LCD TV'lerde Pazarlama Hilesi!

Akhun Aktosun

Profesör
Katılım
5 Temmuz 2009
Mesajlar
1,595
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
LCD TV'lerin görüntü yenileme oranları aslında çok daha gelişmiş olabilir mi? Uzmanlar konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

LCD TV'lerin görüntü yenileme oranları her zaman büyük sorun olmuştur. Teknoloji ilerledikçe daha yüksek yenilenme oranlarıyla tanışıyoruz. Bu tam da olması gerektiği gibi. Peki ya, zaten bu yenilenme oranları yüksek seviyelerde ise ve üreticiler, son kullanıcılara bu değerlerde TV satmıyorsa? Bir merdivenin en üst basamağına çıkılabiliyorken, önce tek tek tüm basamakları çıkmamız isteniyor olabilir. DisplayMate Teknolojileri Şirketi'nden Dr. Raymond M. Soneira'nın yaptığı bir çalışma, tam da bu konuya değiniyor.

ssa1257434569.jpg


Yüksek yenilenme oranına sahip LCD TV'lerin, bulanıklık sorunlarını inceleyen Dr. Soneira, "LCD TV üreticileri aslında çok daha iyi değerlere sahip, fakat bir pazarlama stratejisi olarak bu değerler son kullanıcıya yansıtılmıyor. Düşük fiyatlı ürünlerde tüketici, buna pek önem vermeyebilir fakat, konu binlerce dolar vererek satın aldığımız LCD TV'ler olunca, bu çok daha büyük bir suç teşkil ediyor. Çalışmalarımız gösteriyor ki, yüksek yenilenme oranlarına sahip LCD TV'lerin görüntü aktarımında yşaanılan sorunların çözümleri mevcut" dedi.

son1257435475.jpg


Dr. Soneira konuşmasına, LCD TV üreticilerinin pazarda daha fazla paya sahip olmaları için, teknolojilerini adım adım tanıttıklarını, piyasaya her defasında daha yüksek yenilenme oranında televizyon sunarak, daha fazla ürün yelpazesine sahip olmayı amaçladıklarını ve bu yüzden tüketicilerin maddi açıdan ne kadar zarar gördüğünü belirtti. Dr. Soneira birçok LCD, plazma ve CRT (tüplü) televizyon ile birlikte birtakım testler gerçekleştirmiş. Test yaptığı televizyonlar arasında Samsung, LG, Sharp ve Sony de bulunuyor.

:: Bu konu hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşın.

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net
 

-mert

Asistan
Katılım
28 Ekim 2009
Mesajlar
147
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
emperyalist şerefsizler ancak sömürürler :(
 

Revahak

Asistan
Katılım
16 Ekim 2007
Mesajlar
248
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
adamlar sürekli yenilik yapıyomuş gibi görünmeye çalışıyorlar.
Eski lcd ler en yüksek 15.000:1 kontrast oranına sahipti. Yeni lcd ler en yüksek 120.000:1 kontrast oranına sahip. 2 televizyonu yan yana koyunca eskisinin daha iyi gösterdiğini görüyorsun.
Lg ve Philips de yenilerinin daha iyi olduğu söylenebilir. En azından görüntüdeki paraziti azaltmayı başarmışlar.
Aynı özellikte aynı fabrikada üretilmiş bir Philips ve bir Lg veya bir Samsung ve bir Sony aynı görüntüyü vermiyor.
Firmalar birbirleriyle anlaşmalı birçok hileye başvuruyorlar.
80.000:1 kontrast oranı olan televizyona 100.000:1 yazan firma da var 5ms tepkime süresine 3ms yazan firma da var.
 

mr_rain

Guru
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,956
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
Bilişim sektöründe hiç de şaşılacak bi durum değil bence. İşlemci, ram ya da diğer parçaları üretenler aslında piyasaya sürdüklerinden çok daha ileri teknolojiye sahipler ama önce kaymağı yiyip, sonra bi basamak daha çıkıyolar. Tüm mesele bu :hammer::hammer::hammer:

 

ByKaMiKaZe

Profesör
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
1,457
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
gecen tv de denk geldiğim bi söylevi sizlerle paylaşmak isterim

insan gözü 80MHZ üzerini algılayamıyormuş LedTvlerde 100MHZ yetiyormuş 200MHZ çıkan ürünlerin çoğu fiyat politikasıymış.
 

