LG G4 Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vikings
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nickladeon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese iyi forumlar. Bir haftadir G4 kullaniyorum. Her seyiyle cok guzel bir telefon. Tek sorunu batarya. Kendi sarj aletini seyehat sirasinda kaybettim. Daha önce g2 kullaniyordum 6 saat gibi bir sure aliyodum. G4 te ise ekran suresini 3 saat 30 dk gibi cok kotu bir zaman aliyorum. Sizin de böyle mi? Sarj aleti almam mi gerekiyor yoksa başka bir çözümü var mi? (kullandigim sarj aleti 2000mAh/h)

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Herkese iyi forumlar. Bir haftadir G4 kullaniyorum. Her seyiyle cok guzel bir telefon. Tek sorunu batarya. Kendi sarj aletini seyehat sirasinda kaybettim. Daha önce g2 kullaniyordum 6 saat gibi bir sure aliyodum. G4 te ise ekran suresini 3 saat 30 dk gibi cok kotu bir zaman aliyorum. Sizin de böyle mi? Sarj aleti almam mi gerekiyor yoksa başka bir çözümü var mi? (kullandigim sarj aleti 2000mAh/h)
Şarj süresi G4 için gayet normal.

matrix_92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Herkese saygilar sevgiler.. Yeni g4 kullanicisiyim 1gun oldu .. Cektigim fotograflarin uzerinde efek, duzenleme vb... Gibi seyler yaptigimda fotografi efekli olarak kaydedemiyorum.. Foto orjinel bi sekilde duruyo... Bu konuda bir cozumunuz var miBirde yeni kullanici oldugum icin telefon icin tavsiyeleriniz varmi... Teşekurler..

merhaba,
efekt yapabilmen için cektigin resimlerin telefon hafızasına kaydediliyor olması gerekiyor. bunun içinde kamera uygulamasında ayar butonu mevcut ona tikla ve ok işaretiyle hafıza kartını gösteren yere tikla kayıt yeri olarak telefonu seçecek ondan sonra yaptığın tüm efektleri başarıyla kaydedersin..

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39
cd2f626fe72392520c693378c9af8e04.jpg
b46db26f90b422d64c40809021c55cde.jpg
712d7bc009933cb776790673da68833b.jpg

Yeni güncelleme geldi arkadaşlar.
Sürüm H815 v20e

muharremizm01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
37
Beyler telefon sistem cihaz hakkinda guncelleme diyerek güncelleyebiliyoruz ben indiriyorum suan

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
G4'lere, wifi calling ve voLTE özellikleri eklendi. Bu özellikler hakkında geniş bilgiyi google üzerinden öğrenebilirsiniz. Muhtemelen de 4,5G ile operatör üzerinden görüntülü görüşmek de artık mümkün olacak

muharremizm01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
37
Bugün LG G4 Kullanıcıları 196Mb. Boyutunda bir güncelleme aldı. Bu güncelleme ile LG G4cihazlarında bir çok hatayı düzelttiği gibi iki yeni özellikte aktif edilmiş oldu. LG’nin Güncelleme detaylarında da belirttiği gibi Wi-Fi Calling ve Volte uygulamaları aktif edildi. Bu iki güncellememin detaylarına ve ne işe yaradıklarına bakalım.

Ülkemizde 4.5G Teknolojisinin gelmesine sayılı günler kaldı, cihaz üreticileride donanım olarak hazır olan cihazlarını 4.5G teknolojisi ile daha iyi kullanılabilmesi için yeni güncellemeler yayımlıyor. LG G4 V20egüncellemesinin ana temeli HD kalitesinde ses ve görüntü aktarımını saglaması. HD kalitesinde ses ve görüntü aktarabilmesi için yüksek hızlı internete ihtiyaç duyuluyor. Ülkemizde de 1 Nisan itibari ile Yüksek hızlı internet erişimi sağlanacaktır.

Wİ-Fİ CALLİNG NEDİR ?

Şebekenin çekmediği noktalarda, Varsa Wi-Fiaracılığı ile bağlanarak %100 kesintisiz görüşme yapılan bir teknolojidir. Bu teknoloji uzun yıllardır ABD’de kullanılmaktaydı, ülkemize yeni gelmiş bir teknolojidir. Bu özelliği Operatörlerin desteklemesi gerekiyor.Wifi Calling teknonojisi ile uyumlu Operatörler tarafından bu teknolojiyi kullanabilirsiniz.

