LG G2 İçin ufak bir bilgi Resimli. ( Gerçekten çok önemli bir bilgi )

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Merhaba.

Amaç ram'ı her 1saate kendi temizlemesini seçmek böylece telefon daha verimli olucak. Task killer gibi programlar yerine telefonun size verdiği yetki ile uygulamaları durdurmayıda kullanabilirsiniz.
Ben kendim telefonu kurcalarken ram temizlemeyi her 12 saat'te bir olarak işaretliydi ve 1saat olarak işaretledim. Böylece batarya şişmelerine telefonun stabilitesine hızına ve bir çok şeyine iyi gelecektir diye düşünüyorum.

Home tuşunu basılı tutuyoruz > Görev yöneticisine giriyoruz.

Görev yöneticisine girdiğimizde sağ alt taraftaki üç tane çizgi işaretine tıklıyoruz > Ayarlar diyoruz.

Karşımıza çıkan pencerede Ram'ı otomatik temizle işaretli değilse işaretliyoruz ve bunu yapmayan arkadaşların mutlaka 12 saate bir temizle işaretli olucaktır oraya tıklayıp 1saat'i işaretleyin.

Ram olayımız bu kadardı şimdi ise, bir uygulamayı kapattıktan sonra sizden habersiz arka planda çalışıyorsa ve görev yöneticisinden sonlandırmanıza rağmen halen devam ediyorsa bu göstediğim yerden kapatabilirsiniz. Mesela ben telefon çevirme yerine geliyorum telefonu yazıyorum arayıp konuşuyorum sonra geri geri yapıyorum o sekmeyi kapatıyorum ve görev yöneticisine girdiğimde Telefon açık gözüküyor ve 35MB ram'ımı alıyor, devamlı manuel olarak sonlandırmakla uğraşmamak için dediklerimi yapın.

Her 1 saate ram temizleme penceresindeydik ve en alt tarafta Hizmetleri durdur seçeneğine tıklıyoruz.

Karşınıza gelen uyarıya tamam deyin ve sizden habersiz çalışan uygulamaları durdurmak için yanlarında bulunan kutucukları işaretleyip sağ alt taraftan tamam'a tıklayın.

onurturan78

Asistan
Reaksiyon puanı
6
ay sonunda telefonu aldıktan sonra bunu yapacağım :) teşekkürler...

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlar lütfen yorum yazıp görüşlerinizi belirtin. İşinize yaradımı ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ay sonunda telefonu aldıktan sonra bunu yapacağım :) teşekkürler...

Ben teşekkür ederim umarım daha erken alabilirsin :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Greenify programına gerek kalmıyor o zaman öyle mi?

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
LG farkı işte :) Diğer üreticiler gibi 3. parti uygulamalara gerek kalmıyor. Bende de Optimus L9 var bu özelliği görünce hoşuma gitmişti :)

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Şimdi çıkıp buna da samsung çakması der ismi lazım olmayan arkadaşlar.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Greenify uygulamasını sildim direkt bunu gördükten sonra.
Ayrıca önbellek temizleyici programlara da gerek yok, task killer programlarına da gerek yok. Bu ne müthiş bir cihazdır arkadaş ya. Keşfettikçe daha çok hoşuma gidiyor. =)

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ram temizleme bence doğru bir işlem değil her ram temizlemede cihaz güç harcar cihaz ram için ihtiyaç duyduğunda kendisi yer açar zaten uygulamayı sonlandırmanız da işe yaramaz sonra gene başlar kendisi ben o yüzden facebook ve facebook messenger uygulamalarını kaldırdım.Tarayıcıdan giriyorum faceye masaüstü istiyorum hem hızlı hem sorunsuz.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Eğer telefonu çok sık kullanıyorsanız ram temizliğini otomatiğe bağlamak telefonu daha çok yorar. Ama çok sık kullanmıyorsanız telefon bekleme modundayken omzundaki yükü de atıp rahat bir nefes alır ve beklemeye devam eder. :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi Task killer Greenify gibi programlara gerek yok çünkü samsung gene koydu farkını ve lg samsungtan çaldı bu özelliği çaktırmayın :) şaka bir yana cidden çok güzel özellikleri var telefonun keşfettikçe heycanlanıyorum iyiki g2 almışım diyorum. Çoğu kişi kötülemesine rağmen bence benim kalbimi çaldı :) Bu ram olayına gelirsek, Telefon kendine 1 gb ram alıyor bizede 750 800 falan bırakıyor ve Real racing 3 açıyoruz mesela daha fazlası gerekiyor bunu telefon bize bıraktığı ramdan kendine alıyor fakat burda anlatmak istediğim facebook gibi twitter gibi yani devamlı arka planda çalışan ramı'ı yiyen programlar için bir özellik bu. Şimdi Clean Master'e girdim hafıza arttırmaya girdim ve arkada çalışan google play store işte müzik daha bir sürü şey çalışıyordu ramı arttır dedim 150 MB ram boşaltıldı dedi yani bunlar hep arkada çalışan ufak programları ama toplaşınca cok ramınızı alan programlar bunları durdurmak için lg bize böyle bir özellik sunmuş hadi bakalım kapanıyormusun kapanmıyormusun diyor :)