Miroğlu

Dekan
Katılım
25 Aralık 2007
Mesajlar
7,530
Reaksiyon puanı
31
Puanları
0
Lcd tv'lerin modası geçti artık şimdi led tv'ler moda...
 

intricate

Profesör
Katılım
15 Aralık 2008
Mesajlar
1,692
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
Bu sadece LCD Televiztonlarda geçerli değil ki.. Bir çok teknolojik ürüde bu böyle maalesef. Çoğu zaman slogan şu olmuştur bence ..

"Minimum gelişme/yenilik maksimum satış"
 

POWER

Rektör
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
İnsanın gözünü para hırsı bürüyünce....
 

ahky

Profesör
Katılım
16 Kasım 2007
Mesajlar
4,548
Reaksiyon puanı
65
Puanları
48
Bu hep böyleydi teknolojik ürünlerde.
 

Xaser

Öğrenci
Katılım
20 Eylül 2007
Mesajlar
16
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
bu sadece tv lerde değilki bütün teknoloji ürünlerinde aynı şey söz konusu eminimki intel 8-16-24 çekirdekli işlemcileri çok rahat üretebiliyor yada seagate 10 Tb diskleri üretebiliyor ancak bunu şimdi bize satarsa 2-3-4-5 Tb gibi ürünlerden para kazanamaz ve yaptığı yatırımları kara dönüştüremez. bu yüzdendirki hiç bir zaman biraz daha bekleyeyim daha iyisi çıkınca alayım stratejisi işe yaramayacak :) biz tüketicilerde koyun gibi her çıkan yeni ürüne bodozlama atlayacağız... ve 6 ay sonra bakıcazki daha iyi bir model yada vs. herne ise çıkmış ve bizim aldığımız fiyatın neredeyse yarısı...global dünya ve iğrenç pazarlama stratejileri peeeh
 

sdelta

Profesör
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
4,229
Reaksiyon puanı
140
Puanları
63
Gayet normal bir olay, benimde fabrikam olsa bende böyle yaparım. Boşuna suçlamayın kimseyi...

Ama Led aydınlatmalı lcd tv leri, led tv diye satıyorlar ya onu sinir oluyorum :)
 

Revahak

Asistan
Katılım
16 Ekim 2007
Mesajlar
248
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
gecen tv de denk geldiğim bi söylevi sizlerle paylaşmak isterim

insan gözü 80MHZ üzerini algılayamıyormuş LedTvlerde 100HZ yetiyormuş 200MHZ çıkan ürünlerin çoğu fiyat politikasıymış.

Bu tüplü televizyonlar için geçerli bir söylem.
Lcd tv lerde Hz arttıkça akan görüntüdeki takılmalar azalıyor.
ms azaldıkça da hareketli görüntülerdeki bulanıklıklar azalıyor.
İşlemci hızı arttıkça da herşey değişiyor. Saniyede 175 milyon işlem yapan işlemcisi olan televizyon da var 250 de var 500 de var.

LCD ler için gerçekten doğru bilgiler istiyosanız Philips i inceleyin.
Herhangi bir ürünün özelliklerine basın videoları izleyin detaylı anlatıyor.
 

ByKaMiKaZe

Profesör
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
1,457
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
ha tüplü ha LED 80MHZ yukarsını göremeyen gene senin gözün :D (LED den bahsediyorlardı tüplü tv niye tanıtsınlar)
ms ve işlemcide sana katılıyorum benim terciğim herzaman Samsung
 

Naaa

Profesör
Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
2,220
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Bu sadece LCD Televiztonlarda geçerli değil ki.. Bir çok teknolojik üründe bu böyle maalesef. Çoğu zaman slogan şu olmuştur bence ..

"Minimum gelişme/yenilik maksimum satış"

kesinlikle katılıyorum.
 

karakanat29

Öğrenci
Katılım
1 Aralık 2009
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
eğer kaliteli ve de ucuza ürün almak istiyorsanız bu mümkün...çok fazla kar marjı koyan bilişim firmalarının arasında zaten belirgin lcd plazma satıcıları var şok ucuz çok ucuz demek yetmiyor.. teknolojinin ardında kalmış ürünleri uygun fiyata bile vermiyor bir çok kurum ancak bazı bilişim firmaları bu ranta çomak sokuyor... hem teknolojinin son ürünlerini sunuyor hemde piyasa fiyatlarının altında veriyor... neresi diye bir çoğunuz düşünebilirsiniz... bewn reklam yapmış olmayayım diyemeyeceğim insanlık adına bunu paylaşmakta yarar var... istanbul bilişim... hem kalitesine hem garantisine hemde müşteri memnuniyetine hitap ediyor... önyargılarımın hepsini yok etti...teşekkürler istanbul bilişim...
 

