Lenovo B570 SSD takviyesi

eserdaldal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar Lenovo B570 model Laptop'um var. SSD takviyesi yapmak istiyorum. İşin doğrusu çok araştırdığım ve bilgim olan bir konu değil. Hangi SSD'yi tercih etmeliyim ve DVD yerine monte etmem için gereken aparat nedir onu da önerebilirseniz çok sevinrim. Ayrıca SSD'nin bana ne gibi faydası dokunacaktır bu konuda da yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
DVD yerine takılan aparat için sizin DVD boyutunuz önemli. 7 veya 12 mm ebatlarında olabilir bu boyut. Ona göre ölçüp bir SSD almalısınız. SSD için bütçeniz nedir ayrıca? SSD ise bilgisayarın tepki hızını çok arttıracaktır. SSD diskine kurulu sistem ve programlar çok hızlı bir şekilde açılıp kapanacaktır. Ayrıca SSD ye kurulu bir sistemin hata verme olasılığı daha azdır. Genel olarak bilgisayar deneyiminizi büyük ölçüde arttıracaktır yani.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,239
Ssd cihazı fişek gibi hızlandırır çokta işe yarar. Ama performansa etki etmez.
480 GB JAMES DONKEY JD480 2.5" 560-440 MB/s SSD Disk
Bütçene göre bu SSD modelinin 120 240 480 Gb olan modellerini alabilirsin şu an yarı yarıya indirimde bu model. Aldıktan sonra Harddiskin olduğu yere SSD diski, optik sürücü yerine takacağın aparata da Harddiski takacksın. Aparatın sabitlenmesi için gerekli olan vidaları optik sürücüden çıkartıp aparata takacaksın. Basit :D.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ci
DVD yerine takılan aparat için sizin DVD boyutunuz önemli. 7 veya 12 mm ebatlarında olabilir bu boyut. Ona göre ölçüp bir SSD almalısınız. SSD için bütçeniz nedir ayrıca? SSD ise bilgisayarın tepki hızını çok arttıracaktır. SSD diskine kurulu sistem ve programlar çok hızlı bir şekilde açılıp kapanacaktır. Ayrıca SSD ye kurulu bir sistemin hata verme olasılığı daha azdır. Genel olarak bilgisayar deneyiminizi büyük ölçüde arttıracaktır yani.
Cihazdaki 12mm.

Son düzenleme:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
xWKNItwcqTAPFhD4.huge

Takviye ile uğraşma, eğer bağlantıdaki makinadan bahsediyorsan anlatımda görülen şekliyle HDD i çıkar, SSD olanı bağla..

Lenovo Essential B570 Hard Drive Replacement

eserdaldal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
en fazla 200 lira bir bütçe düşünüyorum. DVD -RW 12 mm bir aparatla mı yoksa direk dvd'yi çıkarıp yerine mi monte etmeliyim.
xWKNItwcqTAPFhD4.huge

Takviye ile uğraşma, eğer bağlantıdaki makinadan bahsediyorsan anlatımda görülen şekliyle HDD i çıkar, SSD olanı bağla..

Lenovo Essential B570 Hard Drive Replacement
Dostum laptop üzerinde 500 gb hdd var onu değiştirmek ya da çıkartmak konusunda bir sıkıntı yok, benim istediğim işletim sistemini ve yazılımları kurabileceğim cihazın hızlanmasını sağlayacak takviye yapmak. yine de çok teşekkürler.

Ayrıca SSD'le için yazma ve okuma hızları konusunda alt üst limit tavsiyeniz var mı. Belirttiğim fiyat limiti dahilinde :) şimdiden çok teşekkür ederim.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,239
B
en fazla 200 lira bir bütçe düşünüyorum. DVD -RW 12 mm bir aparatla mı yoksa direk dvd'yi çıkarıp yerine mi monte etmeliyim.

Dostum laptop üzerinde 500 gb hdd var onu değiştirmek ya da çıkartmak konusunda bir sıkıntı yok, benim istediğim işletim sistemini ve yazılımları kurabileceğim cihazın hızlanmasını sağlayacak takviye yapmak. yine de çok teşekkürler.

Ayrıca SSD'le için yazma ve okuma hızları konusunda alt üst limit tavsiyeniz var mı. Belirttiğim fiyat limiti dahilinde :) şimdiden çok teşekkür ederim.
Benim dediğim ürünler iyi. Önerdiğim ssdnin 120lik modeli aynı sitede 120Gb.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Olay şöyle. DVD sürücüsünü çıkarıyorsun. Daha sonra aparatı yerine takıyorsun. Aparat zaten aynı DVD sürücüsü gibi görünüyor dışarıdan. Daha sonra bilgisayarın içini açıyorsun. HDD yi çıkarıp SSD takıyorsun daha sonra ise aparat kısmına HDD yi takıyorsun bu kadar. Ayrıca SSD için Utkunun atmış olduğu 120 veya 240 GB boyutundaki ürünü alabilirsin.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

DVD yerine takılan aparata gerek kalmadan, sadece HDD i çıkarıp SSD takmayı yeterli görüyorum. 240 GB ve üzeri tercih edeceğin güzel bir SSD makina performansını katlayacaktır. HDD ise kenarda beklesin, ne zaman garantilik bir durum ortaya çıkarsa o zaman makina üzerine takarsın.

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Merhaba arkadaşlar Lenovo B570 model Laptop'um var. SSD takviyesi yapmak istiyorum. İşin doğrusu çok araştırdığım ve bilgim olan bir konu değil. Hangi SSD'yi tercih etmeliyim ve DVD yerine monte etmem için gereken aparat nedir onu da önerebilirseniz çok sevinrim. Ayrıca SSD'nin bana ne gibi faydası dokunacaktır bu konuda da yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim.
James Donkey 120 gb lik al. Oyun oynayamassın o bilgisayarda.

eserdaldal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
marka olarak tavsiye edebileceğiniz başka ne var Kinsgton, Sandisk, Western Digital vs. 120GB James Donkey 230 lira civarında, Westen, Kinsgton, Sandisk markalar 120 GB 200 civarlarında. bunların performans ve kullanım süreleri ile ilgili bilginiz var mı ya da kötü müdür.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
6,5mm ile 12,7mm olur caddy ide -sata veya sata -sata oluyor incelerde ide yok yeni notebooklarda 6,5mm olur sata hdd ona takılır.

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
marka olarak tavsiye edebileceğiniz başka ne var Kinsgton, Sandisk, Western Digital vs. 120GB James Donkey 230 lira civarında, Westen, Kinsgton, Sandisk markalar 120 GB 200 civarlarında. bunların performans ve kullanım süreleri ile ilgili bilginiz var mı ya da kötü müdür.
230 derken ben 190 a göürdüm