LG farkı işte :) Diğer üreticiler gibi 3. parti uygulamalara gerek kalmıyor. Bende de Optimus L9 var bu özelliği görünce hoşuma gitmişti :)

Hocam bu arada L9'un 800 mb ramı var 600 kendine alıyor birde arkada çalışan bir sürü uygulamalar oluyor işte böylece bu özellik ile onları durdurup ramınıda kurtarabilirsin böylece telefonun daha stabil olur :D

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhaba.

Amaç ram'ı her 1saate kendi temizlemesini seçmek böylece telefon daha verimli olucak. Task killer gibi programlar yerine telefonun size verdiği yetki ile uygulamaları durdurmayıda kullanabilirsiniz.
Ben kendim telefonu kurcalarken ram temizlemeyi her 12 saat'te bir olarak işaretliydi ve 1saat olarak işaretledim. Böylece batarya şişmelerine telefonun stabilitesine hızına ve bir çok şeyine iyi gelecektir diye düşünüyorum.

Home tuşunu basılı tutuyoruz > Görev yöneticisine giriyoruz.

Görev yöneticisine girdiğimizde sağ alt taraftaki üç tane çizgi işaretine tıklıyoruz > Ayarlar diyoruz.

Karşımıza çıkan pencerede Ram'ı otomatik temizle işaretli değilse işaretliyoruz ve bunu yapmayan arkadaşların mutlaka 12 saate bir temizle işaretli olucaktır oraya tıklayıp 1saat'i işaretleyin.

Ram olayımız bu kadardı şimdi ise, bir uygulamayı kapattıktan sonra sizden habersiz arka planda çalışıyorsa ve görev yöneticisinden sonlandırmanıza rağmen halen devam ediyorsa bu göstediğim yerden kapatabilirsiniz. Mesela ben telefon çevirme yerine geliyorum telefonu yazıyorum arayıp konuşuyorum sonra geri geri yapıyorum o sekmeyi kapatıyorum ve görev yöneticisine girdiğimde Telefon açık gözüküyor ve 35MB ram'ımı alıyor, devamlı manuel olarak sonlandırmakla uğraşmamak için dediklerimi yapın.

Her 1 saate ram temizleme penceresindeydik ve en alt tarafta Hizmetleri durdur seçeneğine tıklıyoruz.

Karşınıza gelen uyarıya tamam deyin ve sizden habersiz çalışan uygulamaları durdurmak için yanlarında bulunan kutucukları işaretleyip sağ alt taraftan tamam'a tıklayın.
bu işleme gerek yok bu işelm telefonu daha çok yoruyor normalde ramnı ne kadar çok kullanırsa o kadar iyidir rami temizlerse uygulamalar daha geç açılır çünkü ram e yükler sonra açar ama rami silmezseniz uygulama ramde aktif oldugundan daha hızlı açılır ve verimli olur ayrıca ramde yer kalmadıgı zaman ise telefon otomatikman kendi ilk açtıgı uygulamayı kapatır ve kendine boş ram bulur İŞİN AÇIKÇASI GEREKSİZ TELEFON BUNU KENDİ GEREKTİGİ YERDE YAPIYOR....

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bu tür işlemler anlık hız için verimli gibi gözükse de arka planda sürekli çalışan uygulamalar (face,whatsapp,gmail,maps...) tekrar açılacağından sistemi biraz daha yorabilir.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
bu işleme gerek yok bu işelm telefonu daha çok yoruyor normalde ramnı ne kadar çok kullanırsa o kadar iyidir rami temizlerse uygulamalar daha geç açılır çünkü ram e yükler sonra açar ama rami silmezseniz uygulama ramde aktif oldugundan daha hızlı açılır ve verimli olur ayrıca ramde yer kalmadıgı zaman ise telefon otomatikman kendi ilk açtıgı uygulamayı kapatır ve kendine boş ram bulur İŞİN AÇIKÇASI GEREKSİZ TELEFON BUNU KENDİ GEREKTİGİ YERDE YAPIYOR....

