Led Ampul Sürekli Patlıyor.

Bu konuyu okuyanlar

burak2222

Öğrenci
Katılım
13 Haziran 2021
Mesajlar
37
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
Yaş
25
Merhaba. Geçen eve led ampul aldım bir sürü. yıllardır evde tasarruflu kıvırcık veya mum şeklinde lamba kullanırdık. ve 1-2 sene dayanırdı. led ampul aldık markası duracell di. taktım. 3-4 gün sonra pıt pıt yanıp sönmeye başladı. fabrika hatası olduğunu düşündüm. diğerini taktım ilk 2 gün sıkıntı yoktu. ardından yanmamaya başladı ama alltan yukarı doğru bastırınca yanıyodu. 5 gün önce daha kaliteli bir markadan 8 tane led ampul aldık tekrar. ikisini salona birini oturma odasına birini çocuk odasına ve birini tuvalete taktık. bugün salona taktığımız led in biri çıt dedi ve patladı. 10 dakika sonra diğeride patladı.normal ampuller patlamıyorken sadece led ampulun patlamasının sebebi nedir.
TEŞEKKÜRLER.
 

Alyx Vance

Profesör
Katılım
14 Nisan 2021
Mesajlar
2,904
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
1,613
Puanları
113
Kablolarda veya duyda sorun olabilir mi?
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
Lambaya gelen tesisat kabloları yüksek sıcaklıktan erimiş olmalı, bir elektirikçi ile kontrol edilmeli, eğer kablolar erimiş ise sıcak olunca kablolar kısa devreden dolayı lambalar patlar... Bu sorun varsa eğer ne takarsan tak hepsi patlar.

led ampul olarak philps, vestel, tekfen ayrıca öneriim. Bu saydıklarım hem ucuzdur hem uzun ömürlü ve kalitelidir.

 
Son düzenleme:

Fakehero

366. Gün
Katılım
5 Aralık 2019
Mesajlar
5,336
Reaksiyon puanı
5,380
Puanları
113
Yaş
35
Evinizdeki elektrik akımında bir problem olduğu aşikar. Herhalde akım gücü led ampulün sınırını aştığı için dayanamıyor.
 
Katılım
24 Eylül 2018
Mesajlar
160
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
76
Puanları
28
Yaş
48
CFL (tasarruf) ve LED ampuller arasındaki bir farkla değil de evdeki elektrik tesisatındaki olası sıkıntılarla (nötr barasının gevşekliği gibi) bu sıkıntının sadece LED ampullerde olması kuvvetle muhtemeldir. Bu yüzden değişik LED markaları yerine elektrikçiyle ev tesisatını kontrol ettirip sonrasında kaliteli markaları tercih edin. Evdeki filament LED'lerin tümü Dial marka ve bozulmadan çalışıyor. Yalnız balkona karpuzsuz (açık) olarak duyla taktığım 11 watt filament LED aldıktan 1 hafta sonra balkondayken bozulmuştu, o da kapalı balkon camları açık olup kış aylarındaki sıcaklık farkından dolayı bu bozulma olmuştu, 2. sini kapalı avize içine alıp çalıştırdığımızda bu bozulma gerçekleşmemişti. Yani bu ampuller çalışırken sıcaklık farkı balkon ortamı gibi çok fazla olursa LED armatürleri zamanından çok önce bozuyor, kullanırken buna dikkatinizi çekmek istedim. Sürekli ev içinde, odalarda, sabit sıcaklıkta çalışanlar için bozulma riski sıfır gibi, yıllar boyunca iyi markalarsa (Osram, Dial, Phılıps, vb.) bozulmadan kullanabilme şansınız olacaktır. Kolay gelsin.
 
Üst