi otomatik olarak kullanır. Bu, titrek elleri telafi etmeye yardımcı olur, ancak kamera da çok doğal olmayan görünen yön değiştirdiğinde videoda bir oynaklık meydana getirir. Neyse ki, G5 artık OIS'ye ek olarak EIS'i etkinleştirmek için bir seçenek içeriyor. Bunu yapmak titreşimleri daha da azaltır ve OIS titreşimini hemen hemen ortadan kaldırır. OIS ve EIS'i de bir araya getiren Galaxy S7 ile kıyaslandığında, G5'in görüntü sabitleme sistemi, daha az OIS sıfırlamasıyla (hareket sınırına ulaşarak video çerçevesinin atlamasına neden olur) ve titreşimlerden daha az hareket bulanıklığıyla daha iyi çalışır.

Kötü haber şu ki 4K video kaydedilirken EIS kullanılamıyor. 4K video için beş dakikalık bir kayıt sınırı ve 4K video kaydı devre dışı bırakıldığında hareketsiz görüntüler yakalama özelliği vardır. Bu sınırlamaların tümü, G5'in 4K kayıt modunu bir hile modundan başka bir şey gibi hissettirmiyor.

G5'in yavaş çekim video modu, 4K modundan daha az kullanışlı. Yalnızca birincil arka kamera ile çalışır, geniş açı veya ön yüz kameraları için değil. 4K modu gibi hiçbir EIS desteği de yok.
Kaynak: The LG G5 Review

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Ya bide ben bir yerde okudum eis veya dijital sabitleme için donanım ihtiyacı yokmuş.
Farklı şekillerde cihazda oluşturulabilirmiş. Root yada güncelleme gelerek. Acaba bu ne derece doğru bir fikrin var mı ?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ya bide ben bir yerde okudum eis veya dijital sabitleme için donanım ihtiyacı yokmuş.
Farklı şekillerde cihazda oluşturulabilirmiş. Root yada güncelleme gelerek. Acaba bu ne derece doğru bir fikrin var mı ?
Onu bilmiyorum.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
@F1kan Birincil arka kamera videodan küçük titreşimleri kaldırmak için OIS'yi otomatik olarak kullanır. Bu, titrek elleri telafi etmeye yardımcı olur, ancak kamera da çok doğal olmayan görünen yön değiştirdiğinde videoda bir oynaklık meydana getirir. Neyse ki, G5 artık OIS'ye ek olarak EIS'i etkinleştirmek için bir seçenek içeriyor. Bunu yapmak titreşimleri daha da azaltır ve OIS titreşimini hemen hemen ortadan kaldırır. OIS ve EIS'i de bir araya getiren Galaxy S7 ile kıyaslandığında, G5'in görüntü sabitleme sistemi, daha az OIS sıfırlamasıyla (hareket sınırına ulaşarak video çerçevesinin atlamasına neden olur) ve titreşimlerden daha az hareket bulanıklığıyla daha iyi çalışır.

Kötü haber şu ki 4K video kaydedilirken EIS kullanılamıyor. 4K video için beş dakikalık bir kayıt sınırı ve 4K video kaydı devre dışı bırakıldığında hareketsiz görüntüler yakalama özelliği vardır. Bu sınırlamaların tümü, G5'in 4K kayıt modunu bir hile modundan başka bir şey gibi hissettirmiyor.

G5'in yavaş çekim video modu, 4K modundan daha az kullanışlı. Yalnızca birincil arka kamera ile çalışır, geniş açı veya ön yüz kameraları için değil. 4K modu gibi hiçbir EIS desteği de yok.
Kaynak: The LG G5 Review
Peki bu eis otomatik olarak etkin mi yoksa biz mi manuel olarak etkinleştircez ?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Bir araştırayım.

Peki neden? :)
Yoksa LG G5 ile video çekerken videoda titreme mi oluyor.
Biraz araştırmak istedim ama kayda değer bir sonuca ulaşamadım.
Ya dostum bu G5 varya çok illet bir alet :D Ben zamanında şey derdim yahu fotoğraf kalitesi iyi olup nolucak sanki kötü olsada olur yeterki işlemci yolda bırakmasın :D
Ben Lg g5 aldığımda Sd 820 ve fiyatı sayesınde almıştım. Ama bir gün arkadaşlarla motorlara atlayıp hafta sonu gezisi yaptık. Biraz fotoğraf çekiyim dedim. Çekmez olaydım o günden sonra bağımlılık yaptı :D Yani o kadar güzel kareler yakaladım ki acemi olmama rağmen anlatamam. O gün arkadasımda şaşırdı ben İp6s+ kullanıyorum o kadar para verdim ama keske böyle kamerası olsaydı bile dedi. Hele geniş açılı kemaraya herkes mest oldu yav :D Sonra kurcaladım tabi manuel ayarlarını falan bu sefer daha beter oldu. İyice güzel yakalamaya başladım fotoğrafları işte o an dedim iyi ki almışım bu telefonu :D
Eee haliyle sonra Video tarafına geçtim. Ama videosu gerçekten diğer makinelere kıyasla geride. Ayrıntı noktasında veya ois konusunda harbiden çok iyi olmadığını gördüm. Ama şimdi ben genelde bu videoları dağda bayırda çektiğimden dolayı atlıyorum zıplıyorum daha fazla sallanıyor. Yani gönül isterdi bir Z5pre veya S7 performansı göstersin sadece iosta ama... :D Bunuda şükür ya sonuçta 1600 lira verdik daha iyisi için daha fazlası gerekir :D
Ama unutmadan şunuda demek istiyorum. Güncellemde 1080p 30 fps den 60 fpsye çekildi yahu çok tatlı videolar çıkıyor 1080pde de :D
Senin düşünmeden yeter dostum benım :) Boşver bulmassanda olur :D