LG G2 mi yoksa HTC One mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oguztop
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Gece gece okudum vallahi güldüm :D

Birincisi HTC ONE ın işlemcisi ve pili suan yenı cıkan telefonlara gore iyi degil hatta direk kotu diyim G2 Daha üstün.
İkincisi ön siparis adı üstünde resmi giriste 1999 tl fiyatı olucaktır.
Üçüncüsü Evet o kamera 4Megapixel sadece UltraPixel koymuslar adını 4MP Sensoru alıp pixel boyutlarını 3 e katlamıslar bu sayede renkleri ve ısıgı daha iyi alan bir 4 mp sensor(UP) demisler Nokia nın Pruweiw teknolojisi gibi sadece Ultra Pixel bir isimden ibaret.

Evet evet, Snapdragon 600 chipseti gerçekten çok kötü bir chipset, aynen aynen, hatta o kadar kötü of inanılmaz, yani o kadar kötü ki bu sene çıkacak cihazların çoğunda kullanılan Krait 400 çekirdeklerin Krait 300 olanı değil de sanki Krait 100 var, hatta o kadar kötü ki, hala insanlar performansından inanılmaz derecede memnun. Kötü dediğiniz chipset . Fiyat 2200 bandından açılacak bence. Dolar da yükseldi malum. Kameraya gelince bunu tartışmaya gerek görmüyorum. Telefonu ancak standlarda eline alan adamlarla 10 aydır kullandığım cihazı tartışamam. Her imkan ve şartta kamerası beni memnun etti.

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
HTC One la G2 kıyaslanamaz aralarında 1 yıl fark var chipsetleri falan farkli g2 ile M8 karsilastirilir

yigott

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yazık acıyorum sana gerçekten muhattab olmak istemiyorum seninle git kendi kumunda oyna abisi sen tekrarlıyorum sana he he der geçerim :D

Hala söylediklerime cevap veremeyip assagılamaya calısan aciz bi insan gibi neden konusuyosunki simdi sen :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Evet evet, Snapdragon 600 chipseti gerçekten çok kötü bir chipset, aynen aynen, hatta o kadar kötü of inanılmaz, yani o kadar kötü ki bu sene çıkacak cihazların çoğunda kullanılan Krait 400 çekirdeklerin Krait 300 olanı değil de sanki Krait 100 var, hatta o kadar kötü ki, hala insanlar performansından inanılmaz derecede memnun. Kötü dediğiniz chipset . Fiyat 2200 bandından açılacak bence. Dolar da yükseldi malum. Kameraya gelince bunu tartışmaya gerek görmüyorum. Telefonu ancak standlarda eline alan adamlarla 10 aydır kullandığım cihazı tartışamam. Her imkan ve şartta kamerası beni memnun etti.

S800 deki adreno 330 s600 deki adreno 320 dekinden %40 daha hızlı sadece islemci tarafından bakma.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
S800 deki adreno 330 s600 deki adreno 320 dekinden %40 daha hızlı sadece islemci tarafından bakma.

S800'ün S600'den daha hızlı olduğunu biliyoruz zaten de bu S600'ü senin dediğin gibi "çok kötü" bir chipset yapmaz ki. S600 bence de çok iyi değil ama çok kötü demek için sağlam bir gerekçe sunmak lazım. Kaldı ki Exynos chipsetler daha kötü bence, Note 3'teki dahil. S600'ün tek eksiği 3D grafik yönü, o da "Ben telefon olsun diye alıyorum kardeşim oyun makinesi mi alıyorum?" diyecek biri için hiçbir sıkıntı oluşturmaz. Düşünürken buna göre düşünmek lazım.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
S800'ün S600'den daha hızlı olduğunu biliyoruz zaten de bu S600'ü senin dediğin gibi "çok kötü" bir chipset yapmaz ki. S600 bence de çok iyi değil ama çok kötü demek için sağlam bir gerekçe sunmak lazım. Kaldı ki Exynos chipsetler daha kötü bence, Note 3'teki dahil. S600'ün tek eksiği 3D grafik yönü, o da "Ben telefon olsun diye alıyorum kardeşim oyun makinesi mi alıyorum?" diyecek biri için hiçbir sıkıntı oluşturmaz. Düşünürken buna göre düşünmek lazım.

Tabikide hem teknolojinin önüne geçilmiyor s600 işlemcili telefonlar kötü değil sadece s800 den daha zayıf.

yigott

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Ben cok kötü dememistim ki s600 e

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
G2 daha yeni ve dolayısıyla daha üstün. Tabi ki de G2. HTC One'a gelene kadar Galaxy S4, xperia z1/z var.