VOLTE NEDİR ?

Volte ‘nin açılımı “Voice over LTE” (VoLTE)
Birini ararken aynı zamanda neden aradığınızı sms olarak gönderebileceksiniz ; Örneğin geç saatlerde telefona bakmadığını bildiğiniz bir arkadaşınız sabaha karşı arıyorsunuz , gerekçenizi aynı anda yazarsanız sizin için zaman ayırabilir.Videolu arama – görüntülü konuşma esnasında ekranda karşılıklı çizimler ve tarifler yapabilirsiniz. Bu adres tarifi olabilir bir nesnenin özellikleri olabilir ya da onu sevdiğinizi göstermek için kalp çizmiş olabilirsiniz.Videolu görüşmeler HD kalitesinde olacak . Şu an kullanılan görüntülü konuşmalara dikkat ettiyseniz kendi görüntünüz net karşı tarafın görüntüsü bulanıktır. Bu teknoloji ile karşı tarafa sizin , size karşı tarafın görüntüsüyformatta iletilecek.Mp4 formatında 4 hatta 5 kanal ses transferi . Aslında bunu denemiş olmalısınız . Whatsapp üzerinden telefon görüşmesi yaptıysanız ses kalitesini de fark etmişsinizdir. Bu teknoloji ile telefon görüşmeleri de bu kalitede olacak.Çağrı merkezlerinde sesli tanıma sistemleri yaygınlaşacak . Şu anda annenizin kızlık soyadına kadar inen güvenlik soruları kalkacak ve sesli tanıma sistemleri tam olarak oturacak . Hazırda kullanılan sesli tanıma sistemleri de var ama şu anda yok kadar az. Bu teknoloji ile daha yoğun kullanılabilecek.Daha net ses ile iletişim oranı %90 lara çıkacak . Şu anda telefonda görüşme yaparken %30 gerçeklik %90 a kadar çıkacak.Adres paylaşma devri başlayacak , daha önce google maps ın da dile getirdiği adres paylaş özelliği ile bir yandan telefonla görüşürken bir yandan harita üzerinde adres paylaşımı yapabileceksiniz. Muhtemelen şu diyalog kesin geçecek “bak ekrana şimdi , gördün mü işaretledim. Buraya gideceksin , sana göre ben de şu anda buradayım. ”Çok büyük verileri bir çırpıda alıp gönderebileceğiz . Şu an telefonlarımızda birbirimize göndereceğimiz dosya boyutu sorunsuz 10 Mb düzeyinde . Bu teknoloji sayesinde Gb düzeyinde verileri birbirimize mobil şebekeler üzerinden gönderebileceğiz.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bende yakın zamanda g4 aldım. en büyük sorunları ısınma ve pil.
normalde elde kullanırken cihaz ısınıyor ama idare ediyorsunuz. fakat hem yüksek performans isteyip hemde şarja takarsanız alet aşırı ısınıyor kapanıyor. pil konusunda bendeki cihaz pc markda 4.30 saat dayandı. bursa yolunda 3 saat aralıksız navigasyon olarak çalıştı.

ısınma için cpu yu lowerclock yaptım 1 ghz civarında çalıştırıyorum. pilede etkisi oldu 5.30 saate çıktı.
ısınma çözüldü tabi performans da düştü testlerde. kullanımda çok bir fark olmuyor.

ekran için lg nin beyaz teması yerine siyah temaya geçtim. tabi bunun için twrp kurmak lazımdı.
xda dan buldum temayı dolayısıyla bazı hataları var ama genel olarak kullanılabilir durumda.

tema sonrası test yapmadım ama günlük kullanıma etkisi olacaktır

muharremizm01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
37
bende yakın zamanda g4 aldım. en büyük sorunları ısınma ve pil.
normalde elde kullanırken cihaz ısınıyor ama idare ediyorsunuz. fakat hem yüksek performans isteyip hemde şarja takarsanız alet aşırı ısınıyor kapanıyor. pil konusunda bendeki cihaz pc markda 4.30 saat dayandı. bursa yolunda 3 saat aralıksız navigasyon olarak çalıştı.

