LG G2 Root + TWRP + Custom Rom+ Stock Rom'a dönüş.

Bu konuyu okuyanlar

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Merhaba arkadaşlar. Facebook'daki sayfam için video çekicektim ama bir sürü problemler cıktı. Hepsini bir yere toplayıp yazılı bir şekilde anlatıp yapmak istedim. Çoğu arkadaşın konularındanda copy paste yapıcam şimdiden saolsunlar :)

EĞER HATA PROGRAMLARDA HATALAR ALIYORSANIZ AÇTIĞIM HATALARIN ÇÖZÜM KONUMA GÖZ ATIN MUTLAKA ALDIĞINIZ HATALARIN ÇÖZÜMLERİ ORDA OLUCAKTIR: Üstüme Tıkla

1. 4.4.2 KitKat root nasıl yapılır?:

İlk önce ioroot25 adlı .zip dosyamızı indiriyoruz: Üstüme Tıkla

Telefonumuzdan Ayarlar>Genel>Telefon Hakkında>Yazılım Bilgileri>Yapım numarasına 8 9 kez tıklıyoruz ve geliştirici oluyoruz.

Ayarlar>Genel>Geliştiri Seçeneklerine giriyoruz. USB Hata ayıklama nın yanına tik koyuyoruz. Aşağısında bulunan sahte konumlara izin ver'e de tik koyuyoruz.

Ayarlar>Genel>Güvenlik'e giriyoruz ve bilinmeyen kaynakları seçiyoruz.

Telefonumuzu bilgisayara bağlıyoruz ve verdiğim dosyadaki Root yazan uygulamayı açıyoruz. Karşımıza CMD geliyor siyah pencereli bişi. Enter'e basıyoruz ve bekliyoruz. Telefonumuza bir uyarı geliyor ona tamam diyoruz.

Ardından telefon kapanıyor ve CMD'den devamlı entere basıyoruz CMD kapanıyor. Telefonun arkasındaki ses kısma tuşu ile apply update from adb'nin üstüne gelip güç tuşuna basıyoruz ve telefonumuz rootlanıyor.

'' ROOT YAPMA SIRASINDA HATA ALAN ARKADAŞLAR İYİ DİNLEYİN ''

apply update from adb dedikten sonra sarı yazıların çıktığı bir yerde kalırsanız ve hiç bişi olmuyorsa şunları uygulayın:

İndirdiğiniz ioroot25 .zip dosyasından çıkartın ve çıkarttığınız dosyayı ''Klasörü'' Yerel Disk C'ye atın.

Ardından CMD'yi açın ve şunu yazın:

cd: c:\ioroot25 yazın ve entere basın. Alt tarafta yazı yazmak için bir yer daha açılıcak oraya şöyle yazın:

adb sideload kk_root.zip

Ardından hızlı bir şekilde %100 dolucak CMD ve telefonunuza baktığınızda o takılı kalan sarı yerin en alt tarafından yukarıya doğuru yazılar çıkmaya başlayacak ve root başarılı şekilde tamamlanmış olucak. Ve bizi geriye atıcak orda en üstteki Reboot seçeneğine tıklayın telefon yeniden başlasın.

TWRP Recovery nasıl yüklerim?:

Burdan .apk uzantılı dosyamızı indirip telefonun ulaşabileceğimiz bir kısmına atın. '' Ben download kısmına atıyorum genelde '' : Üstüme Tıkla

Dosyamızı indirip telefona attıktan sonra tıklıyoruz ve yükle diyoruz, yükleme işlemi bitince aç diyoruz root yetkisi falan isterse hepsine yes diyoruz.

Karşımıza Flash recovery diye bir yazı geliyor ona tıklıyoruz ve bişiler yükleniyor ardından To Recovery - Exit yazısı geliyor. To recovery derseniz TWRP recovery'e gidersiniz. Exit deyin.

Evet TWRP Recovery'i yüklemiş olduk.