Evet yalnız bu G2 için geçerli değil. Arkaplanı sıfırlasan da tüm uygulamaları durdursan da yeniden açılması saniye bile sürmüyor. Ram'i de zaten hiç tam dolmuyor. =)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu konuda aslında anlatılmak istenen nokta telefonun ne kadar kullanışlı olduğu ve 3. Parti uygulamalara ihtiyacınızın olmadığı. Bunu kullanıp kullanmamak size kalmış. Eğer kullanırsanız da marketle uğraşmayın zaten telefon size bu hizmeti sunuyor. =)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Evet yalnız bu G2 için geçerli değil. Arkaplanı sıfırlasan da tüm uygulamaları durdursan da yeniden açılması saniye bile sürmüyor. Ram'i de zaten hiç tam dolmuyor. =)

2.3 Ghz işlemcı hızı ile rammı yorulurmuş :D zaten 1 gb boşta bize veriyor :) Bunların hepsi lg düşmanları :D

Bu konuda aslında anlatılmak istenen nokta telefonun ne kadar kullanışlı olduğu ve 3. Parti uygulamalara ihtiyacınızın olmadığı. Bunu kullanıp kullanmamak size kalmış. Eğer kullanırsanız da marketle uğraşmayın zaten telefon size bu hizmeti sunuyor. =)

Güzel noktaya değindin tamda bunu anlatmaya çalışıyordumki yorumunu gördüm ve yorum yapmaktan vazgeçtim.
Greenify gibi programları kullanmak için telefonu rootlayacağınıza telefonun size sunduğu özellikten yararlanın.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Samsung'un hantallığına, iphone'un kısıtlamalarına alışmış herkes. G2'nin deryasına henüz alışamadılar. Zamanla herkes alışacaktır hocam. =))

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Samsung'un hantallığına, iphone'un kısıtlamalarına alışmış herkes. G2'nin deryasına henüz alışamadılar. Zamanla herkes alışacaktır hocam. =))

Konuş hocam konuş kimse susturamaz yürü be :=)

xtrem06

Top-notch Сasual Dating - ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Gittikçe mesafe daralıyor bu cihazla aramda :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Gittikçe mesafe daralıyor bu cihazla aramda :)

Geçenlerde bir video izledim sanırsınki benim telefonum ile ilgisi yok bir şeyler yapıyor adam diyorumki ben bunları nasıl bilmiyorum ? :) çok süprizleri var telefonun :D Aşk mesafe tanımaz bence al :D

Vital3a

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu fikrimi iyi dinleyin... Öncelikle ram boşaltma yerine , kullanmadığınız uygulamaları kaldırın, kaldıramadığınız istenmeyen ara-yüz uygulamalarını kapatın... Özetle ; işiniz'e yaramayan hiç bir uygulamayı yüklemeyin... Ram den kazanmak amacıyla kullanmakta olduğunuz uygulamaların ram kullanımlarını kısıtlamayın, zira ram kullanımı performans yönünden çok önemli. Ram'i boşaltırsanız ; bu sefer işlemciniz tam-gaz çalışacak ; bu durumda yetersiz batarya sorunu ortaya çıkacak tır... Asla ram boşaltma işini uygulamayın...

Sonuç olarak ; Telefonunuz'un performanslı çalışmasını istiyorsanız ;;;; Cahaz'ın kapasitesi kadar ve lâzım olan uygulamaları yükleyin ve RAM temizleme işini asla düşünmeyin...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu fikrimi iyi dinleyin... Öncelikle ram boşaltma yerine , kullanmadığınız uygulamaları kaldırın, kaldıramadığınız istenmeyen ara-yüz uygulamalarını kapatın... Özetle ; işiniz'e yaramayan hiç bir uygulamayı yüklemeyin... Ram den kazanmak amacıyla kullanmakta olduğunuz uygulamaların ram kullanımlarını kısıtlamayın, zira ram kullanımı performans yönünden çok önemli. Ram'i boşaltırsanız ; bu sefer işlemciniz tam-gaz çalışacak ; bu durumda yetersiz batarya sorunu ortaya çıkacak tır... Asla ram boşaltma işini uygulamayın...

Sonuç olarak ; Telefonunuz'un performanslı çalışmasını istiyorsanız ;;;; Cahaz'ın kapasitesi kadar ve lâzım olan uygulamaları yükleyin ve RAM temizleme işini asla düşünmeyin...

Katılıyorum.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Çok sık kullanıyorsan telefonu 12 saatte 1 olsun. =)

Aynen öyle bıraktım bro 12 saate bir temizlesin :D 1 saate temizleme olayı telefonu elinden düşürmeyen tüm gün kullanan onu bunu indiren oyun oynayan arkadaşlar için geçerli oluyor sanırım :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Aynen öyle bıraktım bro 12 saate bir temizlesin :D 1 saate temizleme olayı telefonu elinden düşürmeyen tüm gün kullanan onu bunu indiren oyun oynayan arkadaşlar için geçerli oluyor sanırım :D

Hayır aksine çok sık kullanan için 12 saatte 1 temizlik daha iyi. Yazdığımı dikkatli oku. Çok sık kullanıyorsan 12 saate al dedim. :D