ısınma için cpu yu lowerclock yaptım 1 ghz civarında çalıştırıyorum. pilede etkisi oldu 5.30 saate çıktı.
ısınma çözüldü tabi performans da düştü testlerde. kullanımda çok bir fark olmuyor.

ekran için lg nin beyaz teması yerine siyah temaya geçtim. tabi bunun için twrp kurmak lazımdı.
xda dan buldum temayı dolayısıyla bazı hataları var ama genel olarak kullanılabilir durumda.

tema sonrası test yapmadım ama günlük kullanıma etkisi olacaktır
Lg g4 u tasarruf moduna alinca turunculuk oluyor ekranin altinda ve ustunde bence turuncu bir tema bulmalisin 2k ekrana siyah tema daha cok enerji tuketecektir

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Lg g4 u tasarruf moduna alinca turunculuk oluyor ekranin altinda ve ustunde bence turuncu bir tema bulmalisin 2k ekrana siyah tema daha cok enerji tuketecektir
dediğin doğruymuş teşekkürler. düz mantıkla düşündüm yanıldım. gerçi siyah olarak daha hoşuma gitti ama becerebilirsem beyaza dönerim yine.

siyah tema aslında tema değil yama daha çok. turuncu da çok çirkin oluyor. o yüzden kullanamıyorum güç tasarruf modunu. root yaptım cpu düşürdüm greenfy root modunda çalıştırıyorum. muhtemelen benzer etkiyi yapacaktır.

muharremizm01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
37
Dostum iyilestirme guncellemesinin yaninda gelen yenilik var mecbur guncelle herhangi bir sorunu yok icin rahat olsun ben guncelledim ilk çıktığında formdaki arkadastan görüp de

kosed

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Bir sorum olacak bende iphone 6 var ve sarj durumundan pek memnun degilim. Lg g4 veya z5 alacagim. Lg g4 sarj durumu nasil deneyimlerinize gore? Genelde is yerinde Wifi kullanirim azda olsa 3g ile baglanirim cekmedigi yerlerde. Oyun oynamam. 1 gunu rahat cikarirmi

Lody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi forumlar, merak ettiğim 1-2 soru var telefonu aldığımdan beri bayadır bakmıyorum konuyada, öncelikle andorid 5.1 sürümünü kullanıyorum ve 4g aktir herhangi bir güncelleme yapamama gerek var mı bi artısı olucak mı bana acaba? bir de whatsapp'tan gelen mesajlarda bildirim ledi takılı kalıyor bu sorunu yaşayan var mı hala ?

kingodisko26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Arkadaslar bu son gelen guncelleme de herhangi bir iyilestirme yazmamasina ragmen benim batarya mi baya toparladi 2 2bucuk saat ekran suresi aliyorduk 3g de guncelleme sonrasi 4.5 g de 4 saati gördüm bugun wifi kullanmadan

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39
İyi forumlar, merak ettiğim 1-2 soru var telefonu aldığımdan beri bayadır bakmıyorum konuyada, öncelikle andorid 5.1 sürümünü kullanıyorum ve 4g aktir herhangi bir güncelleme yapamama gerek var mı bi artısı olucak mı bana acaba? bir de whatsapp'tan gelen mesajlarda bildirim ledi takılı kalıyor bu sorunu yaşayan var mı hala ?
Bildirim ledi sorunu aynı, ancak güncellemeni tavsiye ederim.

muharremizm01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
37
Bir sorum olacak bende iphone 6 var ve sarj durumundan pek memnun degilim. Lg g4 veya z5 alacagim. Lg g4 sarj durumu nasil deneyimlerinize gore? Genelde is yerinde Wifi kullanirim azda olsa 3g ile baglanirim cekmedigi yerlerde. Oyun oynamam. 1 gunu rahat cikarirmi
Z5 de hala isinma sorunları var kamerada foto cekerkrn isindi diyor kapanıyor kardesim lg g4 alacaksan eğer paralel ithalat gidipde hepsiburada gibi yerden almican basacan parayi vatan teknosa dan alcan ki kafan agrimasin ileride tavsiyem sadece vatandan al gelelim sarj konusunaaa bak ben teli elimden hic gun boyu dusurmuyorum oyun sosyal medya kamera çok aktif kullaniyorum ve sadece 4 saat sarj suresi aliyorum %100 den 15 e kadar gecen en az cok surem 4 ila 5 saat arasi değişiyor simdi bu sana gunluk kullanimda yetecektir şayet yetmez isee yedek batarya alacaksın dock standi var alacaksin rahat edeceksin ben aliexpressten aldim 54 liraya 2 haftada elimde oldu batarya orjinal 3.000 mAh batarya aida gibi antutu gibi progtamlar ile test ettim pili orjinal yani fotosunu atayim
76a47b4f6fbeecf527dc884a8830a111.jpg