Custom Rom nasıl yükleriz?:

Öncellikle yüklediğimiz Custom Romlar'da Gapps yoktur. Gapps ne demek?: Google Apps yani googlenin uygulamaları. Rom'u yükledikten sonra aynı şekilde Gapps'ı da yüklememiz gerekiyor. Eğer yüklemezsek google play store gibi uygulamalar telefonda olmuyor dım dızlak ortada kalıyoruz :p

Hemen hemen custom rom kullanan herkes bu romu kullanmış ve memnundur şu anda bende kullanmaktayım bunu indiriyoruz: Üstüme Tıkla

Gapps en son çıkan Stock Gapps herşey içinde var arkadaşlar google kamera vs vs vs.: Üstüme Tıkla

CM11 Romunu ve Gapps'ı indirdikten sonra telefonu pcye bağlıyoruz ve bilgisayarıma giriyoruz, alt tarafta telefonumuz çıkıyor açıyoruz. Karşımıza bir sürü klasörler cıkıyor. Bu indirdiklerimizi klasörlere atmıyoruz direk aşağıdaki boşluğa bırakıyoruz ve en aşağıda gözüküyorlar.

Şimdi geldik telefonumuzu TWRP Recovery mod'a alıp Rom ve Gappsimizi kurmaya. TWRP Recovery moda girmek için şu programı indiriyoruz: Üstüme Tıkla

Programı açıp Recovery dediğimizde bizi TWRP'ye atıyor. Şimdi geldik arkadaşlar asıl işlemlerimize.

Backup'a girip yukardaki alt alta olan seçenekler işaretliyoruz ve aşağıdaki o mavi şeyi soldan sağ kaydırıyoruz ve yedeğimizi alıyoruz. Bu işlem uzun sürer arkadaşlar.

Eğer telefonumuzun yedeğini almak istiyorsan ''telefon boşsa 3 GB veya daha fazla bir yedek alıcaktır arkadaşlar telefonumuzun ne kadar dolu olduğuna bağlı '' yedek alırsak telefonumuza bişi olursa Restore seçeneğine tıklayıp yedeğimizi yüklüyoruz telefon eski haline dönüyor.

Şimdi arkadaşlar ana ekrana dönüyoruz Sağ üstte Wipe var ona tıklıyoruz ve aşağıdaki o mavi şeyi soldan sağ kaydırıyoruz. Ardından Back deyip Advanced Wipe'ye tıklayıp

Dalvik Cache
System
Data
Cache'yi işaretliyoruz. '' İnternal Storageyi sakın işaretlemeyin sakın ''

Sonra aşağıdan o mavi şeyi kaydırıyoruz.

Şimdi telefonumuzun sistemini falan filan herşeyini sildik. Ana ekrana gelip Install'a tıklıyoruz. En aşağıya iniyoruz orda attığımız Rom ve Gapps'ı görüyoruz. İlk başta Rom'a CM ile başlayan dosyamıza tıklıyoruz ve aşağıdaki mavi şeyi kaydırıyoruz. Yükleme bittikten sonra tekrar Install'a girip bu sefer Gapps'ı seçiyoruz ve tekrar aşağıdaki mavi şeyi kaydırıyoruz.

Sonra karşımıza 3 tane buton geliyor ordan Reboot System'i seçiyoruz. Artık telefonumuz CM11 rom'u yüklenmiş bir şekilde açılmaya başlıyor. Böyle uzaylı bir kafa görüceksiniz etrafında saat yönünde dönen bir şey var orda baya bekleyeceksiniz ve telefonunuz açılıcak. Ardından wifiye falan bağlanıcaksınız gmailinize giriceksiniz CM için hesap oluşturucaksınız falan filan.

Şimdi arkadaşlar telefonumuzu rootladık, TWRP Recovery kurduk ve Custom rom attık. Şimdi arkadaşalar her şeyimiz tamamlandı. Eğer geriye dönmek isterseniz QuicBoot isimli verdiğim programı indirin açın ardından Recovery'e tıklayın. TWRP Recovery açılıcak. Restore seçeneğine tıklayın orda 1 tane dosya görüceksiniz zaten ona tıklayıp aşağıdaki mavi şeyi kaydırın yedeğinizi aldığınız herşey geriye dönecektir. Eski orjinal Stock romunuza geri dönüceksiniz. Tüm uygulamalar temalarınız uygulamaları yerleştirdiğiniz yerler vs herşey yerli yerinde olucaktır.


