Lg g3 vs note 3

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ben sadece arkadaşa öneri yaptım :)
Ona bakarsan Gm elite'de onların yaptığını yapabiliyor yada Lg g pro veya S4 veya lumia 1520 :D

O cihazlarda güzeldir Lumia 1520 favorim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yedek bataryayla çözebilirsiniz şarj sorununu. 2K ekranın da keyfini çıkarırsınız.

Güzel fikir ama kim her gün 2 bataryayıda doldurmakla uğraşıcak ki? :)

İki bataryada bitti birini telefona takıp şarj ettin doldurdun, telefonu alıp kullansan diğerini şarj edemiyorsun illa bataryayı çıkartıp diğerini takıcaksın onunla şarj ediceksin vs vs.

Devamlı batarya tak çıkar tak çıkart telefonu aç kapat aç kapat zararı olur bence.

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
O cihazlarda güzeldir Lumia 1520 favorim.

Aynen arkadaş keşke 1520 alsa

3g konuşmada 28 saat web'de 12 saat video oynatma 12 saat civarı sonuçlar alıyor ama dediğim gibi pek güvenmemek lazım daha doğrusu ben pek güvenmiyorum bu teslere :)

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Yedek bataryayla çözebilirsiniz şarj sorununu. 2K ekranında keyfini çıkarırsınız.

2K ekranın hiçbir artısı yok, full hd ile 2k yı 5.5 inç de nasıl ayırt edebiliyorsunuz.Şu anda kullandığınız ekran bile en fazla Full HD dir. Yedek batarya ise tamamen saçmalık yanımda taşınabilir şarjda taşırım ne farkı var ya da Note 3 ile S5 de çıkarılabilir batarya o zaman 3 kat fazla süre alırım G3 den. Önemli olan hiç bir şeye ihtiyacı olmadan bana sağlaması gerekli, ben şu ana kadar hiç bir Samsung kullanıcısının da bunun bataryası bitti başka bir batarya takayım dediğini de görmedim.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Güzel fikir ama kim her gün 2 bataryayıda doldurmakla uğraşıcak ki? :)

İki bataryada bitti birini telefona takıp şarj ettin doldurdun, telefonu alıp kullansan diğerini şarj edemiyorsun illa bataryayı çıkartıp diğerini takıcaksın onunla şarj ediceksin vs vs.

Devamlı batarya tak çıkar tak çıkart telefonu aç kapat aç kapat zararı olur bence.

İyi de bataryayı illa telefonun içinde doldurmak gerekmiyor. Bataryaları şarj etmek için aletler var zaten.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
2K ekranın hiçbir artısı yok, full hd ile 2k yı 5.5 inç de nasıl ayırt edebiliyorsunuz.Şu anda kullandığınız ekran bile en fazla Full HD dir. Yedek batarya ise tamamen saçmalık yanımda taşınabilir şarjda taşırım ne farkı var ya da Note 3 ile S5 de çıkarılabilir batarya o zaman 3 kat fazla süre alırım G3 den. Önemli olan hiç bir şeye ihtiyacı olmadan bana sağlaması gerekli, ben şu ana kadar hiç bir Samsung kullanıcısının da bunun bataryası bitti başka bir batarya takayım dediğini de görmedim.

İphone 5s kullanıyorum şarjı bazen yeterli bazen yetersiz oluyor, şarjlı kılıfım var %20den %100'e çıkartıyor %20ye tekrar düşünce %48 ile %55'e kadar daha çıkartıyor yani toplamda %148 veya %155 şarj veriyor kılıf, hem telefonun hemde kılıfın şarjı bittiği zaman usb kablosunu iphone şarjıma bağlayıp prizden şarj ediyorum hemde 2sini aynı anda şarj ediyor alıp kullanıyorum.

Hani G3'ün şarjlı kılıfı olsa neysede hadi oldu diyelim o tasarımı mahvedicek.

Kısaca dediğin gibi eğer 2200TL vericeksem bir telefona '' Türkiyede asgari ücret ne kadar biliyoruz '' o telefon benim yerime hizmet etmesi gerekiyor nerdeyse.

İyi de bataryayı illa telefonun içinde doldurmak gerekmiyor. Bataryaları şarj etmek için aletler var zaten.

Her şey masraf, oldu bize 2400TL :)

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sonuca gelirsek konu batarya ise eğer andoid istiyosan G2'de alabilirsin G3'te Note'3 te

En iyisi 1520 almak stabilmi stabil marketi her gün nüyüyor kameramı kamera batarya performansımı oda onda işlemcilerde aynı ki Wp8 de o işlemci harikalar yaratıyo :D

Fiyat istanbulbilişim'de 1930 TL

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Her şey masraf, oldu bize 2400TL :)

Akıllı telefona 2200 TL vermeyi gözden çıkarıyorsa 200 TL ne ki? Bak ben mesela S3 Mini'den G2'ye geçtim ve S3 Mini'de yaptıklarımın aynısını yine G2'de yapıyorum. Hava atmayı ve en iyisini istediğimiz sürece biz daha çok kazık yeriz. Ben de artık bozulana kadar G2'yleyim.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bayramdan sonra odak noktası olan bir çok telefonda indirime gidileceği duyumlarını almaktayız... bazılarına ise zaten indirim yapıldı fakat uygulama bayram sonrasına denk gelicek gibi. Planlarınızı iyi yapmanızı öneririm.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Akıllı telefona 2200 TL vermeyi gözden çıkarıyorsa 200 TL ne ki? Bak ben mesela S3 Mini'den G2'ye geçtim ve S3 Mini'de yaptıklarımın aynısını yine G2'de yapıyorum. Hava atmayı ve en iyisini istediğimiz sürece biz daha çok kazık yeriz. Ben de artık bozulana kadar G2'yleyim.
Benim discovery bile s3 mini den iyidir ben discoveryden g2ye geçtim s3 mini akıllı telefonsa yada discovery bence o zaman g2 başka bisey.Ben g2nin hemen hemen her özelliğini kullandım baya oyunda oynadım hani zaman olsa oynarım da bu yüzden ben katılmıyorum bu düşünceye s3 miniyi ben telefondan saymıyorum onu kullanacağıma hiç kullanmam daha iyi ancak şöyle de bir durum var şuanda g2 yeterli bir telefon ve bence 1 yıl daha rahat rahat kullanılır.Son olarak ne kadar iyi olursa olsun telefona vereceğim en fazla fiyat 1500dur kesinlike bende 2000 lira ve üstünü bir telefon için gözden çıkarmam.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Benim discovery bile s3 mini den iyidir ben discoveryden g2ye geçtim s3 mini akıllı telefonsa yada discovery bence o zaman g2 başka bisey.Ben g2nin hemen hemen her özelliğini kullandım baya oyunda oynadım hani zaman olsa oynarım da bu yüzden ben katılmıyorum bu düşünceye s3 miniyi ben telefondan saymıyorum onu kullanacağıma hiç kullanmam daha iyi ancak şöyle de bir durum var şuanda g2 yeterli bir telefon ve bence 1 yıl daha rahat rahat kullanılır.Son olarak ne kadar iyi olursa olsun telefona vereceğim en fazla fiyat 1500dur kesinlike bende 2000 lira ve üstünü bir telefon için gözden çıkarmam.
S3 Mini'yi küçümseme. MC 3 ve Asphalt 8 oynuyordum o telefonla ve çok akıcı bir şekilde. İnanıp inanmamak sana kalmış. Kimse inanmıyor çünkü. :D

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Dostum senin aklında note 3 var demekki. O zaman git al note 3'ü. Gönlünden geçeni al yarın birgün g3 alın hoşuna gitmez. Pişman olun. Bana kalırsa alınacak telefon Z2 (Burada kabak gibi Sony fan boyu olduğumuzu gösterdim :D)

Samsung LG hikaye Sony bir şahane :D

Sony'ye karşı ayrı bir sevgim var babamı kandırırsam seneye Sony alacağım. :D

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
İşte bende bunu anlatmaya çalışıyorum.

Güneşli havada dışarıda telefonun parlaklığını %100'de tutarım yoksa görmüyorum yani, 3G'yi de açarım ve bana 6.40 dakika internette dolaşma vericeğini sanmıyorum zaten 3G çok şarj sömürüyor 2K Ekran ilede %100 parlaklığa çıkarınca uvv :)

1 günü çıkartabilir evet ama tüm işini telefon üzerinden yapanlara ne demeli? @Jiraiya06 her işini tapatalktan yapıyor pcye geçtiği yok çok nadir, adam tüm gün internette veya dışardan giriyor 3g ile, güneşli havada parlaklığı elbette arttırıyordur birde 2K ekranın bataryaya verdiği etki ile cok çabuk biticektir telefonun şarjı. Kısaca G2 varken Note 3 varken G3 almak bana göre pek mantıklı bir karar değil. Sanki Note 3de G3 ile yapabileceğimiz her şeyi yapamıyormuşuz gibi :) Aynısı G2 içinde geçerli G2de gayet güzel CM11 atınca canavar oluyor.

Ne yaptin ne ettin araya beni ittirdin araya degil mi :D ben sahsen samsunga artik antipatim oldugundan arkadasa g3 tavsiye ediyorum samsungun ne yapacagi belli olmuyor çünkü pil omru de yanina yedek bir batarya alirsa hallolur :)

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ablamda 4G LTE var Snapdragon 800 note 3 var hiç pişman değil bende kullandım baya jilet gibi telefon zaten note 2 ve 3'ü her zaman sevimişimdim.

G3 iyi güzelde 2K ekran aşırı gereksiz, tamam iyi hoş güzel benimde canım bile çekti ama 4 saat ekran süresi alıyorlar, G2'de 10 saat alan vardı yani 2K ekran sevdası için kaç saat ekran süresinden oldu insanlar şu anda G2 benim gözümde G3'e göre daha iyi, Snapdragon 801 var 800 ile aynı zaten, 2k ekranı var şakır şakır batarya götürüyor sadece 3gb ramı var diye g3'e o kadar para verilmez, g2 alınılır daha iyi hem daha ucuz ve tasarımıda çok güzel.

Bu arada Note 4 çıktığı zaman note 4 alabilirsin ama aşırı pahalı olucaktır haberin olsun, note 3 2200TL olarak geldi note 4 çok rahat 2500'den yukarı gelir.

Ben sizin yerinizde olsam Note 3 alırdım, şarjı G3'e göre daha çok gidiyor sadece 2K ekran için G3 alınmaz iyi güzel cihaz yapmışlarda başarıyı yakalayamamış pek.
Sonuna kadar haklısın. Note 3 snapdragon versiyonunu ben de kullandim. Sensörü dışında mükemmel bir telefon. Bir gazeteci olsaydım Note 3 vazgeçilmezim olurdu ama sıradan bir kullanıcı olarak Note 3'un kalemini arada sirada cikarirdim. Zaten en sonunda Stock romda Cyanogen moda geçtim. Hala LG g3'e tercih edebilecegim bir telefon. 2k ekran nedir ya? Hadi 2k çekim desteği olsun ama ekranın 2k olmasına ne gerek var. Marketing yapmak için 2k ekran koydukları belli.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Sonuna kadar haklısın. Note 3 snapdragon versiyonunu ben de kullandim. Sensörü dışında mükemmel bir telefon. Bir gazeteci olsaydım Note 3 vazgeçilmezim olurdu ama sıradan bir kullanıcı olarak Note 3'un kalemini arada sirada cikarirdim. Zaten en sonunda Stock romda Cyanogen moda geçtim. Hala LG g3'e tercih edebilecegim bir telefon. 2k ekran nedir ya? Hadi 2k çekim desteği olsun ama ekranın 2k olmasına ne gerek var. Marketing yapmak için 2k ekran koydukları belli.
Şu elimizi ekrandan kaydırıyoruzda sayfalar geçiyor ya ben onu note3 de yapamadım s800 lü olanda, sanırım o sensör yok dediğin gibi o haricinde mükemmel cihaz.

Ne yaptin ne ettin araya beni ittirdin araya degil mi :D ben sahsen samsunga artik antipatim oldugundan arkadasa g3 tavsiye ediyorum samsungun ne yapacagi belli olmuyor çünkü pil omru de yanina yedek bir batarya alirsa hallolur :)

Senide araya sıkıştırdım ben kaçtım sen devam et diye :P

G3 alıyoruz o kadar para veriyoruzda pil ilemi uğraşıcaz abi çok sıkıntı.

Burda iyi güzel konuşuruzda benim yorumum şu Note 3 mü G3 mü? bana verseler hangisini seçerim diye sorsalar G3'ü seçerim, neden diye soranlar olucak ben iphonenin şarjını 2 3 gün kullanan biriyim banamı dayanmayacak g3? ama ben burda diğer kullanıcılar içinde tartışıyorum, mesela Furkan için tüm gün telefon elinde şarjı yetmeyebilir ama ben öyle değilim.

Kısaca telefonu benim gibi günde bir kere alıp öpüp kenara koyuyorsanız G3 alabilirsiniz :) Şarj sorununa takılıyorsanız Note 3.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Şu elimizi ekrandan kaydırıyoruzda sayfalar geçiyor ya ben onu note3 de yapamadım s800 lü olanda, sanırım o sensör yok dediğin gibi o haricinde mükemmel cihaz.
Eksik yazdım kusura bakma. S-air gibi tüm özellikleri çalışıyor. Aktif olmayabilirler. Ben image Sensörü söylemek istedim. 13mp ama image Sensör kalitesi elimdeki redmi note'nin yarısı kadar bile değil. Noise'dan geçilmiyor. Galaxy s3'un image sensörü çok iyiydi. Cekim kalitesini hala unutmam.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Şu forumda fanboy gördümde şunun kadar LG'ye tapanı görmedim. Batarya yetersiz diyorsun çift batarya taşırsın diyor her şeye bi kılıfı var. Daha dalvik ve art'ın ne olduğunu bilmiyordu Android'i savunuyordu. :lol:

Konuya gelirsek 2 cihazıda tercih etmem. Note Eylül-Kasım arasında çıkıcak zaten haliyle Note 3 unutulcak Samsung tarafından. G3 ise 2K ekran-pil ömrü yerlerde. Biraz daha bekleyin Z3,iPhone 6,Note 4 arasında karar verirsiniz.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Şu forumda fanboy gördümde şunun kadar LG'ye tapanı görmedim. Batarya yetersiz diyorsun çift batarya taşırsın diyor her şeye bi kılıfı var. Daha dalvik ve art'ın ne olduğunu bilmiyordu Android'i savunuyordu. :lol:

Sen iPhone'nunla oynamaya devam et, bana bulaşma. Benim LG'ye taptığım falan yok. Z2 sorunsuz bir telefon olsaydı herkese Z2 önerirdim. One M8 2 GB RAM ile o parayı hak etmiyor. S5 malum zaten. G3'te de batarya sıkıntı. Sen olsan hangisini önerirdin de bana "fanboy" diyorsun. Yav sanki herkes senin kim olduğunu bilmiyor. iPhone fanboyundan fanboylukla suçlanıyorum. :lol: Fanboy olmayan herkes bana "fanboy" diyebilir saygı duyarım ama senin demeye hakkın yok. Üstelik Android'i savunduğum falan yok. Nereden çıkarıyorsunuz olmadık şeyleri, anlamak güç.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Konuya gelirsek 2 cihazıda tercih etmem. Note Eylül-Kasım arasında çıkıcak zaten haliyle Note 3 unutulcak Samsung tarafından. G3 ise 2K ekran-pil ömrü yerlerde. Biraz daha bekleyin Z3,iPhone 6,Note 4 arasında karar verirsiniz.

Z3-İphone 6-Note 4 diye yakında konu açılır zaten :)

[MENTION=122937]What The Hell[/MENTION] [MENTION=397389]Sucrofe[/MENTION] Arkadaşlar lütfen ortamı gericek, tartışma oluşturucak mesajlar yazmayalım.

Saygı çerçevesinde fikir alışverişi yapalım, fanboydu işte sen şunu bilmiyorsun bunu biliyorsun tarzında kışkırtıcı mesajlar yazmayalım! herkes kendi fikrini paylaşabilir karşılıklı konuşabilir ama saygılı bir şekilde lütfen.

SrhT01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar hepınıze tesekkur edıyorum allah razı olsun degerlı yorumlarınız içinnn .
bahsettıgınız gıbı telefon benm elımden 7/24 dusmez sadece ben yattıgımda dınlenır wıreles yada verı paketı zaten kesın acık olur telefonda kısacası ben ayakta oldugum surece telefon elımde kullanım da olur. pc kullanımıyorum aldıgım telefonu hem pc hem telefon olarak kullancam ben uyumuyorsam oda uyuyamaz oyle yani :) bu durumdada g3 bana dayanamaz sanırım ? :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
arkadaşlar hepınıze tesekkur edıyorum allah razı olsun degerlı yorumlarınız içinnn .
bahsettıgınız gıbı telefon benm elımden 7/24 dusmez sadece ben yattıgımda dınlenır wıreles yada verı paketı zaten kesın acık olur telefonda kısacası ben ayakta oldugum surece telefon elımde kullanım da olur. pc kullanımıyorum aldıgım telefonu hem pc hem telefon olarak kullancam ben uyumuyorsam oda uyuyamaz oyle yani :) bu durumdada g3 bana dayanamaz sanırım ? :)

Aynen öyle, eğer yanınızda yedek batarya gezdirip çift batarya doldurma zahmetine girebilirseniz düşünmeden G3 alabilirsiniz ama yok ben zahmete katlanamam ben bu kadar ödüyorsam her şeyi tam olsun diyorsanız G3 almayın Note 3 alın :)

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Note 3 alınca pişman olacaksınız bence. Note 4 çıkacak ve Note 3 unutulacak. Siz bilirsiniz. Bu arada o dev telefonu nasıl taşıyacaksınız? :D Hala önerim G3. Sizin kararınız.

SrhT01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynen oyle laptop kullanmıyorum dıye laptobuda satıyorum cunku bana hem pc hem telefon olacak bılgısayar satlıkda ona gore bır telefon alıcam

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Android'i öğrende gel. Israrla millete G3'ü önerme pişman olduklarında vebali senin üzerine.. Bu hızla seneyede G4'ü önerirsin. :)

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Note 3 5.7 inç G3 5.5 inç. Aralarında 0.2 inç var ama G3 ince çerçeveli olduğundan küçük boyutlu ve bu bir avantaj. Taşıma sıkıntısı çekmezsiniz. G3'ü çok savunuyorum ama fanboy değilim. Samsung'a bulaşmayın.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Note 3 alınca pişman olacaksınız bence. Note 4 çıkacak ve Note 3 unutulacak. Siz bilirsiniz. Bu arada o dev telefonu nasıl taşıyacaksınız? :D Hala önerim G3. Sizin kararınız.

Ama arkadaşı yanlış yönlendiriyorsunuz, G4 çıkıncada G3 unutulucak o zaman?

%85 ihtimal Note 3'de android L alıcak, G3'de alıcak ve Android L ile büyük ihtimal final yapıcaktır note 3.

LG nin güncelleme desteğini biliyoruz, şimdi G3 çıktı benim G2 unutuldu o zaman kimseye g2 önermeyelim? :)

Arkadaşın aradığı telefon Note 3.

Note 3 5.7 inç G3 5.5 inç. Aralarında 0.2 inç var ama G3 ince çerçeveli olduğundan küçük boyutlu ve bu bir avantaj. Taşıma sıkıntısı çekmezsiniz. G3'ü çok savunuyorum ama fanboy değilim. Samsung'a bulaşmayın.

Düzeltme yapıyım, Note 3'ün tuşları ekranda değil G3 gibi sanal tuş kullanmıyor buda ekrandan yemiyor çok güzel rahat bir kullanım sağlıyor.

SrhT01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şuda var arkadaşlar su cıkıcak bu cıkıcak dersen teknolojıde bır sey alamazsın cunku sen ne alırsan all cok cok 5 6 ay sonra daha yenı daha ozellıklısı zaten cıkar o zaman hayatta br sey alınmazzz

bmw m3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2sinide boşverin htc one m8 alın en sorunsuz telefon o gözüküyor şuan 2gb ram diyipte aldanmayın sense arayuzu 200mb harcıyor sadece param olsa ya z2 yada m8 alırdım kolay gelsin ama 2si arasındada note3 tercihims800lu bulabilirsen bulamassan g3de guzeldir ama benm hosuma gitmeyen ozelligi 2k gereksız bence

SrhT01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bırde samsunga bulasmayın derken ???? yada Lg nın ne kadar saglam oldugunu bılıyorz ? :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Şuda var arkadaşlar su cıkıcak bu cıkıcak dersen teknolojıde bır sey alamazsın cunku sen ne alırsan all cok cok 5 6 ay sonra daha yenı daha ozellıklısı zaten cıkar o zaman hayatta br sey alınmazzz

Bende İphone 5s var, 6 çıkınca telefonum unutulucakmı? tabiki de hayır.

Neden bir firma telefonunu unuttursun ki? zaten samsung'un en ünlü telefonlarından birisi Note 3 herkes kapış kapış aldı cidden de güzel, S serisine bir şey demiyorum açıkçası hiç beğenmedim ama note 2 ve 3'e bayılıyorum.

bırde samsunga bulasmayın derken ???? yada Lg nın ne kadar saglam oldugunu bılıyorz ? :)

İkiside aynı plastik bir fark yok, G3'ün çerçeveleri ne kadar ince olduğunu biliyoruz ince çerçeve = dayanıksızlık.

SrhT01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende İphone 5s var, 6 çıkınca telefonum unutulucakmı? tabiki de hayır.

Neden bir firma telefonunu unuttursun ki? zaten samsung'un en ünlü telefonlarından birisi Note 3 herkes kapış kapış aldı cidden de güzel, S serisine bir şey demiyorum açıkçası hiç beğenmedim ama note 2 ve 3'e bayılıyorum.

İkiside aynı plastik bir fark yok, G3'ün çerçeveleri çok daha ince ve çok daha dayanıksız demektir.
unutulması acısından demedım note 4 ckıcak su ckıcak bekle dıyen arkadaslara dedm bekledıkten snra zaten her cıkanın bır ustunu beklersın :)