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
HTC One tasarım olarak G2 den ustun fakat performans ve fiyat konusunda G2 önde

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ben cok kötü dememistim ki s600 e

Aşağıdaki alıntıyı tekrar okumanı tavsiye ediyorum hocam.

Gece gece okudum vallahi güldüm :D

Birincisi HTC ONE ın İŞLEMCİSİ VE PİLİ suan yenı cıkan telefonlara gore İYİ DEGİL HATTA DİREK KOTU diyim G2 Daha üstün.
İkincisi ön siparis adı üstünde resmi giriste 1999 tl fiyatı olucaktır.
Üçüncüsü Evet o kamera 4Megapixel sadece UltraPixel koymuslar adını 4MP Sensoru alıp pixel boyutlarını 3 e katlamıslar bu sayede renkleri ve ısıgı daha iyi alan bir 4 mp sensor(UP) demisler Nokia nın Pruweiw teknolojisi gibi sadece Ultra Pixel bir isimden ibaret.

Pili normal kullanımda 1 günü çıkartıyor, chipset de hala her oyunu en yüksek grafiklerden açıyor. Kötü değil, idare eder bile demeye hakkımız yok. Yine de oyun için One'ı tavsiye etmem.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
HTC One kötü değil ama G2'den iyi değil. Htc One hâlâ 1 sene daha rahat idare edebilecek telefon

yigott

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aşağıdaki alıntıyı tekrar okumanı tavsiye ediyorum hocam.

Pili normal kullanımda 1 günü çıkartıyor, chipset de hala her oyunu en yüksek grafiklerden açıyor. Kötü değil, idare eder bile demeye hakkımız yok. Yine de oyun için One'ı tavsiye etmem.

Lg g2 ye göre kötü ? Çok kötü degil yanlıs bisey yazmamısım gibi s600 le s800 ü kıyaslayınca kötü kalıyo yani ben hala söylüyorum :)

erc4444

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
şu anda piyasadaki en kral telefonlar lg g2 ve iphone 5s. zaten lg ve iphone dışında telefonda alınmaz. g2 derim ben

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Şu Lg G2'nin donanımı daha iyi diyen arkadaşlar kağıt üstündeki özellikleri bir kenara bırakıp günlük kullanıma bakmayı denemişler midir acaba? Nedir bu s800, s600'den çok daha iyi zırvaları? Neye göre iyi, kime göre iyi? Evet desteklenen saat frekans hızı daha yüksek, grafik işlemcisi daha iyi ve pili daha tasarruflu kullanıyor ama pratikte de durum aynı mı? Donanım bir şeydir ama yazılım her şeydir. Android gibi hantal bir mobil ekosistemde stabilizasyonu sağlayan firma en iyi işi yapmış demektir. Android'in özgürlük sunan, istediğiniz gibi kişiselleştirilebilen bir sistem olmasını ve bu nimetlerden yararlanabilmenizi sağlayacak şey, işlemcisinin daha yeni olması değil, o cihazın 1 sene sonra da çoklu işlemlerde ilk günkü performansını veya çok yakınını verebilmesidir. Android'te bu stabilizasyonu en iyi başaran firma HTC'dir. Sense arayüzü, stok android deneyimini bir kenara bırakacak olursak en hızlı android arayüzüdür.
Bir telefonun diğerinden daha iyi olması için işlemci saat hızının ve çıkış tarihinin daha sonra olması yeterli midir? Eğer öyleyse 1.2 ghz çift çekirdekli A7 işlemcili iPhone 5s neden stabilizasyon ve performans konusunda en tepeyi zorluyor? Sırf bu örnek bile en önemli olan şeyin donanımdan ziyade yazılım olduğunu anlamanıza yeter. Yani demem o ki, o kasmasıyla meşhur android sistemi minimum sorunla ve maksimum hız ve akıcılıkla kullanmak isteyenlerin alacağı telefon HTC M7 One'dır. M8'i konuşmuyoruz, yeri burası değil. Ses konusunda da M7 rakipsiz. Artı olarak M7'nin seri imalatının olmadığını belirtmek isterim. CNC tezgahtan çıkar ve tek bir M7'nin kasasının hazır hale getirilmesi yaklaşık 150 dakika alır. Samsung galaxy s4 ve Lg G2'nin ise 1 dakikalık bir kasa imalat süresi vardır, seri imalatla üretilirler. Ciddi bir işçilik ve malzeme kalitesi farkı da ortada olan bir gerçek. Bunun yanında diğer özellikler üst seviye telefonlarda üç aşağı beş yukarı aynı seviyede sayılır zaten. Kıyas yapılırsa büyük farklar oluşmayacaktır.

