Lg g4c mi samsung galaxy a3 mü?

batuhancora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlıkta da belirttiğim gibi bu iki cihaz arasından bir tercih yapacağım.Teknik özelliklerine bakacak olursak en önemli farkı lg'nin 8 gb olan hafızasında ve a3'ün 1900 mAh'lik bataryasında görüyoruz.İki telefonu da kullandım,lg'nin arayüzünün g4c'yi akıcı olarak kullanmamıza izin vermediğini,a3'ün ise gayet akıcı bir performansa sahip olduğunu test ettim.Benim kararsızlığım,batarya kapasitesini seçip hafıza alanından mı taviz vereyim diye düşünmem(lg g4c 8gb 2540 mAh seçilmiş oluyor) yoksa bataryayı boş verip 16 gb hafıza alanına sahip olan performanslı a3'ü mü alayım demem oluyor.Bu cihazları kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Ikisi de değil ciddiyim.

Batarya demişsiniz sizin daha çok G7 ile Lenovo P70 (Kesinlikle öneririm ısınma sorunu harici problemi yok,+4000 mAh batarya avantajı)'e yönelmeniz gerek.

Öte yandan

LG orta seviye güncellemelerini oldukça hızlı ve duyurulduktan kısa süre sonra alabiliyor Türkiye kullanıcıları.

Ama 8 GB depolama Lollipop'da işi yokuşa sürebilir.

Samsung Türkiye'de güncelleme konusuna dikkatini vermiyor. Cihazlara bir tane güncelleme verip fişini çekiyor. A3 de öyle olur zaten. Gerçi g4c'nin kaderi de aşağı yukarı aynen böyle olur.

LG genel olarak güncelleme dağıtımında daha hızlı.

Ve A3 lollipop alırsa Samsung bir mucizeye imza atar. 2GB ramli Note 2 alamadı da A3 aldı diye.

2 GB ram aşağısı bu devirden sonra tercih edilmemeli.

batuhancora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumunuz için çok teşekkürler.Aslında en başta general mobile android one düşünüyordum ama telefonla ilgili benim için çok önemli bir şikayet aldım,konuşma sırasında ses karşı tarafa çok kısık bir şekilde gidiyormuş,performans olarak diyecek birşey yok ancak dediğim gibi konuşmada ses düzgün gitmiyorsa telefon olmasının ne anlamı var.O yüzden bu iki telefona yönelmiştim ama siz de tavsiye etmiyorsunuz.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Lenovo P70'de tek ısınma sorunu var mimari kaynaklı 28 nm işlemci.

Başka sorunu var mı bilmiyorum. Ki bu fiyatta S400/S410/S615li cihazlar satılırken Lenovo benchmarklarda S615'i deviren S801 ile yakın puanlar alan Mt6752'yi bu fiyatlarda satıyor. Bu işlemciyi sadece Sony Xperia C4'de ve Meizu M1 Note'da kullanıyor Türkiye'de. Meizu 899'a sanıyorsam Sony de 1149'a satıyordu.

750 TL olması lazım. Bir deneyin mağazalarda şahsen tek beğenmediğim şey lenovo launcherdeki o saat.

Geri kalanında performansı da çok iyi, 4000 mAh devasa bataryaya sahip olması da bir artı. En az 2 gün çıkarır sualsiz.

Gm 4G kronik sorunları olan bir cihaz yapacak bir sey yok bu General Mobile'in ilk defa Türkiye'de montajını yapıp yazılımı Google'ın desteğiyle ürettiği cihaz. Ilklerde böyle sorunlar yaşanması normal. Ben General Mobile'dan yeni bir atak bekliyorum. Bu iyiydi mesela Türkiye'ye ben buradayım diyebildi. Discovery'den sonra.

batuhancora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Isınma sorunu dediniz p70 için.Bu sorun aşırı derecede oyun kullanımı veya uygulama kullanımından sonra oluşan bir sorun mu, yoksa genel olarak telefon hep ısınıyor mu?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Nasıl olduğu hakkında kesin bir bilgim yok çünkü MT6752'li cihazlar daha yeni yeni geldiler ama 720p ekranı ve güç tasarrufu odaklı Cortex A53 çipinden dolayı büyük ihtimal aşırı kullanımdan olur diye düşünüyorum ben. Ama o işlemcinin ısınma sorunu olduğunu biliyorum. Çünkü onun üzerine daha düşük frekanslı MT6753 tanıtıldı.