Lg 5 ile S7 takası?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan F1kan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Üniden bir arkadaşımla sohbet ediyorduk 2 ay önce S7 almış yurt dışından cihazı kılıf ve ekran koruyucu ile kullanmış hiç bir ciziği çatlağı yok. Fotoğraf çekmesini çok seven birisi. Kanka Lg g5 in kamerası nasılfilan diye sordu ben gayet menunum dedim. Fotoğraf çekmek istedi. Normal kamera ve geniş açılı kamera ile bir kaç fotoğraf çekti ve inanılmaz derecede beğendi ve şuan takas etmek istiyor üzerine 200 tl karşılığıyla. Açıkcası ben hiç düşünmeden reddettim. Yurt dışı ve garanti sıkıntısı yaşabilirim diye.Tabi birde Lg g5 i ayrı bir seviyorum. Ama bir yandanda acaba etsemiydim diye düşünmüyorda değilim. Arkadaşım düşün istersen biraz daha dedi sonra tekrar karar verince kararını söylersin dedi. Sizce ne yapmalıyım ? Bu aralar zaten beynimin çok yorgun olduğunu hissediyorum. Mantıksız karar vermişte olabilirim. Bu yüzden sizlerle paylaşmak istedim. Ne yapmalıyım ?

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Lg fanı olan sen ve s7???[emoji1] [emoji1]
Performans anlamında pek bir fark olmayacaktır ama batarya ve yazılım deneyimi açısından çok çok daha iyi bir cihaz s7.
Kamerayı eşit olarak görüyotum. İksinin de birbirine göre artı ve eksileri var.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Yurt dışı cihazı biraz sıkıntı gibi
Senin garanti ne ithalatçı mı ?

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Lg fanı olan sen ve s7???[emoji1] [emoji1]
Performans anlamında pek bir fark olmayacaktır ama batarya ve yazılım deneyimi açısından çok çok daha iyi bir cihaz s7.
Kamerayı eşit olarak görüyotum. İksinin de birbirine göre artı ve eksileri var.
Yok be hocam ne fanı :D 1600 Lira verdiğim cihazdan dibine kadar memnun olan sıradan biriyim ben sadece :D
Yalnız kardeşim kullandığı için s7 cihazını baya yakından tanıyorum. Kamera olarak baya başarılı fakat yazılımla biraz poh pohlu kamerası var. Çoğu yabancı ve Türk kanallarda bunu belirtmiş. Hatta Cepseyirde ki kel abimiz S7 insanların istediğini veriyor biraz doğallıktan uzak kaçıyor. İnsanlarda bu yüzden çok fazla seviyor diye :D Ama Allah var Lg nınde kamerası gerçekten doğal çekimler yapıp ve geniş açılı kamerası ile farklı bir deneyim yaratıyor. Yalnız s7 video bakımından lg g5 i ezer geçer çok net. Bide s7 deki ekran çözünüğü ayarlama özelliği efsane bir şey. Ama ne yalan söyleyim g5 i harbiden seviyorum. S7 ye ise garanti sıkıntısından dolayı çokta sıcakbakmıyorum. Yalnız amoled ekranı gerçekten çok başarılı s7 nin

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Yok be hocam ne fanı :D 1600 Lira verdiğim cihazdan dibine kadar memnun olan sıradan biriyim ben sadece :D
Yalnız kardeşim kullandığı için s7 cihazını baya yakından tanıyorum. Kamera olarak baya başarılı fakat yazılımla biraz poh pohlu kamerası var. Çoğu yabancı ve Türk kanallarda bunu belirtmiş. Hatta Cepseyirde ki kel abimiz S7 insanların istediğini veriyor biraz doğallıktan uzak kaçıyor. İnsanlarda bu yüzden çok fazla seviyor diye :D Ama Allah var Lg nınde kamerası gerçekten doğal çekimler yapıp ve geniş açılı kamerası ile farklı bir deneyim yaratıyor. Yalnız s7 video bakımından lg g5 i ezer geçer çok net. Bide s7 deki ekran çözünüğü ayarlama özelliği efsane bir şey. Ama ne yalan söyleyim g5 i harbiden seviyorum. S7 ye ise garanti sıkıntısından dolayı çokta sıcakbakmıyorum. Yalnız amoled ekranı gerçekten çok başarılı s7 nin
Ben de s7'nin makyajını dibine kadar kullanıyorum. O olay çooook güzel[emoji1] [emoji1]

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Yurt dışı cihazı biraz sıkıntı gibi
Senin garanti ne ithalatçı mı ?
Sanırım sizde benim düşündüğümü düşündünüz. Zaten ithalat garantisi olmada olur gibisinden :D
Ama yalan yok kıytırıkta olsa garantisi var sıkıntı çıkarsa veririm thh'ye yedek telefonum var sonuna kadar uğraşırım :D