2013 yılında çıkan, 2013 ve 2014 Mobil Dünya Kongresi'nde dünyanın en iyisi olarak ödül alan bir cihazdır M7. 2014 ödülünü de daha geçen ay aldı. Bırakın bu s800 saçmalıklarını. Yazılıma dikkat edin. 10 çekirdekli 5 ghz işlemcili telefon da yapsan yazılımından dolayı işletim sistemin şişiyorsa o telefon çöptür.
Android'te HTC yazılım işini en iyi yapan firmadır. Arkasından ise Sony gelir. Diğerleri bunların gerisindedir.

Başlıktaki iki cihaz arasında kalanlara az çok fikir verebilmişimdir umarım.

nameless950

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CNC tezgahtan çıkar ve tek bir M7'nin kasasının hazır hale getirilmesi yaklaşık 150 dakika alır. Samsung galaxy s4 ve Lg G2'nin ise 1 dakikalık bir kasa imalat süresi vardır, seri imalatla üretilirler. Ciddi bir işçilik ve malzeme kalitesi farkı da ortada olan bir gerçek.

Uretimleri sen yapıyorsun herhalde.:D ayrica

Şu Lg G2'nin donanımı daha iyi diyen arkadaşlar kağıt üstündeki özellikleri bir kenara bırakıp günlük kullanıma bakmayı denemişler midir acaba? Nedir bu s800, s600'den çok daha iyi zırvaları? Neye göre iyi, kime göre iyi? Evet desteklenen saat frekans hızı daha yüksek, grafik işlemcisi daha iyi ve pili daha tasarruflu kullanıyor...

Daha ne kaldı ki???:D

smt_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şu Lg G2'nin donanımı daha iyi diyen arkadaşlar kağıt üstündeki özellikleri bir kenara bırakıp günlük kullanıma bakmayı denemişler midir acaba? Nedir bu s800, s600'den çok daha iyi zırvaları? Neye göre iyi, kime göre iyi? Evet desteklenen saat frekans hızı daha yüksek, grafik işlemcisi daha iyi ve pili daha tasarruflu kullanıyor ama pratikte de durum aynı mı? Donanım bir şeydir ama yazılım her şeydir. Android gibi hantal bir mobil ekosistemde stabilizasyonu sağlayan firma en iyi işi yapmış demektir. Android'in özgürlük sunan, istediğiniz gibi kişiselleştirilebilen bir sistem olmasını ve bu nimetlerden yararlanabilmenizi sağlayacak şey, işlemcisinin daha yeni olması değil, o cihazın 1 sene sonra da çoklu işlemlerde ilk günkü performansını veya çok yakınını verebilmesidir. Android'te bu stabilizasyonu en iyi başaran firma HTC'dir. Sense arayüzü, stok android deneyimini bir kenara bırakacak olursak en hızlı android arayüzüdür.
Bir telefonun diğerinden daha iyi olması için işlemci saat hızının ve çıkış tarihinin daha sonra olması yeterli midir? Eğer öyleyse 1.2 ghz çift çekirdekli A7 işlemcili iPhone 5s neden stabilizasyon ve performans konusunda en tepeyi zorluyor? Sırf bu örnek bile en önemli olan şeyin donanımdan ziyade yazılım olduğunu anlamanıza yeter. Yani demem o ki, o kasmasıyla meşhur android sistemi minimum sorunla ve maksimum hız ve akıcılıkla kullanmak isteyenlerin alacağı telefon HTC M7 One'dır. M8'i konuşmuyoruz, yeri burası değil. Ses konusunda da M7 rakipsiz. Artı olarak M7'nin seri imalatının olmadığını belirtmek isterim. CNC tezgahtan çıkar ve tek bir M7'nin kasasının hazır hale getirilmesi yaklaşık 150 dakika alır. Samsung galaxy s4 ve Lg G2'nin ise 1 dakikalık bir kasa imalat süresi vardır, seri imalatla üretilirler. Ciddi bir işçilik ve malzeme kalitesi farkı da ortada olan bir gerçek. Bunun yanında diğer özellikler üst seviye telefonlarda üç aşağı beş yukarı aynı seviyede sayılır zaten. Kıyas yapılırsa büyük farklar oluşmayacaktır.

