Lg G3 hakkında bilgilerinize ihtiyacım var arkadaşlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SametcanKarakoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle SELAMUN ALEYKÜM.

Arkadaşlar ben lg g3 alacağım cuma gününe kadar fakat internette okuduğum bazı yazılar var , Bunların doğru olup olmadığını bana bir anlatabilirmisiniz ?

1 - Bataryası 1 gün bile gitmiyor

2 - Kamerası lg g2'ye göre idarelik

3 - Telefonda kasma oluyor

4 - Ekran 2k olmasına rağmen HD ekran daha iyi

İnternette okuduğum bazı sitelerdeki sorular bunlar arkadaşlar bunlara rica etsem cevap verebilirmisiniz .

NOT : Günde en fazla 45 Dakika müzik dinlerim internette 1-2 saat civarı gezinirim facebook instagram twitter , Haliyle watsapp . Oyun konusunada gelecek olursak telefona asla ve asla oyun yüklemem yani oyun oynamayan birisiyim ekranı %50 %60 oranında kullanırım.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Bataryası 1 gün gidiyor diyen sallamış.. 7 gün 24 saat elinden düşürmezsen sürekli i.nete girersen hiç bi tlf. uzun gitmez..
>>Kamerasının G2 nin kamerasından çok daha ilerde olduğu kesin..Ve tabi focuslama hızı dehşet derece iyi...
>>Zaman zaman, 16gb lığında kasma var.(2gb ram olduğundan)
>>Valla çoğu vatandaş 2k ya çamur atıyor fakat bence o ekrana bakınca hd ile fark dağlar kadar...
Dip Not: Cihazda ki gerçek sorun ekranın sararma sorunu gerisi hikaye..
>>Bunu göze alabiliyorsan al değilse alma..(Bence nedenide ips ekran ve ince oluşundan pilin ekranı fazla ısındırmasından gibi geliyor bana...)

SametcanKarakoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerli yorumun için teşekkür ederim dostum , 32GB'Lık modelini alacağım ve üstüne 8GB'Lık bir SD kart takacağım , Günde en fazla 50adet fotoğraf çekerim oda çok düşük bir ihtimalle , Yukarıya yeni açıklamalarda ekledim bana bu şekilde şarjı kaç gün gider şarjı tahminince ? Süreklide güç tasarrufu modunda kullanıcağım telefonu öyle ultra güç tasarrufuna gerek yok zaten

Ekran sararmasınada değinecek olursak , Ne gibi bir sonuçlar sonrasında ekran sararıyor peki ?

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kasma donma dedikleri 2 gb ram modelleri ayrıca 2 gb ram ile 5 tane yüksek oyun acarsaniz tabii donar. madem oyun oynamam diyorsun al gitsin. Tasarımı yeter şık telefon ;)

SametcanKarakoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerli yorumun için teşekkür ederim dostum :)

Tasarımını diğer telefonlarla karşılaştırırsak özelliklede samsung modellerinden bazılarıyla aynı fiyatta olan örneğin s5 , alpha

Bunlara göre daha şık görünümü ve al benisi var telefonun , 2-3 seneden aşşağıya telefon değiştirmeyen birisiyim , Bu telefonun ömrü nedir bu anlattıklarım doğrultusunda ?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
şarjın az gidiyor bence bir sıkıntı var, geçen arkadaşa aldık günde max 1saat internete giriyor ve oyun oynamıyor 3 gün gidiyor dedi.

SametcanKarakoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 gün gitmesi için ultra güç tasarrufuna alması lazım zaten öylede 6-7 gün civarı kullanabilir 3310 niyetine , 3 gün xperia z2 bile gitmezken ki rekor xperia'da seni kandırmış sanırsam :)

Ben henüz telefonu almadım cuma günü gidip vatan computer'den alacağım teknosa herşeye , Kullanıcı hatası , Kullanıcı hatası dediğinden vatan'dan almaya başladım telefonları son 5 senedir

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
3 gün gitmesi için ultra güç tasarrufuna alması lazım zaten öylede 6-7 gün civarı kullanabilir 3310 niyetine , 3 gün xperia z2 bile gitmezken ki rekor xperia'da seni kandırmış sanırsam :)

Ben henüz telefonu almadım cuma günü gidip vatan computer'den alacağım teknosa herşeye , Kullanıcı hatası , Kullanıcı hatası dediğinden vatan'dan almaya başladım telefonları son 5 senedir

pardon da kullanmadan bilemezsin her duyduğuna inanma, 3000mah pil var nerdeyse benim cihazın iki katı benimki full internet kullanımıyla bir günü çıkarıyor telefon görüşmesi de yapıyorum pek oyun oynamam.