Knock codeli Almanya romunu nasıl kurarız?:

Sağ tarafta verdiğim link'e girip 5 saniye bekleyip sağ üst tarafta çıkan butona basın ve indirme işlemi başlayacaktır. 1.6GBlik dosyadır: Üstüme Tıkla 32 ve 16GB telefonlar için uygundur knock codeli şarz gibi iyileştirmeler yapılmıştır.

GEREKLİ DOSYA VE PROGRAMLAR:

FLASHTOOL(LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix): Üstüme Tıkla

LGMOBİLEAX DOSYASI: Üstüme Tıkla

LG MOBİLE SUPPORT TOOL: Üstüme Tıkla

LG PC SUİTE: Üstüme Tıkla

Kurulum:

- Öncelikle LG PC Suite, LG Mobile Support Tool yazılımlarını bilgisayarınıza kurun.

- Telefonu kapatın ses arttırma tuşuna basılı tutarak usb kablosunu pc'ye takın. Telefonda "Download Mode" yazısı çıkana kadar elinisi ses arttırma tuşundan çekmeyin, telefonu download moda bu şekilde almış oluyoruz.

C:\ProgramData\LGMOBILEAX klasörüne gidiyoruz. Bu klasörün içeriğini tamamen silip yukarıdaki linkten indirdiğimiz LGMOBİLEAX dosyasını klasöre çıkartıp içindekileri içini boşalttığımızC:\ProgramData\LGMOBILEAX klasörüne yapıştırıyoruz.

- windows/system32/drivers/etc dizinindeki Host dosyasını Not Defteri ile açıp, 127.0.0.1 csmg.lgmobile.com satırını ekleyip kaydediyoruz. (Eğer üzerine yazmanıza izin vermez ve kaydetmezse, Host dosyasını masaüstüne kopyalayın. Değişiklikleri orada yapıp kaydedin ve eski yerine yapıştırıp eskisiyle değiştirin).

- Yukarıda indirdiğimiz LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix dosyasını klasöre çıkarıyoruz. Automatic Offline Procedure.vbs dosyasını çalıştırıyoruz, tüm açılan pencerelere olumlu cevap veriyoruz. R&D Test Tool açılıyor.

- Sol üstteki select type perde menüsünden 3GQCT'yi seçin.

- Sağ üstteki PhoneMode perde menüsünden DIAG'yi seçin.

- Sağ üstteki Select kdz file dan indirdiğiniz .kdz uzantılı romu seçin.

- Sağ alttaki "Normal web upgrade test" butonuna tıklayın.

- Açılan pencereden upgrade start'a tıklayın. Bir pencere açılacak ve kırmızı bir şerit dolacak.
Sonra "Select Country & Language" ekranı gelecektir. Direkt start upgrade 'e tıklayıp bekleyin.


Telefon açılınca biraz bekleyin. LG Mobile Support Tool, işlemin tamamlandığını size bildirecektir.

Not: LG Mobile Support Tool programı %80'e geldiğinde telefonunuz açılıcaktır. LG Mobile Support Tool %100 olup Exit yazısı veya Çıkış seçeneği gelene kadar telefonun pc ile bağlantısını kesmeyin.

Telefonunuz açıldığında büyük ihtimalle bir kaç program durduruldu hataları falan alıcaksınız. O yüzden Stock Rom'u yükledikten sonra ve telefon açılıp LG Mobile Support Tool'da sonuna kadar dolup kapatma seçeneği çıkınca telefonu kapatıp hard reset atın.

Hard reset nasıl atılır?:

Öncellikle 2 türlü tuş kombinasyonu vardır 2 sinden birisi %100 olacaktır.

1. ci yöntem:
Telefonu kapatın.
Ses kısma ve Güç tuşuna aynı anda basılı tutun.
Karşınıza LG Logosu gelince elinizi tuşlardan çekip Ses kısma ve Ses açma tuşuna aynı anda basılı tutun.
Karşınıza Factory Reset ekranı gelicek.