2013 yılında çıkan, 2013 ve 2014 Mobil Dünya Kongresi'nde dünyanın en iyisi olarak ödül alan bir cihazdır M7. 2014 ödülünü de daha geçen ay aldı. Bırakın bu s800 saçmalıklarını. Yazılıma dikkat edin. 10 çekirdekli 5 ghz işlemcili telefon da yapsan yazılımından dolayı işletim sistemin şişiyorsa o telefon çöptür.
Android'te HTC yazılım işini en iyi yapan firmadır. Arkasından ise Sony gelir. Diğerleri bunların gerisindedir.

Başlıktaki iki cihaz arasında kalanlara az çok fikir verebilmişimdir umarım.

Fikirlerin guzel ama kisiye gore degisir tasarimina lafim.yok ama stabilize bir isletim.sistemi ve hiz.kesi.likle g2 arayuzude gayet basarili... ole seri.uretim iki dk.falan ayiptir sadece kasa midir uretimi uzatan anakar ve uzerindekiler.ne.olacak....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
smt_1907;

Ben Lg g2 stabilizasyon anlamında kötü bir cihazdır demedim. Stabilizasyonda ve akıcılıkta daha iyisi için adresin HTC One M7 olduğunu söyledim ve bu söylediğimi de sonuna kadar savunurum. Siz ise Lg G2'nin s800, One M7'nin s600 kullanması sebebiyle G2'yi daha iyi ilan ediyorsunuz. Kağıt üstünde yazanlarla gelmeyin bana, pratikte durum kağıt üstündeki özelliklerle paralel olmuyor her zaman. Kamera konusunda G2 bence daha başarılı M7'den. Bunu demem G2'yi One M7'den daha mı iyi yaptı şimdi? Android kullanılacaksa kamera, kağıt üstündeki işlemci saat hızları falan çok da ilgilenilmemesi gereken şeyler. Yazılıma, arayüze, akıcılığa odaklanılması lazım.

Ayrıca üstteki yorumumda yazdığım yaklaşık üretim süresi sadece kasa üretim süreleridir. Anakart, işlemci vs. olayına değinmedim bile. Okuyup anlarsak ve buna göre yorum yaparsak odaklanılan konuyu saptırmamış oluruz. Gayet de güzel olur bence.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Sense arayüzü en azından Touchwizden arak değil işin birde bu tarafından bakmak lazım
Donanım tamam gerekiyor ama donanımla yazılım en uygun biçimde optimize etmek gerek bunuda bence HTC gayet başarılı yapıyor ve başkalarından özenmeden özgün bir şekilde bunu ortaya koyuyor.
Herşeye donanım olarak bakmamak gerekir.Yazılım donanımın verimli çalışmasını büyük oranda etkiler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaş bu işe nokta koyma zamanı gelmiş müzik-dayanıklılık -kalite - dersen one işlemci -oyun gücü -hız dersen g2 bu iş bu kadar basit herkesistediği gibi telefon almalı sobuçta telefon konuşmaya yarayan alet

tenes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar peki htc one e8 mi yoksa lg g2 mi

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Arayüz artılarıyla ve piliyle g2 diğer herşey için one e8.

tenes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
?fff

mm yani e8 mi diyosun galiba türkiye bir rengi varmış bide

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
?fff

mm yani e8 mi diyosun galiba türkiye bir rengi varmış bide
Ben g2 kullanıyorum memnunum arayüzün kullanışlı olması benim için önemli tabi g3 romu yüklü şuan.Ama yok arayüz önemli değil sade olsada olsun müziği tasarımı vs. Daha önemli dersen one e8 al ben malzeme kalitesine ve tasarımına hayran kaldım e8in g2nin de ön yüzü güzel arkası bir o kadar berbat logolar düştü kamera camı çizildi elden kayan yapısı var bide gıcırdama oluyor.Tercih senin g2 alacaksan 32 gb ve başarı garantili al ekran sararma olursa ücretsiz değiştiriyorlar.

tenes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hmm sağol çok kararsızımben çoğu teknosa veya vatandaki çalışanlar g2 diyor ben ise htc tarftarıyım kararsız kaldım da teşekkür ederim

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Her ne olursa olsun, G3 bir amiral gemisi, E8 değil. Bunu hesaba katın ama ben olsam, E8 alırdım sanırım.

KadirxyL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lg mi oneki HTC varken ama bi SAMSUNG a bak derim