dediğim gibi arkadaşım yaklaşık 3 gün kullanıyor batarya sıfırlanmadan şarja takıyor tasarruf modunda kullanmıyor ;)

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0

bence anlattığınız kullanıma göre g3 sizi en az 3 yıl rahat götürür

blue7

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Uzun zamandır bir G3 kullanıcısı olarak söyleyebileceklerim;

1. Şarjı normal bir akıllı telefonun ortalama olarak şarjı ne kadar gidiyorsa o kadar gidiyor. Ne daha az ne daha fazla. Sadece arama yapmak arada sırada sms almak göndermek için kullanırsanız 2 veya 3 günü bile çıkarabilir. Ama sık sık fotoğraf çekerseniz ve internete bağlanırsanız 1 günü ancak çıkarır. Elinizden hiç düşürmeden oyun oynayıp internette dolaşırsanız 4 ile 6 saat arasında ancak şarjı gider.

2. Kamerası kesinlikle G2 den daha iyi bunu çok net söyleyebilirim.

3. Telefonda kasma olayı biraz şans birazda kullanıma bağlı. Eğer size yazılımsal veya donanımsal sorunu olan bir cihaz dek geldiyse kasma sorunu yaşamanız son derece doğal olacaktır. Ayrıca cihaza bir ton cihazı sömüren oyun, veya uygulama kurarsanız yine kasması normal olacaktır. Ama size sorunsuz bir cihaz dek gelirse ve ne yüklediğinizi ne kullandığınızı bilirseniz kesinlikle kasma ve donma gibi sorunlar yaşamazsınız ki çok şükür benim cihazımda ne yazılımsal sorun var ne donanımsal sorun ve öyle her saçma şeyi yüklemediğim içinde cihaz son derece seri çalışıyor ne kasma var ne donma.

4. 2K ekran olmasına rağmen HD ekran daha iyi diyen kişi büyük ihtimalle hd ekran daha az şarj tüketiyordur varsayımından yola çıkarak bunu söylemiştir. Eğer görüntü olarak HD nin 2k dan daha iyi olduğunu söylüyorsa o zaman kusura bakmasın ama hiç birşey bilmeyen cahil birisidir. Ne teoride ne uygulamada hd ekranın 2k ekrandan daha iyi olma gibi bir durumu kesinlikle söz konusu olamaz ve değil de zaten. HD ve 2k ekranlı 2 telefonu yan yana koyarak farkı çok net görebilirsiniz.

Eğer senin için şarj konusu en önemli kriter ise Sony Xperia Z3 ü öneririm. Çünkü şuan piyasada bir tek bu cihazın ortalamanın üstünde bir kullanım süresi (şarj süresi) var. Onun dışındaki diğer tüm telefonlar ortalama olarak ancak 1 günü çıkarır.

SametcanKarakoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence anlattığınız kullanıma göre g3 sizi en az 3 yıl rahat götürür

Çok teşekkür ederim dostum sende bir lg g3 kullanıcısımısın ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Uzun zamandır bir G3 kullanıcısı olarak söyleyebileceklerim;

1. Şarjı normal bir akıllı telefonun ortalama olarak şarjı ne kadar gidiyorsa o kadar gidiyor. Ne daha az ne daha fazla. Sadece arama yapmak arada sırada sms almak göndermek için kullanırsanız 2 veya 3 günü bile çıkarabilir. Ama sık sık fotoğraf çekerseniz ve internete bağlanırsanız 1 günü ancak çıkarır. Elinizden hiç düşürmeden oyun oynayıp internette dolaşırsanız 4 ile 6 saat arasında ancak şarjı gider.

2. Kamerası kesinlikle G2 den daha iyi bunu çok net söyleyebilirim.

3. Telefonda kasma olayı biraz şans birazda kullanıma bağlı. Eğer size yazılımsal veya donanımsal sorunu olan bir cihaz dek geldiyse kasma sorunu yaşamanız son derece doğal olacaktır. Ayrıca cihaza bir ton cihazı sömüren oyun, veya uygulama kurarsanız yine kasması normal olacaktır. Ama size sorunsuz bir cihaz dek gelirse ve ne yüklediğinizi ne kullandığınızı bilirseniz kesinlikle kasma ve donma gibi sorunlar yaşamazsınız ki çok şükür benim cihazımda ne yazılımsal sorun var ne donanımsal sorun ve öyle her saçma şeyi yüklemediğim içinde cihaz son derece seri çalışıyor ne kasma var ne donma.