Arkadaki ses tuşlarını yön tuşu olarak kullanıp karşınıza gelen soruda Yes no seçenekleri çıkıcaktır. Ses kısma tuşu ile Yes'in üstüne inip Güç tuşu ile onaylayın.
Tekrar bir soru daha gelicek aynı şekilde Ses kısma tuşu ile Yes'in üstüne gelip güç tuşuna basıyorsunuz. Android robotu çıkyor aşağıda bişi yükleniyor ve telefonunuza hard reset atılma işlemi başlıyor. Telefonunuz açıldığında hard reset atılmıştır sorunlar ortadan kalkmıştır.

2. ci yöntem:
Telefonu kapatın.
Ses kısma ve Güç tuşuna aynı anda basılı tutun.
Karşınıza LG Logosu gelince elinizi tuşlardan çekip Ses kısma ve Güç tuşuna tekrardan basın.
Factory Reset ekranı gelicek.

2 kez arkadaki güç tuşuna basın ve hard reset işlemi tamamlanmış olucaktır. Eğer karşınıza yes no seçeneği gelmişse arkadaki ses tuşları ile yes in üstüne gelip güç tuşu ile onaylayın. 2 tane soru gelicektir ikisinede yes diyin.



Evet arkadaşlar. Rootladık, TWRP Recovery yükledik, Custom Rom attık, TWRP menüsünden restoreye girip eski aldığımız yedeğimize geri döndük ve Knock codeli Stock rom yükledik. Hayırlı olsun. Umarım işinize yaramıştır.


Teşekkürler: @Bloother bazı yerleri senin konundan kopyaladım :p

C.K
 

OxyGEN

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2013
Mesajlar
1,722
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
Güzel olmuş ancak ioroot6 kullanarak 4.2.2 ye root yapılırken ioroot25 kullanılarak 4.4.2 ye root yapılıyor. Bunu belirtirsen iyi olur :)
 

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Güzel olmuş ancak ioroot6 kullanarak 4.2.2 ye root yapılırken ioroot25 kullanılarak 4.4.2 ye root yapılıyor. Bunu belirtirsen iyi olur :)

Güzel bilgi fakat 15 dakikayı geçtiği için bilgi eklemesi yapamıyorum :S [MENTION=39818]Mai Nai[/MENTION] hocam bana bu konu üzerinde düzeltme ilerki zamanlarda kırılan linkleri düzeltmek için veya yeni yeni bilgiler eklemek için yetki verebilirmisiniz? Bloother'in kit kat yükleme konusunda düzenleme yapmak için izin verilmişti sanırım bende alabilirmiyim acaba?
 

OxyGEN

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2013
Mesajlar
1,722
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
Güzel bilgi fakat 15 dakikayı geçtiği için bilgi eklemesi yapamıyorum :S [MENTION=39818]Mai Nai[/MENTION] hocam bana bu konu üzerinde düzeltme ilerki zamanlarda kırılan linkleri düzeltmek için veya yeni yeni bilgiler eklemek için yetki verebilirmisiniz? Bloother'in kit kat yükleme konusunda düzenleme yapmak için izin verilmişti sanırım bende alabilirmiyim acaba?

Rapor et ve orijinal metni kopya ve eklemek istediklerini ekleyip rapor et orijinali ile degistirsinler
 

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Rapor et ve orijinal metni kopya ve eklemek istediklerini ekleyip rapor et orijinali ile degistirsinler

Elimin altında istediğim zaman bişileri düzeltip ekleme hakkım olması daha iyi olmazmı? sonuçta büyük bir konu olduğunu düşünüyorum. Hepsini bir yere toplamışım. Devamlı raport edip şunu böyle yapın bunu böyle yapın lütfen diye rapor ediceğime düzeltme hakkım olsun ben modaratörleri meşgul etmeden kendim düzenlemesini yapıyım :) Mantık fışkırıyorum azıcık yanıma yaklaş :D :p :p
 