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@F1kan Sizin LG G5 ile ilgili yorumlarınızı okuduktan sonra LG G5'e ilgim arttı. :)

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Garanti konusu sıkıntı işte. Çok pahalı garanti dışı servis işi.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Ben de s7'nin makyajını dibine kadar kullanıyorum. O olay çooook güzel[emoji1] [emoji1]
Lg g5 in kamerası doğal ve snaapseed ile istediğini yapabiliyorsun zaten :D
--- Gönderi Güncellendi ---
@F1kan Sizin LG G5 ile ilgili yorumlarınızı okuduktan sonra LG G5'e ilgim arttı. :)
Hocam kronikleri var diyorlar ama çok şükür 5 aydır ben sıkıntı yaşamadım. Yalnız sol göz sıkıntılı benım parlaklığa karşı hassas %20 parlaklık ile kullanıyorum sürekli belkide o yüzden ghost screen yaşamadım :D Ama diğer yandan çok başarılı bir cihaz :D

nights35

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Bence S7'e geçmek daha mantıklı olur çünkü eninde sonunda ghostscreen falan sorun çıkarıyor lg genelde..

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Garanti konusu sıkıntı işte. Çok pahalı garanti dışı servis işi.
Hocam garantı konusunda baya bir tırtsıyorum o yüzden. Şimdi telefon bu şans işi bir nevi. Alıcam bir sıkıntısı çıkıcak 2 3 ay sonra garanti yok. Şey gibi ortada kalıcam korkusu var ....
Bence S7'e geçmek daha mantıklı olur çünkü eninde sonunda ghostscreen falan sorun çıkarıyor lg genelde..
Hocam 6 sene Samsung Google Nexus kullanıcısıyım son 1 senedir Ghost screen vardı cihazımda. Alıştım ben Ghosta sıkıntı yok çıksada üzülmem açıkcası. Yeter ki ana kartı yanmasın. O zaman aceydim gollarımı getme deyeydim diye bağırırım :D :D :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
S7de sorun çıkarsa çok pahalıya patlar sana.
Bence hiç macera arama

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
S7de sorun çıkarsa çok pahalıya patlar sana.
Bence hiç macera arama
Hocam peki yurt dışından gelen cihazlara garanti falan yapılıyor mu ? Yada kasko falan yapsak ne kadar patlar bize ? Bu konu hakkında bilginiz var mı ?

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Hocam peki yurt dışından gelen cihazlara garanti falan yapılıyor mu ? Yada kasko falan yapsak ne kadar patlar bize ? Bu konu hakkında bilginiz var mı ?
Onu bende çok araştırmıştım ama yok maalesef[emoji53]

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Garanti olayı korkutucu gerçekten. Ben S7'yi alırdım ama bunun sebebi G5'ten çok üstün bir telefon olması falan değil. LG genel anlamda tüm cihazlarında kronik sorunları dibine kadar yaşatıyor kullanıcılarına. Servis açısından da rezalet. Sorun yaşama ihtimalin çok yüksek LG ile uzun vadede. Ama hiç değilse garantisi var, THH falan. Üzerine 200 lira verdikten sonra çok da kârlı olmayabilir. Kafa kafaya etmeye çalış bence.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Onu bende çok araştırmıştım ama yok maalesef[emoji53]
Hadi yaa :( Ucuz olsaydı kasko falan yaptırmayı denerdim ama o da pahalıya patlar biraz .s
Garanti olayı korkutucu gerçekten. Ben S7'yi alırdım ama bunun sebebi G5'ten çok üstün bir telefon olması falan değil. LG genel anlamda tüm cihazlarında kronik sorunları dibine kadar yaşatıyor kullanıcılarına. Servis açısından da rezalet. Sorun yaşama ihtimalin çok yüksek LG ile uzun vadede. Ama hiç değilse garantisi var, THH falan. Üzerine 200 lira verdikten sonra çok da kârlı olmayabilir. Kafa kafaya etmeye çalış bence.
Ya ithalatçı garantisi olsa takas ederdim büyük bir ihtimal :/ Ama garantisiz bir cihaz olduğu için güvenemiyorum, p*kta 2sene içinde çıkabilir :D

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Hadi yaa :( Ucuz olsaydı kasko falan yaptırmayı denerdim ama o da pahalıya patlar biraz .s