4. 2K ekran olmasına rağmen HD ekran daha iyi diyen kişi büyük ihtimalle hd ekran daha az şarj tüketiyordur varsayımından yola çıkarak bunu söylemiştir. Eğer görüntü olarak HD nin 2k dan daha iyi olduğunu söylüyorsa o zaman kusura bakmasın ama hiç birşey bilmeyen cahil birisidir. Ne teoride ne uygulamada hd ekranın 2k ekrandan daha iyi olma gibi bir durumu kesinlikle söz konusu olamaz ve değil de zaten. HD ve 2k ekranlı 2 telefonu yan yana koyarak farkı çok net görebilirsiniz.

Eğer senin için şarj konusu en önemli kriter ise Sony Xperia Z3 ü öneririm. Çünkü şuan piyasada bir tek bu cihazın ortalamanın üstünde bir kullanım süresi (şarj süresi) var. Onun dışındaki diğer tüm telefonlar ortalama olarak ancak 1 günü çıkarır.

Şu kadar konuşman bile bu telefonu almama yeterli bir sebep kardeşim :)

Aslında benim içinde 1 günü çıkartsın yani böyle durup dururken şarjı gitmesin.
Mesela benim babamın kullandığı telefon general mobile discovery 2 şarjı durup dururken bi 100'e çıkıyor bi 40'a iniyor yani benim için önemli olan beni şarj konusundan fazla bunaltmaması .

Günde en fazla zaten 200 300 tane mesaj atarım 3-4 kişiyle konuşurum oda toplamında 1saat dahi etmez 30-35dk anca

TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM :)

pardon da kullanmadan bilemezsin her duyduğuna inanma, 3000mah pil var nerdeyse benim cihazın iki katı benimki full internet kullanımıyla bir günü çıkarıyor telefon görüşmesi de yapıyorum pek oyun oynamam.

dediğim gibi arkadaşım yaklaşık 3 gün kullanıyor batarya sıfırlanmadan şarja takıyor tasarruf modunda kullanmıyor ;)

Kardesim kullanmadan bilemem doğru , Ama birçok yerde okadar araştırdım ettim şu ana kadar standart kullanımda en güçlü telefon batarya konusundan xperia z2 - z3 - z3 compact bunlar çıktı .

İstersen sende bir araştır ve batarya sıfırlanmadan şarja takıyor , Bu arkadaşın aceba kaç yaşında ?

Artık bunu bilmeyen kalmamıştır sanırım batarya sıfırlanmadan şarja takmak bataryanın yakında öleceği anlamına gelir bunuda birçok kişi bilir.

alttaki blue7 adlı arkadaşımızın yazdıklarını bir oku istersen ondan sonraki karar senindir ben birşey diyemem herkezin kararına saygım var :)

Senin kullandığın telefon markası nedir ?

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkür ederim dostum sende bir lg g3 kullanıcısımısın ?

Şu kadar konuşman bile bu telefonu almama yeterli bir sebep kardeşim :)

Aslında benim içinde 1 günü çıkartsın yani böyle durup dururken şarjı gitmesin.
Mesela benim babamın kullandığı telefon general mobile discovery 2 şarjı durup dururken bi 100'e çıkıyor bi 40'a iniyor yani benim için önemli olan beni şarj konusundan fazla bunaltmaması .

Günde en fazla zaten 200 300 tane mesaj atarım 3-4 kişiyle konuşurum oda toplamında 1saat dahi etmez 30-35dk anca

TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM :)

Hayır ben Note 3 kullanıcısıyım. Yakın arkadaşım g3 kullanıcısı. Açık ve net g3 tasarımı note 3 ten daha iyi ancak note 3 daha rahat bence. o yüzden note 3 almıştım ben. ama senin kullanım şartlarına göre g3 işini görür

SametcanKarakoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır ben Note 3 kullanıcısıyım. Yakın arkadaşım g3 kullanıcısı. Açık ve net g3 tasarımı note 3 ten daha iyi ancak note 3 daha rahat bence. o yüzden note 3 almıştım ben. ama senin kullanım şartlarına göre g3 işini görür

Çok teşekkür ederim kardesim tekrardan :)

SametcanKarakoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımcı olabildiysek ne mutlu. Cihazı alırsan ilk gözlemlerini ve kullanım hissini,stabilitesini yazarsın buraya faydalananlar olur :) iyi forumlar :)

Tamda aklımda o var kardeşim :) , Cuma günü aldığımda ilk izlenimlerimi yazıcam buraya kesinlikle :)

Ve fotoğraf çekim modlarının hepsi ile teker teker 1'er tane fotoğraf çekip buraya atıcam :)

İyi forumlar çokta yardımcı oldun sağolasın :)

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tamda aklımda o var kardeşim :) , Cuma günü aldığımda ilk izlenimlerimi yazıcam buraya kesinlikle :)

Ve fotoğraf çekim modlarının hepsi ile teker teker 1'er tane fotoğraf çekip buraya atıcam :)

İyi forumlar çokta yardımcı oldun sağolasın :)
makro çekip atarsan iyi olur g3 te merak ettiğim birsey o

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Kardesim kullanmadan bilemem doğru , Ama birçok yerde okadar araştırdım ettim şu ana kadar standart kullanımda en güçlü telefon batarya konusundan xperia z2 - z3 - z3 compact bunlar çıktı .

İstersen sende bir araştır ve batarya sıfırlanmadan şarja takıyor , Bu arkadaşın aceba kaç yaşında ?

Artık bunu bilmeyen kalmamıştır sanırım batarya sıfırlanmadan şarja takmak bataryanın yakında öleceği anlamına gelir bunuda birçok kişi bilir.

alttaki blue7 adlı arkadaşımızın yazdıklarını bir oku istersen ondan sonraki karar senindir ben birşey diyemem herkezin kararına saygım var :)

Senin kullandığın telefon markası nedir ?

dostum sen eksik biliyorsun kullandığımız piller li-ion pil olduğu için eskiden olduğu gibi sıfırlanmadan şarj etmeye, kullanmadan geceden sabaha kadar şarjda tutmaya gerek yok ;) şarjı dolmadan da fişini çekebilirsin.

bende iphone 6 var

arkadaşım çok aktif kullanmıyor bahsettiğim gibi max 1 saat internet çok sık girmez genelde arama amaçlı kullanır navigasyon falan.

SametcanKarakoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum sen eksik biliyorsun kullandığımız piller li-ion pil olduğu için eskiden olduğu gibi sıfırlanmadan şarj etmeye, kullanmadan geceden sabaha kadar şarjda tutmaya gerek yok ;) şarjı dolmadan da fişini çekebilirsin.

bende iphone 6 var

arkadaşım çok aktif kullanmıyor bahsettiğim gibi max 1 saat internet çok sık girmez genelde arama amaçlı kullanır navigasyon falan.

Tamam kardesim :) Değerli yorumun için teşekkür ederim :)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
android düşünüyorsan çok iyi bir seçim lg g3 alırken biz de çok araştırmıştık. 32gb versiyonda ram daha fazla 16gb versiyona göre bunu da göz öz önünde bulundur.

arka kapak metalik duruyor ama plastik :D

SametcanKarakoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Android düşünüyorum IOS markalı telefonlara alışmam en fazla 1 hafta sürer , Iphone 5s ile lg g3 arasındada çok kararsız kalmıştım ama performans olarak pil olarak tasarım olarak şahsi görüşüm , LG G3 biraz önde oluyor :)

Metalik görünmlü plastik evet ama bir özelliği daha var kapağın benim açımdan avantaj'ı , Polikarbon kapak , Pilinin değiştirilebilmesi gayet güzel ve QuickCircle adı altındaki telefon kablığıda , Örneğin normalde %10luk bir pil yiyorsa normali , Bu QuickCircle adındaki aksesuar %10 daha fazla yiyor alacakların haberleri olsun baştan benim gibi :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
5s ile lg g3 arasında çok fark var en başta eski model kalıyor 5s, pil olarak en yakın iphone 6 plus var onun da ekranı çok aşırı büyük. ayrıca 1000tl fark var neredeyse.

pil yüzünden plus almayı düşünmüştüm ama biraz kurcaladım büyüklüğü hiç hoşuma gitmedi. phablet resmen.

SametcanKarakoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5s ile lg g3 arasında çok fark var en başta eski model kalıyor 5s, pil olarak en yakın iphone 6 plus var onun da ekranı çok aşırı büyük. ayrıca 1000tl fark var neredeyse.

pil yüzünden plus almayı düşünmüştüm ama biraz kurcaladım büyüklüğü hiç hoşuma gitmedi. phablet resmen.

Iphone bir arkadaşında dediği gibi sadece ekranı büyültüp büyültüp kakalıyor anlamına geliyor buda plus'ı görünce açıkcası benim şahsi fikrim .

Hiç IOS kullanmadım kimede sorduysam batarya konusundan yeterli gelmez lg g3 ve xperia z3 compact diyorlar bende en son olarak lg g3'de karar kıldım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...