OxyGEN

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2013
Mesajlar
1,722
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
Elimin altında istediğim zaman bişileri düzeltip ekleme hakkım olması daha iyi olmazmı? sonuçta büyük bir konu olduğunu düşünüyorum. Hepsini bir yere toplamışım. Devamlı raport edip şunu böyle yapın bunu böyle yapın lütfen diye rapor ediceğime düzeltme hakkım olsun ben modaratörleri meşgul etmeden kendim düzenlemesini yapıyım :) Mantık fışkırıyorum azıcık yanıma yaklaş :D :p :p

Ahaha bende isterdim ama iste halamin bıyığı olsa amcam olurdu :D düzenleme hakki vermezler diye düşünüyorum :))
 

OxyGEN

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2013
Mesajlar
1,722
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
Bu arada dikkat ettim de root hata alanlar kısmında çok uzatmişsin sen. İoroot25 in bulunduğu klasire shift tuşuna basili tutarak sag tıklayıp komut penceresini burada ac diyip adb sideload kk_root.zip yazsan yeter. Taşımaya grrk yok ;)
 

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Bu arada dikkat ettim de root hata alanlar kısmında çok uzatmişsin sen. İoroot25 in bulunduğu klasire shift tuşuna basili tutarak sag tıklayıp komut penceresini burada ac diyip adb sideload kk_root.zip yazsan yeter. Taşımaya grrk yok ;)

Bende işte öyle bir seçenek çıkmıyor. Ben kendi telefonumu el ile rootluyorum.

cd c:\ioroot25 enter
adb devices enter
adb reboot recovery enter

adb sideload kk_root.zip yapıp rootluyorum. o dediklerini ne kadar denedim haberin varmı :)
 

OxyGEN

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2013
Mesajlar
1,722
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
Bende işte öyle bir seçenek çıkmıyor. Ben kendi telefonumu el ile rootluyorum.

cd c:\ioroot25 enter
adb devices enter
adb reboot recovery enter

adb sideload kk_root.zip yapıp rootluyorum. o dediklerini ne kadar denedim haberin varmı :)

Shift tuşuna basili tutarken sağ tıkla gelecektir
 

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Shift tuşuna basili tutarken sağ tıkla gelecektir

Gelmiyor. Windows 8'im bozuk. Geçen bişiler yaptım yazılımı bozdum. Sistem geri yüklemesi yapmayada üşeniyorum o yüzden pcde coğu şey çalışmıyor. Her neyse herkeste olan en zor yöntemde anlattım en zorunu öğrensinler :p
 

OxyGEN

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2013
Mesajlar
1,722
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
Gelmiyor. Windows 8'im bozuk. Geçen bişiler yaptım yazılımı bozdum. Sistem geri yüklemesi yapmayada üşeniyorum o yüzden pcde coğu şey çalışmıyor. Her neyse herkeste olan en zor yöntemde anlattım en zorunu öğrensinler :p

Ahaha snra da bize gelip bunu Nası yapacaz diye mesaj atarlar ;) oyuzden belirttim :)
 

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Ahaha snra da bize gelip bunu Nası yapacaz diye mesaj atarlar ;) oyuzden belirttim :)

Ben herşeyi anlattığımı düşünüyorum :) daha bişi soracaklarını sanmıyorum :p zaten facedeki sayfadada paylaştım genelde dezavantazları ne olabilir işte yaparsak garanti gidermi tarzında yorumlar var :)
 

OxyGEN

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2013
Mesajlar
1,722
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
Ben herşeyi anlattığımı düşünüyorum :) daha bişi soracaklarını sanmıyorum :p zaten facedeki sayfadada paylaştım genelde dezavantazları ne olabilir işte yaparsak garanti gidermi tarzında yorumlar var :)

Garanti isine çözüm buldum ben. Rooted i unrooted yazdırabiliyorum artik
 

OxyGEN

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2013
Mesajlar
1,722
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
Öm atıp anlatsana :D ben kavrayıp detaylı açarım konuyu :D yada sadece söyle sen açarsın konu :D merak ettim şimdi :p