Ya ithalatçı garantisi olsa takas ederdim büyük bir ihtimal :/ Ama garantisiz bir cihaz olduğu için güvenemiyorum, p*kta 2sene içinde çıkabilir :D
Vatan, Teknosa gibi yerlerden araştırabilirsin aslında kasko durumunu. Sıfır telefon alırken 200-300 lira farkla yapıyorlar. Eğer üzerine nakit vermeden takas yapabilirsen o parayla kaskolatıp S7 kullanmanın muhteşem hazzına erişebilirsin :D

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Vatan, Teknosa gibi yerlerden araştırabilirsin aslında kasko durumunu. Sıfır telefon alırken 200-300 lira farkla yapıyorlar. Eğer üzerine nakit vermeden takas yapabilirsen o parayla kaskolatıp S7 kullanmanın muhteşem hazzına erişebilirsin :D
Valla dediğinde çok haklısın dostum ya :D Ama şimdi hem s7 için 200 lira verip hemde 200 300 lira kasko yaptırtmak... Biraz sıkıntı ya. Üni öğrencisiyim zaten yazın çalıştığım parayı idare etmeye çalışıyorum. 500 liralık harcama yapmaya bütçem yeter ama beni yaza kadar sıkıntıya sokabilir :/

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Valla dediğinde çok haklısın dostum ya :D Ama şimdi hem s7 için 200 lira verip hemde 200 300 lira kasko yaptırtmak... Biraz sıkıntı ya. Üni öğrencisiyim zaten yazın çalıştığım parayı idare etmeye çalışıyorum. 500 liralık harcama yapmaya bütçem yeter ama beni yaza kadar sıkıntıya sokabilir :/
O sekilde takas yapmani ben de onermem acikcasi. Kafa kafaya yapabiliyorsan bu sekilde dusunmek lazim bence. 500 lira fark koydugunda 20+ ay tr garantili temiz s7 de bulabilirsin zira. s7 ye gecersen cunku telefonun cok da seviye atlamayacak, sadece kronik problemleri yasamama ihtimalin cok daha yuksek olacak ki garantisi olmayan bir telefona gecersen bu da degecek birsey olmaz 500 lira fark ile. :)

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
O sekilde takas yapmani ben de onermem acikcasi. Kafa kafaya yapabiliyorsan bu sekilde dusunmek lazim bence. 500 lira fark koydugunda 20+ ay tr garantili temiz s7 de bulabilirsin zira. s7 ye gecersen cunku telefonun cok da seviye atlamayacak, sadece kronik problemleri yasamama ihtimalin cok daha yuksek olacak ki garantisi olmayan bir telefona gecersen bu da degecek birsey olmaz 500 lira fark ile. :)
Haklısın valla dostum. Ama s7 harbi kullanılası bir cihaz

nereloyka13

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bende s7 kullanıyorum ekran beyaz renkler dışında çok iyi nougat ile renk ayarı geldi onun sayesinde beyazlar da güzel artık. Ön kamerası geniş açı olduğu için yamuk çıkarıyor. Bazı oyunlarda optimizasyon sıkıntısı var mesela gta san andreas nba2k15 de bile performans sıkıntıları var onun dışında benim s7 ile bir sıkıntım yok. Bir de s6 ile kamera kıyaslayınca s6 dan daha iyi veriyor renkleri ama s6 daha netti daha yüksek mp olmasından dolayı ama güzel çekiyor büyük bir fark yoktu

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Bende s7 kullanıyorum ekran beyaz renkler dışında çok iyi nougat ile renk ayarı geldi onun sayesinde beyazlar da güzel artık. Ön kamerası geniş açı olduğu için yamuk çıkarıyor. Bazı oyunlarda optimizasyon sıkıntısı var mesela gta san andreas nba2k15 de bile performans sıkıntıları var onun dışında benim s7 ile bir sıkıntım yok. Bir de s6 ile kamera kıyaslayınca s6 dan daha iyi veriyor renkleri ama s6 daha netti daha yüksek mp olmasından dolayı ama güzel çekiyor büyük bir fark yoktu
Yorumun için teşekkür ederim dostum :)

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
MP olarak dusuk olmasinin hicbir negatif etkisi yok, piksel boyutu daha buyuk. Her turlu S6 kamerasinin ustunde bir kamerasi var S7 nin. Optimizasyon sorunlarini henuz yasamadim ancak Exynos ile uyum problemi oldugunu okumustum bazi oyunlarin.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Yakında google play ile iyice uyum sağlar Exynos merak etmeyin :D