noumasel

Öğrenci
Katılım
10 Aralık 2009
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
özellikle kontrast ve full hd değerlerine takılıp çok para kaybedenmüşteriler var.50 pq serisi alıpta piş oldum diyen varmı çok merak ediyorum mesela.
 

orcnd

Dekan
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
6,394
Reaksiyon puanı
255
Puanları
63
bilmem yanlış mı biliyorum fakat
lcd = liquid cyristal display oluyor.
led'lerin lcd içinde kullanımı led tv ile tanıtılan televizyonlarda oldu.

bu işin aslında ledler ile aydınlatılmış lcd tv'lerdir. dolayısıya led tv değil led aydınlatmalı tv'dir.

gerçek led tv'leri merak edenler varsa her sene led ve aydınlatma fuarı yapılmakta. 50" ve üzeri led ekranları bu fuarda görebilirsiniz. gün ışığında bile yüksek kaliteli renklerde görüntü alabiliyorsunuz çünkü tv'nin her pixeli bir ışık kaynağı.

ayrıca insan gözü 80 hz üzerinide algılayabilir. bu algı seviyesi insandan insana değişir fakat 25 hz bir kamera ile çekilmiş bir görüntüde 60 hz ile görüntünün akıcılığı bozulmaz. fakat bilgisayar oyunlarında yüksek hz değerlerinin hayati önemi vardır 60 ile 110 (yaklaşık değerler) arası hz değerlerinde görüntüdeki akıcılık fark edilir düzeyde olur.

yani 100 hz tv almak uygun yayın varsa size güzel bir yayın sunar fakat 200 hz biraz abartılı olur.

eski lcd tv'ler ile yeni lcd'tv ler arasındaki kontrast farkının sayılarda olduğu kadar hissedilmemesinin asıl sebebi bu değerlerin dinamik kontrast oranları olması. dinamik kontrast oranları tv panelleri içerisinde hesaplanır ve o an ki görüntü ile tv panelinin gerçek renklerini en uygun şekilde eşleştirmeye yarar.(parlak olması gereken pixel'e olan parlaklığı vermek ve yakınındaki pikselleri normalden daha çok karartmak gibi) dolayısıyla algıya hitap eder. statik kontrast oranları ise ekranların gerçek kontrast oranıdır. ve asıl belirleyici olan bunlardır.

bu noktada plazma televizyonlar lcd'lere göre daha yüksek statik kontrast oranları ile piyasaya sürüldüler. fakat led aydınlatma teknolojisi ile plazmaların bu avantajı düştü. zaten maliyet açısından plazmalar lcd'lere göre daha maliyetli bir üretim sürecinden geçiyor.

tepkime süreleri de önemli konulardan biri. 5 ms ile 3 ms arasındaki farkı bulabilmek zor bir iş. dolayısıyla sonuca ciddi bir katkısı yok.

marka olarak samsung ve lg yegane lcd panel üreticileridir. sharp ise yakın zamanda fabrikalarını kapatmıştı fakat yeni bir fabrika açtı. her ne kadar türkiyede pek etkin olmasalar da Sharp'da lg ve samsung kadar iddalı. fakat kişisel tercihim hep samsung'dan yana oluyor.

asıl konu olan yazının eleştirdiği konu çok haklı. 100 hz teknolojisi yıllardır var fakat ne tv yetkilileri nede tv firmaları bu teknolojiyi standart haline getirmedi. aynı durum hafıza kartlarında da var(sony'nin memory stick dayatması), optik disklerdede var(blue-ray dvd savaşı) hatta usb ile firewire arasında bile var.

dolayısıyla teknoloji standartları konusunda genel bir boşluk var. firmalar kimseye karşı sorumlu değil ve bu durumu paraya çevirme niyetindeler.

bu gün walkman'ler den beri gelen standart kulaklık girişini yeni yeni kabulleniyor cep telefonu firmaları. yıllardır farklı farklı kulaklık üreticilerine para kazandırdılar.
 
Üst