Yedekleme ve yükleme adli iki komut istemci dosyamiz var. Buradan yedekleme ye girip bir kod alıyoruz ve bu kodu yükleme komut dosyasındaki gerekli yere yazıyoruz ve unrooted yazıyor :) bunu geliştirip sunmayı planliyorum :)
 

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Yedekleme ve yükleme adli iki komut istemci dosyamiz var. Buradan yedekleme ye girip bir kod alıyoruz ve bu kodu yükleme komut dosyasındaki gerekli yere yazıyoruz ve unrooted yazıyor :) bunu geliştirip sunmayı planliyorum :)

Tamam bekliyorum en kısa zamanda aç konuyu :D
 

9cerberus9

Öğrenci
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hocam aynen söylediğiniz şekilde işlemleri uygularken telefonum ilginç bir şekilde brick oldu. Telefonum 4.2.2 stock rom da rootluydu. Bahsettiğiniz şekilde twrp yi kurdum. Cm12 yi indirdim. Sonrasında TWRP ye girmek için söylediğiniz uygulamayı indirmek yerine telefonu kapattım ses kısma + power la menüye geldim. TWRP açıldı ancak son bir kez dosyaları pc ye yedeklemek için telefonu açmak istediğimde LG yazısı geldi, gittikten sonra yukarda ledde ışıklar dönmeye başladı. Uzun süre beklememe rağmen telefon açılmadı tekrar tekrar denedim ancak telefon tamamen brick olmuş durumda. Telefon download moda giriyor aynı şekilde TWRP ye giriyor ancak telefonumdaki dosyalar benim için çok kıymetli onların silinmesini hiçbir şekilde istemiyorum. TWRP den direk cm12 yüklemeye çalıştığımda hata veriyor. Sanırım önce WİPE ları yapmam lazım. Ancak WİPE yaptığımda dosyalarım gidicek diye korkuyorum. Kısaca ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Yardımlarınızı bekliyorum

Edit : Telefon download moda giriyor ancak pc suite e bağladığımda program telefonu görmüyor. LG mobile sport tool da telefonu görüyor ordaki yükseltme hatalarını yükle dediğimde 1.8 gb lık bir dosya yüklüyor. Bu işlemi denemedim ancak direk güncelleme olabileceğinden dosyalarımın gitmesinden korktum. Bunun yanında TWRP den dosya yöneticisine girdiğimde belgelere ulaşıyorum elimde otg kablo ve sd kart ta var. Ancak bu yönetici de otg kablo yu görmüyor. Dosyaları sd kart a atmam da işimi görecektir.

Şimdiden çok teşekkürler
 

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Hocam aynen söylediğiniz şekilde işlemleri uygularken telefonum ilginç bir şekilde brick oldu. Telefonum 4.2.2 stock rom da rootluydu. Bahsettiğiniz şekilde twrp yi kurdum. Cm12 yi indirdim. Sonrasında TWRP ye girmek için söylediğiniz uygulamayı indirmek yerine telefonu kapattım ses kısma + power la menüye geldim. TWRP açıldı ancak son bir kez dosyaları pc ye yedeklemek için telefonu açmak istediğimde LG yazısı geldi, gittikten sonra yukarda ledde ışıklar dönmeye başladı. Uzun süre beklememe rağmen telefon açılmadı tekrar tekrar denedim ancak telefon tamamen brick olmuş durumda. Telefon download moda giriyor aynı şekilde TWRP ye giriyor ancak telefonumdaki dosyalar benim için çok kıymetli onların silinmesini hiçbir şekilde istemiyorum. TWRP den direk cm12 yüklemeye çalıştığımda hata veriyor. Sanırım önce WİPE ları yapmam lazım. Ancak WİPE yaptığımda dosyalarım gidicek diye korkuyorum. Kısaca ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Yardımlarınızı bekliyorum

Şimdiden çok teşekkürler

Eğer telefon LG logosunda takılı kalıyorsa düzeltmek için hard reset atmak zorundasınız. Eğer sistemi falan silmişseniz wipeden tüm herşey gitmiştir o yüzden stock romu tekrar kurmanız gerekiyor.