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882

Birkan Öztürk

Doçent
Reaksiyon puanı
154
Hocam belki biliyorsundur bende s7 edge kullanıyorum o yüzden s7 ile arasında pek fark yok zaten batarya ekran boyutu ve kavis bende bundan önce lg g3 kullanıyordum şimdi lg benim ilk akıllı telefonum olmasından ötürü ona karşı bir sempatim var özellikle g5 in çift kamerası felan ama şimdi bana göre s7 daha şık s7 nin kamerası doğallıktan çıktığı için daha güzel ( benim tercihim ama bu :D ) batarya konusunda bir şey demem gerek yok zaten sen biliyorsundur s7 tokatlar bence :) yani garanti o kadar sıkıntımı hiç bir fikrim yok ama sıkıntı değilse bence yapmalısın :) hem s7 edge den daha kullanışlı neden dersen arkadaş şu edge ekranına dokunmayayım diye afedersin bir yerim terliyor ya :D nefret ettim durmadan yanlış tıklama felan oluyor avuç içi tutamıyorum hem s7 daha küçük felan vsvs bence s7 takas et hocam :D

nereloyka13

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Benim telefon Türkiye garantiliydı ben root attım ilk 2ay cihazın kronik bir sorunu olup olmadığı rahat anlaşılır bundan sonrası zaten kendi hatanla olacak birşey ve garanti her türlü para isteyecekdır bence birkaç aydan sonra garanti çok da önemi kalmıyor. Xperia z1 telefonumun bataryası bozuktu ekranda kırık var diye garantiye almadılar ücret talep ettiler bende artık garantiye pek önem vermiyorum. Root ile Dolby modu kurarak baya ses artışı sağladım mesela arayüz özelleştirmelerı edge ekranı eklemek vs çok işe yarayan bir şey bence

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Hocam belki biliyorsundur bende s7 edge kullanıyorum o yüzden s7 ile arasında pek fark yok zaten batarya ekran boyutu ve kavis bende bundan önce lg g3 kullanıyordum şimdi lg benim ilk akıllı telefonum olmasından ötürü ona karşı bir sempatim var özellikle g5 in çift kamerası felan ama şimdi bana göre s7 daha şık s7 nin kamerası doğallıktan çıktığı için daha güzel ( benim tercihim ama bu :D ) batarya konusunda bir şey demem gerek yok zaten sen biliyorsundur s7 tokatlar bence :) yani garanti o kadar sıkıntımı hiç bir fikrim yok ama sıkıntı değilse bence yapmalısın :) hem s7 edge den daha kullanışlı neden dersen arkadaş şu edge ekranına dokunmayayım diye afedersin bir yerim terliyor ya :D nefret ettim durmadan yanlış tıklama felan oluyor avuç içi tutamıyorum hem s7 daha küçük felan vsvs bence s7 takas et hocam :D
Bende 6 sene boyunca Samsung Google Nexus kullandım halada kullanıyorum 2. tel olarak :D Ama lg bana fotoğraf çektirmeyi sevdirdi hobim oldu resmen ya :D s7 ye baya baya hakımım kardeşim kullandığı için. Batarya noktasında tokat manyağı yapar g5 i :D 5 6 7 arası ekran süresi alıyorum g5 te ama fotoğraf çektiğimde şarj baya hızlı gidiyor. Onun dısında herkesın sevdıgı s7 kamerasını bende sevıyorum ama mantıksız gelıyor az bişey. Yani ben doğal çekeyimde canım istersem zaten fotoda oynarım sen nıye oynuyon samsung diyorum :D Ama ne yalan söyleyim s7 edge tasarımda en yakışıklı telefon. Ama iş kullanıma gelince sen daha iyi biliyorsun titreme ulan titreme demek geliyor insanın içinden :D Hele ki edge ekranın acemisi olan biri ufffff fena fena :D valla takas konusunda inanılmaz derecede ikilemdeyim ya hiç sorma zaten bu aralar benım kafa kazan oldu herşey birikti karar veremez oldum :D
Benim telefon Türkiye garantiliydı ben root attım ilk 2ay cihazın kronik bir sorunu olup olmadığı rahat anlaşılır bundan sonrası zaten kendi hatanla olacak birşey ve garanti her türlü para isteyecekdır bence birkaç aydan sonra garanti çok da önemi kalmıyor. Xperia z1 telefonumun bataryası bozuktu ekranda kırık var diye garantiye almadılar ücret talep ettiler bende artık garantiye pek önem vermiyorum. Root ile Dolby modu kurarak baya ses artışı sağladım mesela arayüz özelleştirmelerı edge ekranı eklemek vs çok işe yarayan bir şey bence
Hocam dediğinizde haklısınız 2 ay geçmiş düşük bir oranda sorun çıkar amaaa... Eğer sorun çıkartırsada o zaman kdesenin ağzı açılır :D Samsung baya pahalıdır çğünkü garanti dışı yaptığı tamirler :D Ssk'sı olmayan birinin hasta olup ameliyat olması gibi oluruz sonra :D :D :D D: