Laptopun ekranı sık sık gidip kırık ekran görüntüleri geliyor

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559
Benim laptopumda sık sık ekran gidiyor ve yerine kırık laptop ekranı geliyor. Ekran pozisyonunu değiştirince düzeliyor. Ancak sonuncusunda düzelmedi ve kapatıp açmak zorunda kaldım. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559
Evet, cevap bekliyorum. Neden 1 aydan uzun süredir cevap gelmiyor?

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Hocam '' Benim laptopumda sık sık ekran gidiyor ve yerine kırık laptop ekranı geliyor '' şu cümleden hiçbir şey anlamadım :(

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559
Hocam '' Benim laptopumda sık sık ekran gidiyor ve yerine kırık laptop ekranı geliyor '' şu cümleden hiçbir şey anlamadım :(
Şöyle açıklayabilirim: Bir tane laptopum var bende. Ekran pozisyonunu değiştirmeye ihtiyaç duyuyorum bazen. Ekranın pozisyounu ya da ekran ile klavye arasındaki açıyı değiştirince veya yanlışlıkla ona bir şey çarparsa ekran gidiyor ve yerine şöyle bir şey geliyor (benim bilgisayarım değil bu, sadece bir görsel):
broken-LCD.jpg

Bu durum sık sık yaşanıyor ve ancak ekranın pozisyonunu tekrar değiştirince veya kapatıp açınca düzeliyor. Ben bu durumdan kurtulmak istiyorum. Nasıl kurtulabilirim diyorum. Çünkü ekran pozisyonunu değiştirince bazen düzelmiyor, kapatıp açınca da veri kaybı oluyor.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,727
Herhalde görüntünün kayması ya da parçalanması demek istiyor. Ekran kartı driverini kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsin

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559
Herhalde görüntünün kayması ya da parçalanması demek istiyor. Ekran kartı driverini kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsin
Yanlız sadece bilgisayar açıkken değil, Windows boot ederken de bozulma oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İsterseniz o ekranın fotoğrafını çekip foruma atabilirim gerçeğini.

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559
Zaten yazılımsal olsa en kötü format ile işi hallederiz. Ama bu durum ciddi. Şimdi salgın var diye tamirciye de götüremiyorum. Bir de tamirciler açık mı, kapalı mı o da sıkıntı. :(

Ayrıca bilgisayarda tonlarca veri var, bu yüzden bunu satıp yenisini alamayız ve ayrıca böyle bir laptopu kim alır ki?
Modelini yazıyım oradan belki bir şey bulabilirsiniz: Acer E5-571G-34R0.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Zaten yazılımsal olsa en kötü format ile işi hallederiz. Ama bu durum ciddi. Şimdi salgın var diye tamirciye de götüremiyorum. Bir de tamirciler açık mı, kapalı mı o da sıkıntı. :(

Ayrıca bilgisayarda tonlarca veri var, bu yüzden bunu satıp yenisini alamayız ve ayrıca böyle bir laptopu kim alır ki?
Modelini yazıyım oradan belki bir şey bulabilirsiniz: Acer E5-571G-34R0.
Hocam attığınız modelin ekranları da 330 tl civarına satılıyor :( Ancak harddiskini çıkartıp yedeğini başka bir bilgisayara aktarabilirsiniz

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,727
Senin ekran ile anakart arasındaki connector bozulmuş yeni bir ekran alman gerek.

Ben bugüne kadar kırılan laptop ekranlarını hep kendim değiştirdim. 1 kere Acer marka laptopu 2 kere de Asus marka laptopun. İstanbul ise ekranı senin internetten alman karşılığında montajını yapabilirim. Tabi oturduğum ilçeye çok uzak olmaması kaydı ile

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559

Gerçeği bu.
Sebebi hangi parça olabilir? Ben internetten o parçayı almayı düşünüyorum.