Edit mesajınızı gördüm. Eğer telefona bağlayabildiğiniz bir depolama aygıtınız varsa ona CM11'in romunu indirip atın ardından onu yükleyin düzelmesi gerekiyor.

Backup yapıp telefonu yeniden açtığınızda nasıl lg logosunda takılı kaldı anlamadım. Sadece yedek alıp çıktınız dimi? wipe falan yapmadınız?
 

9cerberus9

Öğrenci
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Eğer telefon LG logosunda takılı kalıyorsa düzeltmek için hard reset atmak zorundasınız. Eğer sistemi falan silmişseniz wipeden tüm herşey gitmiştir o yüzden stock romu tekrar kurmanız gerekiyor.

Edit mesajınızı gördüm. Eğer telefona bağlayabildiğiniz bir depolama aygıtınız varsa ona CM11'in romunu indirip atın ardından onu yükleyin düzelmesi gerekiyor.

Backup yapıp telefonu yeniden açtığınızda nasıl lg logosunda takılı kaldı anlamadım. Sadece yedek alıp çıktınız dimi? wipe falan yapmadınız?


Hiçbir wipe vs. işlemi yapmadım anlamsız bir şekilde lg logosunda kaldı. Daha önceki telefonlarımda da çokça kez rom işleriyle uğraştım ancak ilk kez böyle bir şey başıma geliyor. CM 11 i kurmaya çalıştığımda ise anında bir hatayla karşılaşıyorum. Herhangi bir wipe işlemi yapmak zorunda mıyım cm yüklemeden önce ?
 

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Hiçbir wipe vs. işlemi yapmadım anlamsız bir şekilde lg logosunda kaldı. Daha önceki telefonlarımda da çokça kez rom işleriyle uğraştım ancak ilk kez böyle bir şey başıma geliyor. CM 11 i kurmaya çalıştığımda ise anında bir hatayla karşılaşıyorum. Herhangi bir wipe işlemi yapmak zorunda mıyım cm yüklemeden önce ?

Bu konuda emin değilim ama Advancede wipe ve normal wipe yani factory reset yapılması gerekiliyor. Siz bi o telefona bağladığınız depolama aygıtına CM11 Romu ve Gapps indirip atın. Sonra yüklemeyi deneyin. Sonra telefonu açın bakalım düzelicekmi. Eğer düzelmesse Hard reset veye stock rom yüklemek şart.
 

9cerberus9

Öğrenci
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bu konuda emin değilim ama Advancede wipe ve normal wipe yani factory reset yapılması gerekiliyor. Siz bi o telefona bağladığınız depolama aygıtına CM11 Romu ve Gapps indirip atın. Sonra yüklemeyi deneyin. Sonra telefonu açın bakalım düzelicekmi. Eğer düzelmesse Hard reset veye stock rom yüklemek şart.

Şuan telefonda cm 11 zip i var zaten. Herhangi bir Wipe işlemi yapmadan flashlamaya çalıştığımda anında FAILED hatası alıyorum. Sanıyorum önceden Wipe yapmam lazım. Wipe yaptığımda telefonumda bilgiler gidicek midir ?
 

OxyGEN

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2013
Mesajlar
1,722
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
Hocam aynen söylediğiniz şekilde işlemleri uygularken telefonum ilginç bir şekilde brick oldu. Telefonum 4.2.2 stock rom da rootluydu. Bahsettiğiniz şekilde twrp yi kurdum. Cm12 yi indirdim. Sonrasında TWRP ye girmek için söylediğiniz uygulamayı indirmek yerine telefonu kapattım ses kısma + power la menüye geldim. TWRP açıldı ancak son bir kez dosyaları pc ye yedeklemek için telefonu açmak istediğimde LG yazısı geldi, gittikten sonra yukarda ledde ışıklar dönmeye başladı. Uzun süre beklememe rağmen telefon açılmadı tekrar tekrar denedim ancak telefon tamamen brick olmuş durumda. Telefon download moda giriyor aynı şekilde TWRP ye giriyor ancak telefonumdaki dosyalar benim için çok kıymetli onların silinmesini hiçbir şekilde istemiyorum. TWRP den direk cm12 yüklemeye çalıştığımda hata veriyor. Sanırım önce WİPE ları yapmam lazım. Ancak WİPE yaptığımda dosyalarım gidicek diye korkuyorum. Kısaca ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Yardımlarınızı bekliyorum