39b8cbf7937eb69c20c5d746aeb72892.jpg

3de257635710a62b49214fe4a5f0b84c.jpg

Cok memnunum kardesim yedek batarya ile gunu cikariyorum pili harici olarak bu docka koyup sarj ediyorm henüz pilim 30 da en az da 20 de ilen diger pil 100 doluyor onu takiyorum bosalani dolduruyorum gunum boyle geçiyor tavsiye ederim tum lg g4 kullananlara

muharremizm01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
37

kosed

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Z5 de hala isinma sorunları var kamerada foto cekerkrn isindi diyor kapanıyor kardesim lg g4 alacaksan eğer paralel ithalat gidipde hepsiburada gibi yerden almican basacan parayi vatan teknosa dan alcan ki kafan agrimasin ileride tavsiyem sadece vatandan al gelelim sarj konusunaaa bak ben teli elimden hic gun boyu dusurmuyorum oyun sosyal medya kamera çok aktif kullaniyorum ve sadece 4 saat sarj suresi aliyorum %100 den 15 e kadar gecen en az cok surem 4 ila 5 saat arasi değişiyor simdi bu sana gunluk kullanimda yetecektir şayet yetmez isee yedek batarya alacaksın dock standi var alacaksin rahat edeceksin ben aliexpressten aldim 54 liraya 2 haftada elimde oldu batarya orjinal 3.000 mAh batarya aida gibi antutu gibi progtamlar ile test ettim pili orjinal yani fotosunu atayim
76a47b4f6fbeecf527dc884a8830a111.jpg

39b8cbf7937eb69c20c5d746aeb72892.jpg

3de257635710a62b49214fe4a5f0b84c.jpg

Cok memnunum kardesim yedek batarya ile gunu cikariyorum pili harici olarak bu docka koyup sarj ediyorm henüz pilim 30 da en az da 20 de ilen diger pil 100 doluyor onu takiyorum bosalani dolduruyorum gunum boyle geçiyor tavsiye ederim tum lg g4 kullananlara
Oncelikle tesekkur ederim. İthalat garantili almayacagim ve dediginiz gibi yedek batarya ile sarjin bana yetecegini dusunuyorum. Peki bu bataryanin daha yuksek mah olani yokmu?

muharremizm01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
37
Oncelikle tesekkur ederim. İthalat garantili almayacagim ve dediginiz gibi yedek batarya ile sarjin bana yetecegini dusunuyorum. Peki bu bataryanin daha yuksek mah olani yokmu?
8.500 mAh olan bataryasi mevcut ama hem telefonu cok kaba gösteriyor hemde cok gec dolum suresi var onu tavsiye etmiyorum bunu alirsaniz isinizi görecektir zaten ben cok yogun kullanimda isimi görüyor 1 batarya yuzde 20 de 30 da iken diger bataryam 100 de 100 doluyor zaten

kosed

Asistan
Reaksiyon puanı
20
8.500 mAh olan bataryasi mevcut ama hem telefonu cok kaba gösteriyor hemde cok gec dolum suresi var onu tavsiye etmiyorum bunu alirsaniz isinizi görecektir zaten ben cok yogun kullanimda isimi görüyor 1 batarya yuzde 20 de 30 da iken diger bataryam 100 de 100 doluyor zaten
Tessekkur ediyorum. 1 tane alcam lg g4 kirmizi

kosed

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Simdiden hayirli olsun kardesim deri kapak zamanla aşınıyor plastik kapakta almakta fayda var ben gold seramik aldim cok şık duruyor :)
Kapaklari ayriyetten satiliyormu? Kirmizi deri hosuma gidiyor kullanmak istiyorum sonradan plastik kapak takarim