Edit : Telefon download moda giriyor ancak pc suite e bağladığımda program telefonu görmüyor. LG mobile sport tool da telefonu görüyor ordaki yükseltme hatalarını yükle dediğimde 1.8 gb lık bir dosya yüklüyor. Bu işlemi denemedim ancak direk güncelleme olabileceğinden dosyalarımın gitmesinden korktum. Bunun yanında TWRP den dosya yöneticisine girdiğimde belgelere ulaşıyorum elimde otg kablo ve sd kart ta var. Ancak bu yönetici de otg kablo yu görmüyor. Dosyaları sd kart a atmam da işimi görecektir.

Şimdiden çok teşekkürler

Twrp ile backup yap snra da download moda alıp stock ROM at daha snra twrp ye girip avanced backup diyip sadece data yi sec ;)
 

9cerberus9

Öğrenci
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Dün saatlerce uğraştıktan sonra twrp ve otg üzerinden dosyaları yedekledim sonrasında wipe ları yapıp cm11 i flashladım ve sorun çözüldü telefon sıkıntısız çalışıyo çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)
 

OxyGEN

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2013
Mesajlar
1,722
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
Dün saatlerce uğraştıktan sonra twrp ve otg üzerinden dosyaları yedekledim sonrasında wipe ları yapıp cm11 i flashladım ve sorun çözüldü telefon sıkıntısız çalışıyo çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)

Önemli değil :) ama benim yontemde aklınızda bulunsun :) ama philZ touch kullanırsaniz daha iyi olur
 

Mai Nai

Müdavim
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Güzel bilgi fakat 15 dakikayı geçtiği için bilgi eklemesi yapamıyorum :S @Mai Nai hocam bana bu konu üzerinde düzeltme ilerki zamanlarda kırılan linkleri düzeltmek için veya yeni yeni bilgiler eklemek için yetki verebilirmisiniz? Bloother'in kit kat yükleme konusunda düzenleme yapmak için izin verilmişti sanırım bende alabilirmiyim acaba?

Maalesef dostum. [MENTION=382605]OxyGEN[/MENTION] yapılması gerekeni açıklamış sağolsun.
 

beratcyrr

Asistan
Katılım
26 Mayıs 2014
Mesajlar
196
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
solda yazılanları uyguladım ancak cmd de böyle durup kalıyor telefona bişide gelmiyor tamam diyim :( :) yardım edin

glRrPb.png
 

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
solda yazılanları uyguladım ancak cmd de böyle durup kalıyor telefona bişide gelmiyor tamam diyim :( :) yardım edin

glRrPb.png

Telefonun USB Hata Ayıklamayı, Sahte konumlara izin veri açtınmı? açtıkysan Güvenlik'e girip Bilinmeyen kaynaklarıda işaretle aç yani Telefondan.

Sonra USB Kablosunu telefona tak. verdiğim ioroot25 zip dosyasını bir klasöre çıkartıp Yerel Disk C ye attınmı? Bilgisayarıma gir yerel disk C: nin içine at o klasörü. Sonra root dosyasını çalıştır entere bas telefon kapanıp açılıcak karşına recovery menüsü gelcek. Ses kısma tuşu ile Apply Update from adb'nin üstüne gel güç tuşuna bas. Eğer o ekranda kalırsa bişiler yüklenmezse şunları yapmaya devam et.

Bilgisayardan Çalıştır'ı aç

cd C:\ioroot25 yazıp entere bas aşağıya yazı yazmak için bir yer daha gelicek orayada şunu yaz:

adb sideload kk_root.zip entere bas sonra yükleme yapması gerekiyor.
 
Üst